U bent hier

World Choir Games uitgesteld naar juli 2021

Koor&Stem vzw

De World Choir Games, de grootste zangwedstrijd voor koren ter wereld, die deze zomer in Vlaanderen zouden plaatsvinden, worden uitgesteld naar juli 2021. Dat beslisten de Vlaamse overheid en de internationale rechtenhouder INTERKULTUR in overleg met het lokale organisatiecomité Koor&Stem en de gaststeden Antwerpen en Gent.

De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de deelnemende koren, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen is het allerbelangrijkste. Gezien de COVID-19 pandemie kunnen die momenteel niet gegarandeerd worden.

De World Choir Games stonden klaar om meer dan 550 koren, goed voor meer dan 23.000 zangers uit 74 landen en regio’s, in Vlaanderen samen te brengen voor een uniek internationaal evenement. De beperkingen die overheden overal ter wereld opleggen om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen, bemoeilijken vandaag de voorbereiding van deze koren voor dit evenement. Het onvoorspelbare verloop van de pandemie in de komende weken en maanden, en de daarbij horende reisbeperkingen, verplicht veel koren om hun reisplannen te herzien. In de gegeven omstandigheden is de organisatie van de World Choir Games onmogelijk.

Het uitstel was een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing aldus Minister-president en Minister van Cultuur Jan Jambon: “Uitstel van de World Choir Games is de enige verantwoorde keuze om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen. We zijn verheugd dat alle partners zich volmondig achter een uitstel konden scharen, zodat we in 2021 alsnog dit topevenement naar Vlaanderen kunnen halen.”

2 tot en met 12 juli 2021

Vlaams Minister van Toerisme Demir: “Voor toeristisch en cultureel Vlaanderen is deze beslissing hard, maar ik ben ervan overtuigd dat we hier sterker uitkomen. Vlaanderen kijkt ernaar uit om van het evenement een onvergetelijke belevenis te maken voor deelnemers en lokale bewoners. Het motto van de World Choir Games “Sing together, share happiness”, klinkt vandaag sterker dan ooit.”

De World Choir Games worden verplaatst naar 2 tem 12 juli 2021. Games Director Koenraad De Meulder: “Uitstel van de World Choir Games is nog wennen. De Vlaamse Koorwereld engageerde zich massaal voor deze competitie en voorbereidingen waren volop aan de gang. Ook de deelname van internationale koren overtrof onze stoutste verwachtingen. Aan ons om die groeiende dynamiek om te zetten in een positief verhaal over de WCG 2021.”

De Vlaamse Overheid, INTERKULTUR en Koor&Stem staan klaar om samen met de steden Antwerpen en Gent de 11de editie van de World Choir Games van 2 tem 12 juli 2021 te laten uitgroeien tot de grootste editie! Wij zijn ervan overtuigd dat onze sponsors en partners ons muzikaal verhaal verder mee zullen componeren. Samen gaan we voor niets minder dan de beste editie ooit in de geschiedenis van de World Choir Games.

Gedetailleerde info voor o.a. deelnemende koren, vrijwilligers en mensen die reeds tickets kochten, volgt binnen enkele dagen. 

Was jouw koor ingeschreven en ben jij er met je koor graag weer bij in 2021, dat kan! Je registratie bij Interkultur, evenals jullie betalingen, kunnen overgezet worden naar de uitgestelde editie. Kan jij er met je koor niet bij zijn in 2021? Geen zorgen. Interkultur betaalt de volledige registratie en de bijdrage van de individuele deelnemers terug aan het koor.
In de loop van volgende week ontvangen alle geregistreerde koren een nieuwsbrief met daarin antwoorden op de meest gestelde vragen. Hierbij denken we aan vragen over jullie registratie, repertoire en partituren, jullie voorbereidingen voor de wedstrijden, reeds gekochte tickets, enz.
Houd ook de FAQ-pagina op onze website goed in het oog voor de meest recente informatie op www.wcg2020.be/faq.

Voorlopig gaan de World Choir Games virtueel door met samen zingen! Kijk hier hoe ze dat doen.

Uitstel van de World Choir Games is nog wennen. De Vlaamse koorwereld engageerde zich massaal voor deze competitie en voorbereidingen waren volop aan de gang, de deelname van internationale koren overtrof onze stoutste verwachtingen. Aan ons om die groeiende dynamiek om te zetten in een positief verhaal over de WCG 2021.
Games Director Koenraad De Meulder
Terug naar boven