U bent hier

BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor, met jongeren van 18 tot 28 jaar uit alle hoeken van België. Jongeren worden in dit koor uitgedaagd om al hun talenten te ontwikkelen, zowel vocaal als in co-creatieve zin. BEvocaL benadert het koorrepertoire op een volstrekt eigen manier: concerten zijn een totaalbelevenis en zitten vol verrassingen die zangers en publiek met elkaar verbinden. BEvocaL wil hiermee niet alleen een inspiratie zijn voor andere amateurkoren in België, maar tevens een inspiratiebron zijn op het gebied van samenwerking tussen de verschillende Belgische taalgroepen.

Jonge vocale talenten

BEvocaL is een jeugdkoor voor jonge vocale talenten van 18 tot 28 jaar uit het hele land. Je zingt onder leiding van twee gerenommeerde dirigenten en ontwikkelt je zangstem met een professionele stemcoach. Je ontdekt hoe leuk het is om samen te zingen met jongeren uit de drie taalgemeenschappen. Uiteraard volgen er geregeld concerten!

Artistieke leiding

De artistieke leiding van BEvocaL is in handen van Benoît Giaux en Jori Klomp. Liesbeth Devos maakt het artistieke team compleet als vocal coach.
Benoît Giaux, artistiek directeur van de kinder- en jeugdkoren van De Munt en zangdocent op het IMEP (Namen) is een perfecte aanvulling op de in België geboren dirigent, saxofonist en zanger Jori Klomp die momenteel dirigent kapelmeester bij het Theater Aachen (Duitsland) is. Sopraan Liesbeth Devos, stilistische duizendpoot, combineert een internationale opera en concert carrière met vurige passie om jong vocaal talent op te leiden.

Muzikale aanpak

Het koor repeteert verschillende weekends per jaar en één week tijdens de zomervakantie. Na afloop van de repetitiemomenten zijn er regelmatig concerten, klein en groot. De selectie van de zangers gebeurt op basis van audities. Het repertoire van het koor is erg gevarieerd. In verschillende genres, diverse talen, hedendaags uit binnen- en buitenland, pop- en musicalarrangementen... 

Contact bij Koor&Stem

Valerie Konings, valerie.konings [at] koorenstem.be
Koorconsulent en projectmedewerker
Tel. +32 (0)3 202 86 74


blijf op de hoogte

Volg BEvocaL ook op Facebook, Instagram, YouTube en via de website van het koor


Nieuws

Podiumkans
Heb je BEvocaL de voorbije weken aan het werk gezien en begint het te kriebelen? Grijp je kans en doe mee aan de audities op 11 december.
Koor&Stem vzw
BEvocaL, het Belgisch nationaal jeugdkoor, bestaat al drie jaar.
Koor&Stem vzw
Jori Klomp en Benoît Giaux zijn de nieuwe dirigenten. En met Liesbeth Devos als vocal coach is het team helemaal compleet!
Koor&Stem vzw
Bedankt aan de spelers van de Nationale Loterij. Dankzij hen steunt de Nationale Loterij BEvocaL zodat we de werking op een kwaliteitsvolle manier verder kunnen zetten.
Koorwereld
Drie jaar geleden opgericht door de drie koororganisaties, die dit prachtige project graag op lange termijn verderzetten.
BEvocaL in het Koninklijk Paleis
Op 11 december trad het Belgisch nationaal jeugdkoor voor de eerste keer op in het Koninklijk Paleis.
Koorwereld
Op woensdag 2 oktober concerteren Voces8 en BEvocaL samen in BOZAR. Dat wordt een zeer interessante en dynamische kruisbestuiving!
Podiumkans
BEvocaL zoekt goede en gemotiveerde zangers tussen 18 en 27 jaar en daarvoor houden we binnenkort audities.

Je kans wagen tijdens de audities?

  • Je bent tussen 18 en 27 jaar op het moment van de auditie
  • Je zingt een eigen partij uit je favoriete koorwerk
  • Je zing een stuk uit een partituur die we jou opsturen
  • Je kan goed zichtlezen
  • Je bent beschikbaar op de repetitiedata
  • Je engageert je voor 2 à 3 jaar
  • Je spreekt een woordje Engels

Naar de website

BEvocaL in actie

Hier zie je BEvocaL in actie tijdens de World Choir Games november 2021 in Antwerpen!

Met dank aan

BEvocaL – het Belgisch Nationaal Jeugdkoor is een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien. BEvocaL mag rekenen op de gewaardeerde steun van onze partners: de Duitstalige Gemeenschap, het Cultureel Samenwerkingsakkoord van de Vlaamse Gemeenschap, het Vlaams Gewest en de Duitstalige Gemeenschap, BOZAR, Paleis voor Schone Kunsten Brussel, Sabam for culture en de Nationale Loterij.

Terug naar boven