U bent hier

Zing Nederlands met Fameus

Deze zomer krijgt de Oude Beurs een tijdelijke nieuwe bestemming. Verschillende organisaties, kunstenaars én buurtbewoners zijn te GAST in het middeleeuwse pand. De duiven maken plaats voor jonge kunstenaars en socio-culturele activiteiten. Fameus nodigt er anderstalige nieuwkomers uit om samen met hen Nederlandse liedjes te zingen.

Jongeren van 12 tot 30 jaar zijn deze zomer elke woensdagnamiddag welkom bij GAST om samen Nederlandse liedjes te zingen. Op het einde van de zomer volgt een kleinschalig toonmoment tijdens de Cultuurmarkt waarop iedereen is uitgenodigd om mee te zingen. Wim De Busser (Zita Swoon Group en Wim De Busser Quartet) neemt de zang- en pianobegeleiding voor zijn rekening.

Repertoire
Fameus stelt een uitgebreid repertoire samen. Denk aan liedjes van zowel Mama’s Jasje als Clouseau als Bazart als Tourist. Bovendien is er ook ruimte voor andere talen. Niet alleen Wim De Busser zorgt voor professionele begeleiding, maar ook Enrique Nicolas Noviello (El Juntacadáveres) en Osama Abo Amro doen mee. Zij zullen te gast zijn tijdens de zangsessies om af en toe een lied in het Spaans of Arabisch te zingen. 

Partners
Geen deelnemers zonder partners. Fameus legt contacten met Atlas, Curant (een project van het OCMW(, Jes vzw, ’t Jac, ONS Huis, de opvangcentra in Kapellen en op Linkeroever en een heleboel OKAN-scholen. Deze partners verspreiden de boodschap mee binnen hun eigen netwerk van anderstalige nieuwkomers. Op die manier wil Fameus zoveel mogelijk jongeren bereiken die hun Nederlands in de zomervakantie willen oefenen.


Wanneer? Woensdag van 12u30 tot 15u00 op 5, 12, 19 & 26 juli en 2, 9, 16 & 23 augustus.
We starten met een gezamenlijk middagmaal van 12u30 tot 13u30.
Waar? Oude Beurs, Hofstraat 15, 2000 Antwerpen.
Deelname is gratis.

www.fameus.be/zingen

Zing Nederlands met Fameus
Terug naar boven