Doewap Sintbundel nu aan 50% Meer info

Sluiten

U bent hier

Zesde editie Aarschot Volkoren op 7 mei 2022

Podiumkans

Aarschot Volkoren is een tweejaarlijks muziekfestival voor koren.  Op een twintigtal binnen- en buitenpodia in het Aarschotse stadscentrum treden koren één of twee keer een half uurtje op. De volgende editie vindt plaats op zaterdag 7 mei 2022 van 13.00u tot 18.00u. 

Tijdens de laatste editie van Aarschot Volkoren (2019) zongen 80 koren - samen meer dan 2.000 zangers - uit heel België en Nederland. Zij brachten 150 concerten. Dat waren groepen van uiteenlopende grootte, jong en minder jong, die zowat alle zanggenres vertegenwoordigen : klassiek, operette, chanson, pop, folk, wereldmuziek, ...

De organisatie van het festival is in de belangeloze handen van een groepje muziekliefhebbers. Bij de opstelling en het opruimen van de podia en voor de concerten op de podia kunnen zij rekenen op enkele tientallen vrijwilligers. Samen met de deelnemende koren zorgen zij er voor dat het unieke culturele initiatief dat Aarschot Volkoren is telkens een succes wordt. Kom je de volgende keer ook meezingen of meeluisteren? 

Deelnemen met je koor?

Koren die willen deelnemen, vinden het inschrijvingsformulier op de website van de organisatie. De deelname is gratis. Je krijgt ook geen vergoeding. Wel wordt er een waarborg van 100 € per koor gevraagd, een bedrag dat na effectieve festivaldeelname wordt terugbetaald. In januari weten ingeschreven koren of ze in het programma worden opgenomen. 

Info & inschrijven

Terug naar boven