Koorcoaching aanvragen? Dat kan hier

Sluiten

U bent hier

Ons aanbod helpt zangers om beter te zingen en om dat met nòg meer plezier te doen. Voor koren en dirigenten zijn we het aanspreekpunt voor artistieke en praktische uitdagingen, ondersteuning kan via een lidmaatschapsformule. Ook zingen in de lagere school vinden we een must, daarom nemen we onder de noemer Doewap tal van initiatieven. Maar ontdek ook onze vele andere projecten, festivals, ... waar je als koorliefhebber aan je trekken komt.

Koren

Vormingen en opleiding

Dirigentenopleidingen, inspiratiemomenten, repertoiredagen,... Als aangesloten koor heb je korting op onze activiteiten. (En hou zeker ook ons nieuwe online aanbod in de gaten!) 

Impulssubsidie

Via onze provinciale afdelingen kan je een impulssubsidie aanvragen om jouw project te ondersteunen. Wat zijn de voorwaarden? Welke stappen moet je zetten? 

leden

Koorcoaching

Een duwtje in de rug nodig om van start te gaan? Werkpunten aanpakken? We sturen een koorcoach bij je langs die aan de slag gaat met stemvorming, koorklank, repertoire of uitvoering. 

leden

Verzekeringen

De BA-verzekering en rechtsbijstand is wettelijk verplicht en kan je gemakkelijk nemen bij ons. Zo zit je safe als het misgaat! Optioneel ook voor persoonlijke ongevallen, lokalen en tijdelijke medewerkers. 

leden

We bieden podiumkansen

Het hele jaar organiseert of werkt Koor&Stem mee aan evenementen,  projecten en Koor&Stem festivals om podiumkansen te creëren voor koren.

Persoonlijk advies

Hulp nodig bij je repertoirekeuze? Met de handen in het haar door een bestuurskwestie? Onze koorconsulenten geven artistiek en organisatorisch advies op maat. 

leden

Zingen op school

Zingen is leuk, het schept een band en een aangename sfeer in de klas en op school. Kinderen houden van zingen en bewegen. Onder de noemer Doewap hebben we een aanbod voor leerkrachten en lagere scholen in heel Vlaanderen. 

Vormingen voor leerkrachten 

Tijdens de vormingen van Doewap geven onze ervaren docenten je tips en tools om je klas stapsgewijs om te vormen tot een zingende klas.

Aanbod voor scholen

Wil je een dagje zingen met de hele lagere school? Of zin in een langer traject met een concert en band? Voor kleuters pakken we het intiemer aan in de kleuterklas. 

Nieuw lied- en lesmateriaal

Doewap werkt met liedjes die je gemakkelijk kan aanleren en die aansluit bij de thema’s in de klas. Met lestips, mp3's, instructievideo's.

Meer aanbod?

Ondek hier het volledige aanbod van Doewap en tover je school om tot een zingende school. 
Zo zet je het nieuwe schooljaar al zingend in!

Projecten

Sommige van onze projecten zijn evenementieel (wedstrijd, festival, samenzang), andere richten zich naar specifieke of bijzondere doelgroepen binnen de koorwereld en daarbuiten.

Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Let's Zing Ensemble wil bereiken. Een initiatief van BOZAR, i.s.m. Koor&Stem, Födekam en A Cœur Joie.
Tweejarlijkse happening voor gelijkstemmige jeugdkoren. Een dag vol workshops, open singing en concerten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Vic Nees stierf tien jaar geleden, maar zijn muziek houden we graag in leven. Met een wedstrijd, een repertoiredag en een heuse concertreeks met het Vlaams Radiokoor.
Van 5 tot 13 juli 2023 vond in Gent Europa Cantat Junior plaats. Meer weten? Je kan hier de slotconcerten herbekijken.
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
Kinderen houden van zingen. Het is leuk en gezond. Zingt jouw school al regelmatig? Of zou je dat graag willen? Dan zoeken wij jou en jij ons.
Terug naar boven