U bent hier

BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor, met jongeren van 18 tot 30 jaar uit alle hoeken van België. Jongeren worden in dit koor uitgedaagd om al hun talenten te ontwikkelen, zowel vocaal als in co-creatieve zin. BEvocaL benadert het koorrepertoire op een volstrekt eigen manier: concerten zijn een totaalbelevenis en zitten vol verrassingen die zangers en publiek met elkaar verbinden. BEvocaL wil hiermee niet alleen een inspiratie zijn voor andere amateurkoren in België, maar tevens een inspiratiebron zijn op het gebied van samenwerking tussen de verschillende Belgische taalgroepen.

Jonge vocale talenten

BEvocaL is een nieuw jeugdkoor voor jonge vocale talenten van 18 tot 30 jaar uit het hele land. Je zingt onder leiding van een gerenommeerde internationale dirigent en ontwikkelt je zangstem met een professionele stemcoach. Je ontdekt hoe leuk het is om samen te zingen met jongeren uit de drie taalgemeenschappen. Uiteraard volgen er geregeld concerten!

Artistieke leiding

Maria Van Nieukerken (NL) was de dirigente van het koor van 2017 tot 2020. Zij is artistiek leider en dirigent van het professionele kamerkoor PA’dam, Toonkunst Rotterdam en Kamerkoor Toonkunst Rotterdam. Ze was enkele jaren dirigente van het Nederlands Studentenkamerkoor en dirigeerde ook het Eurochoir in Utrecht. Maria stond op vele internationale podia met gerenommeerde koren en orkesten en zetelt in tal van internationale jury's en muziekcommissies. Zo is zij momenteel adviseur voor de European Choral Association – Europa Cantat. In BEvocaL werd ze bijgestaan door de vocal coach Joris Derder.  

Muzikale aanpak

Het koor repeteert verschillende weekends per jaar en één week tijdens de zomervakantie. Na afloop van de repetitiemomenten zijn er regelmatig concerten, klein en groot. In het koor is er plaats voor 24 vaste zangers en 2 reservezangers per stem. De selectie van de zangers gebeurt op basis van audities. Het repertoire van het koor is erg gevarieerd. In verschillende genres, diverse talen, hedendaags uit binnen- en buitenland, pop- en musicalarrangementen... 

Contact bij Koor&Stem

Valerie Konings, valerie.konings [at] koorenstem.be
Koorconsulent en projectmedewerker
Tel. +32 (0)3 237 96 43

Nieuws

Dirigeren
Je mag je individueel kandidaat stellen of in duo met een dirigent uit een andere taalgemeenschap.
Koorwereld
BEvocaL, het Belgisch nationaal jeugdkoor, werd drie jaar geleden opgericht door de drie koororganisaties. De federaties zetten dit prachtige project graag op lange termijn verder.
BEvocaL in het Koninklijk Paleis
Op 11 december trad het Belgisch nationaal jeugdkoor voor de eerste keer op in het Koninklijk Paleis.
Koorwereld
Op woensdag 2 oktober concerteren Voces8 en BEvocaL samen in BOZAR. Dat wordt een zeer interessante en dynamische kruisbestuiving!
Podiumkans
BEvocaL zoekt goede en gemotiveerde zangers tussen 18 en 27 jaar en daarvoor houden we binnenkort audities.
Wil je meedoen met het Belgisch Nationaal Jeugdkoor olv Maria van Nieukerken? We houden auditie in de SAMWD te Lier op 26 januari 2019.
Het Belgisch Nationaal Jeugdkoor treedt op tijdens het slotspektakel van OdeGand 2018 op zaterdag 15/09!
... goede en gemotiveerde zangers tussen 18 en 27 jaar! We houden auditie op 7 april in Brussel.

blijf op de hoogte

Volg BEvocaL ook op Facebook, Instagram, YouTube en via de website van het koor


Audities

  • Je bent tussen 18 en 27 jaar op het moment van de auditie
  • Je zingt een eigen partij uit je favoriete koorwerk
  • Je zing een stuk uit een partituur die we jou opsturen
  • Je kan goed zichtlezen
  • Je bent beschikbaar op de repetitiedata
  • Je engageert je voor 2 à 3 jaar
  • Je spreekt een woordje Engels
  • ...

Binnenkort

Auditie doen voor BEvocaL. Interesse? Meld je dan meteen aan via onderstaand formulier, dan sturen we je alle praktische informatie toe. Heb je nog vragen over BEvocaL of over de audities? Neem dan contact met ons op via het mailadres info [at] bevocal.be.

26 oktober 2019 Audities in Kasterlee
30 november 2019 Audities in Aubel

Concerten

Met dank aan

BEvocaL – het Belgisch Nationaal Jeugdkoor is een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien. BEvocaL mag rekenen op de gewaardeerde steun van onze partners: Cultuur-Culture - Cultureel samenwerkingsakkoord van de Vlaamse Gemeenschap en de Franse Gemeenschap, de Duitstalige Gemeenschap, BOZAR, Paleis voor Schone Kunsten Brussel, de Nationale Loterij, het Vlaams Radio Koor, CAV&MA en Musiq3.

Terug naar boven