U bent hier

Vormingen

Koren zijn onze corebusiness maar we richten ons uiteraard naar iedereen die graag (samen) zingt! Ook dit seizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten. Ja, ook voor leerkrachten. 

Repertoiredagen en -workshops

Tijdens onze repertoiredagen komen zowel zangers, dirigenten als leerkrachten aan hun trekken. Je ondekt nieuw werk, we zingen stukken door en je krijgt een heleboel tips mee rond stemvorming, koorvorming, repetitietechniek, e.a. 

Ontmoetingen en evenementen

In ons activiteitenaanbod speelt netwerken een belangrijke rol. Ontmoet gelijkgestemden bij een lied, een gezellige babbel, een hapje en een drankje. In alle provincies vind je wel een koorcafé, een koordag, kinderkoren- of jeugdkorenontmoeting!

Praktische vaardigheden

Praktische sessies voor lokale bestuursvrijwilligers en zangers bvb. over vzw-wetgeving, auteursrechten, communicatie, vrijwilligerswetgeving, basisvorming notenleer, ... Raadpleeg onze kalender voor concrete data en locaties.

Ledenvoordelen

  • Persoonlijk advies door onze koorconsulenten
  • Aangesloten koren kunnen genieten van koorcoaching!
  • Korting op al onze vormingsactiviteiten voor jouw koorleden
  • Drie abonnementen op Stemband magazine inbegrepen
  • Goed verzekerd! Wij bieden je erg voordelige polissen aan
Ieder koor is uniek: de klank, het repertoire, de uitstraling, de samenstelling, ... Wij kunnen je ondersteunen bij de artistieke ontwikkeling van je koor. We sturen een gespecialiseerde docent bij je langs om actief te werken aan stemvorming, koorklank, repertoire of uitvoering.
Stemband magazine is het driemaandelijkse tijdschrift van Koor&Stem vzw. Het bevat interviews met bekende en minder bekende dirigenten en zangers, repertoiretips, actuele bijdragen over koormuziek, nieuws en kalender. In het koorlidmaatschap zijn drie abonnementen inbegrepen. Of neem een individueel abonnement!
De Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand is wettelijk verplicht. Wij kunnen die voor je regelen. Daarnaast kan je optioneel aan voordelige tarieven bijkomende polissen afsluiten voor persoonlijke ongevallen en lokalen.

Dirigeren

Als dirigent of samenzangleider kan je àltijd groeien in je rol. Ontdek onze opleidingen of inspiratiemomenten, maak kennis met nieuw repertoire in onze webshop, op Koorklank.be of in onze bibliotheek.

 

Opleiding voor dirigenten

Nog maar net het dirigeerstokje ontdekt of heb je al wat ervaring? Of je nu éénstemmige samenzang leidt of complexe koorpartituren aanleert, iedereen komt op een punt dat hij zijn kennis en techniek wil bijschaven of verdiepen. Ontdek hier ons aanbod.

Ga naar Koorklank.be

Koorklank is een online platform voor dirigenten en iedreen die artistiek betrokken is bij koorwerking. Je vindt er werk van Vlaamse componisten in een online partituurcatalogus, vrij te downloaden en gebruiken, met praktische tips, luistervoorbeelden en achtergrondinfo.

Bezoek onze bibliotheek

Koor&Stem beheert een unieke muziekbibliotheek met méér dan 150.000 losbladige en gebonden uitgaven. Een grote hulp bij de samenstelling van je concertprogramma.

Partituren en liedbundels in onze webshop

We geven koorpartituren en bundels uit aan voordelige prijzen. Ontdek onze nieuwste aanwinsten!

Ga naar webshop

 

Zingen op school

Zingen in de lagere school: een must! Kinderen moeten van jongs af aan de kans krijgen om actief te musiceren en zingen. Onder de noemer Doewap nemen we tal van initiatieven om dit mee te ondersteunen. En om ze naar een kinderkoor toe te leiden: ah ja!

Projecten

Liturgische muziek
We ondersteunen Vlaamse koren in hun muzikale engagementen binnen de liturgie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie.
Sing me in
Samen zingen gebruiken als een middel tot participatie van jonge migranten en vluchtelingen.
Terug naar boven