U bent hier

Zingende juf inspireert collega

Zingen op school

Het lijdt geen twijfel. In basisschool Mater Dei in Wemmel wordt veel gezongen.  Juf Nathalie leidt al enkele jaren een schoolkoor. Ze pikte hier en daar muziekkennis op en laat zich ook begeleiden door niemand minder dan Marleen De Bo en Tom Johnson.

Van Warmste Week tot schoolkoor

Juf Nathalie leidt al enkele jaren een schoolkoor. Het ontstond in het kader van de ‘Warmste Week’ waarin alle Wemmelse verenigingen samenwerkten om een talentenshow te organiseren. Het koortje trad op tijdens een schoolfeest met liedjes in het thema van een verhaal van Roald Dahl. Ouders vroegen nadien om dit zingend initiatief vast te houden. En zo geschiedde.

Gevarieerd repertoire

Het repertoire is gevarieerd met in hoofdzaak Nederlandstalige liedjes, volksliedjes en popnummers, alles kan de revue passeren. Naast zingen is er uiteraard ook beweging en ritmisch geklap. Een optreden van het groepje is een feest voor oog en oor.

Besmettelijk

Momenteel zingen een 25-tal leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar samen in het schoolkoor. Ze luisteren schoolfeesten en misvieringen op en gaan tweemaal per jaar zingen in een naburig woonzorgcentrum. Het enthousiasme van deze kinderen en hun dirigente sloeg over op juf Veerle die van start ging met een koortje van de eerste 3 leerjaren. Leve de zingende microbe.

Opleiding Zingen met kinderen

En zo volgden zowel juf Nathalie als juf Veerle dit schooljaar de jaaropleiding Zingen met kinderen in Lier bij Marleen De Boo en Tom Johnson, een waardevolle schat aan inspiratie, vorming en mentale motivatie. 

Steun van de directie

In de lokalen en gangen van de school weergalmt dus gezang van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. De schooldirecteur, meester Stefaan, faciliteert dit alles met plezier en ondersteunt deze culturele activiteiten voor 100%. Mater Dei is dus absoluut een Zingende School.

Met plezier overhandigde Peter Leys, afgevaardigde van Koor&Stem, op donderdag 4 mei het label aan de 2 juffen en de directeur in het bijzijn van de kinderen. Een minioptreden kregen ze er gratis bij.

Mater Dei

 

 

Zingende School Wemmel
Terug naar boven