U bent hier

Zing mee in ons virtueel koor

Hoe breng je een Nigeriaans, Frans, Venezolaans en een 15de eeuws middel-Engels kerstlied samen met gospel en Latijn? In ons virtueel kerstkoor! Mis jij ook het samen zingen in de kerstperiode? Ontdek de nieuwe compositie van Nicolas De Cock en schrijf in. We sluiten de inschrijvingen af op vrijdag 4 december 12 uur.

A World Wide Christmas Special

Componist-arrangeur Nicolas De Cock (°1979) schreef een unieke medley waarin Betlehemu, Adeste Fideles, Il est né, Adorar el niño, Lullay my liking, O denneboom, Deck the halls, Kling klokjes, Children go where I send thee broederlijk en zusterlijk naast en boven elkaar staan in een sfeervol arrangement voor SATB en kinderkoor: A World Wide Christmas Special.

Download hier de partituur
Beluister nu de compositie

Nicolas De Cock

De Cock studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij Michail Bezverkhni en compositie bij Dirk Brossé. Hij is vooral actief als componist, orkestrator en arrangeur en werkte mee aan tal van prestigieuze producties in binnen- en buitenland. Als componist valt Nicolas De Cock niet in één vakje te stoppen. Hij is thuis in vele muziekstijlen en schrijft graag voor diverse bezettingen. Zijn oeuvre omvat onder meer kamermuziek, koormuziek, orkestmuziek, filmmuziek, een vioolconcerto enz… 

In stappen: eerst oefenen, dan opnemen

We doen het stap voor stap. Helen Cassano loodst je door de partituur, Panda Van Proosdij door de regie. Hun extra tips en ondersteuning zorgen ervoor dat je vervolgens beslagen aan de opname begint. Let wel op: we zullen je 2 opnames laten maken: eentje voor de audio en eentje voor de video. Zo hoeft er niemand met oortjes en hoofdtelefoons in het beeld te verschijnen en kan je je opnametijd zelf ook beter indelen. 

Het stappenplan in één oogopslag

Voor iedereen

Iedereen mag deelnemen,  vrouwen, mannen en kinderen. Je kan inschrijven tot vrijdag 4 december 12 uur. Op vrijdagnamiddag 4 december ontvangt iedereen die inschreef een informatiemail met de nodige instructies. Bij inschrijving engageer je je om thuis repetitie- én opnametijd vrij te maken tussen vrijdag 4 december en dinsdag 15 december 2020.

De inschrijvingen zijn afgesloten.

 

Mis jij ook het samen zingen in de kerstperiode? Schrijf je dan in en zing mee in A World Wide Christmas Special van Nicolas De Cock.
Terug naar boven