U bent hier

Ons aanbod helpt zangers om beter te zingen en om dat met nòg meer plezier te doen. Voor koren zijn we het aanspreekpunt voor artistieke en praktische uitdagingen; voor dirigenten hebben we een specifiek aanbod. Zingen in de lagere school vinden we een must, daarom nemen we tal van initiatieven om dit mee te ondersteunen. En in onze uiteenlopende projecten appelleren we aan de impact van het samen zingen voor iedereen!

Hier op deze pagina verzamelen we alle corona-updates, stellen we een FAQ en toolkit met leidraad ter beschikking voor de veilige organisatie van je koorwerking. #veiligsamenzingen, ja dat kan, maar dan met de nodige maatregelen.

VORMINGEN

Koren zijn onze corebusiness maar we richten ons uiteraard naar iedereen die graag (samen) zingt! Ieder seizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorgroepen, koorbesturen, dirigenten. Maar ook leerkrachten uit de lagere school komen aan hun trekken. Dirigenten en zangers van de bij ons aangesloten koren genieten van een ledentarief.

Impulssubsidie

We willen aangesloten koren projectmatig ondersteunen door middel van impulssubsidies, aan te vragen bij een provinciale afdeling van Koor&Stem vzw. In alle provincies worden hiervoor een gemeenschappelijk reglement en dezelfde beoordelingscriteria gebruikt. Wat zijn de voorwaarden? Welke stappen moet je zetten om een aanvraag in te dienen? Ontdek het hier.

Koorcoaching

Ieder koor is uniek: de klank, het repertoire, de uitstraling, de samenstelling, ... Wij kunnen je ondersteunen bij de artistieke ontwikkeling van je koor. We sturen een gespecialiseerde docent bij je langs om actief te werken aan stemvorming, koorklank, repertoire of uitvoering. Dit gebeurt op basis van een gemotiveerde aanvraag en na overleg. 

Verzekeringen

De Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand is wettelijk verplicht voor koren. Wij kunnen die voor je regelen in het kader van het lidmaatschap voor koren. Daarnaast kan je optioneel aan voordelige tarieven bijkomende polissen afsluiten voor persoonlijke ongevallen en lokalen.

Podiumkansen

Het hele jaar organiseert of werkt Koor&Stem mee aan evenementen, projecten en festivals om podiumkansen te creëren voor koren. Denk aan: Singing Brussels, het Korenfestival Vlaanderen, het Europees Muziekfestival voor de Jeugd, de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen. In 2020 organiseren we bovendien de World Choir Games in Vlaanderen. Dat wordt een feest!

Advies voor je koor

Hulp nodig bij je repertoirekeuze?  Met de handen in het haar vanwege een netelige bestuurskwestie? De koorconsulenten van Koor&Stem geven je persoonlijk advies over artistieke koorkwesties. Daarnaast bundelden ook enkele organisatorische vragen en antwoorden in een handige gratis infomap.

Zoekertje plaatsen

Op zoek naar een dirigent, open repetitie, extra zangers nodig? Ga dan naar onze zoekertjesrubriek.  Een niet-commercieel zoekertje plaatsen is gratis. Je bereikt er een boel dirigenten, zangers en koren mee uit heel Vlaanderen!

Concertkalender

Wil je graag zelf jouw concert toevoegen aan onze concertkalender? Dat kan via de UiT-databank. Jouw koorconcert komt zo automatisch ook in onze kalender terecht en als aangesloten koor maak je kans om op onze homepage te worden gepromoot.

Tijdschrift

Stemband magazine is het driemaandelijkse tijdschrift van Koor&Stem vzw. Het bevat interviews met bekende en minder bekende dirigenten en zangers, repertoiretips, actuele bijdragen over koormuziek, nieuws en kalender. In het koorlidmaatschap zijn drie abonnementen inbegrepen. Een individueel abonnement nemen kan ook.

Om te kunnen gebruik maken van ons aanbod koorcoaching, verzekeringen en persoonlijk advies moet je met het koor lid worden van Koor&Stem. Bovendien geniet je van een ledentarief voor vormingen en evenementen. Zoekertjes en concerten kan iedereen plaatsen: maak er gebruik van!

Lid worden met je koor

Wil je genieten van het volledige aanbod van Koor&Stem, neem dan een kooraansluiting. Ondertussen zijn al bijna 1.000 koren, zangroepen en vocale ensembles jullie voorgegaan.  Kom erbij!

Over het lidmaatschap
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dirigenten

Als dirigent of samenzangleider kan je àltijd groeien in je rol. Ontdek onze opleidingen of inspiratiemomenten, maak kennis met nieuw repertoire in onze webshop, op Koorklank.be of in onze bibliotheek.

Vorming voor dirigenten

Nog maar net het dirigeerstokje ontdekt of heb je al wat ervaring? Of je nu éénstemmige samenzang leidt of complexe koorpartituren aanleert, iedereen komt op een punt dat hij zijn kennis en techniek wil bijschaven of verdiepen. Iedere dirigent kan groeien met de juiste vorming en opleiding.

Maak gebruik van Koorklank.be

Koorklank is een online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking. Je vindt er werk van Vlaamse componisten in een online partituurcatalogus, vrij te downloaden en gebruiken, met praktische tips, luistervoorbeelden en achtergrondinfo. Je kan er ook onze bibliotheek catalogus raadplegen.

Bezoek onze bibliotheek

Koor&Stem beheert een unieke muziekbibliotheek met méér dan 150.000 losbladige en gebonden uitgaven. Een grote hulp bij de samenstelling van je concertprogramma. Kom zeker even grasduinen in onze bibliotheek in de Pater Pirestraat 50, 2018 Antwerpen!

in onze webshop

We geven koorpartituren en bundels uit aan voordelige prijzen. Ontdek onze nieuwste aanwinsten!

Ga naar webshop

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Sommige zijn evenementieel (wedstrijd, festival, samenzang), andere bouwen een werking uit en richten zich naar specifieke of bijzondere doelgroepen binnen de koorwereld en daarbuiten.

Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.

 

 

 

 

Coronamaatregelen voor koren

Hier verzamelen we alle corona-updates, stellen we een FAQ en toolkit met leidraad ter beschikking met het oog op een veilige heropstart van de koorwerking. #veiligsamenzingen, ja het kan!

Terug naar boven