U bent hier

Een nieuw koor ging van start in 2017: BEvocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien.

Jonge vocale talenten

BEvocaL is een nieuw jeugdkoor voor jonge vocale talenten van 18 tot 30 jaar uit het hele land. Je zingt onder leiding van een gerenommeerde internationale dirigent en ontwikkelt je zangstem met een professionele stemcoach. Je ontdekt hoe leuk het is om samen te zingen met jongeren uit de drie taalgemeenschappen. Uiteraard volgen er geregeld concerten!

Artistieke leiding

De dirigente van het koor is Maria van Nieukerken (NL). Zij is artistiek leider en dirigent van het professionele kamerkoor PA’dam, Toonkunst Rotterdam en Kamerkoor Toonkunst Rotterdam. Ze was enkele jaren dirigente van het Nederlands Studentenkamerkoor en dirigeerde ook het Eurochoir in Utrecht. Maria stond op vele internationale podia met gerenommeerde koren en orkesten en zetelt in tal van internationale jury's en muziekcommissies. Zo is zij momenteel adviseur voor de European Choral Association – Europa Cantat. In BEvocaL wordt ze bijgestaan door de vocal coach Joris Derder en door een tricolore muziekcommissie bestaande uit Jeroen Keymeulen, Rainer Hilger en Antoni Sykopoulos.  

Muzikale aanpak

Het koor repeteert verschillende weekends per jaar en één week tijdens de zomervakantie. Na afloop van de repetitiemomenten zijn er regelmatig concerten, klein en groot. In het koor is er plaats voor 24 vaste zangers en 2 reservezangers per stem. De selectie van de zangers gebeurt op basis van audities. Het repertoire van het koor is erg gevarieerd. In verschillende genres, diverse talen, hedendaags uit binnen- en buitenland, pop- en musicalarrangementen... 

Meer info

www.mariavannieukerken.com
Musikverband Födekam Ostbelgien
A Cœur Joie 
Ons Youtubekanaal
Volg ons op Facebook
Ga naar BvocaL.be

Nieuws

... goede en gemotiveerde zangers tussen 18 en 27 jaar! We houden auditie op 7 april in Brussel.
Eind augustus vond het eerste concert van BEvocaL plaats in Oostende.
Wil je meedoen met het Belgisch Nationaal Jeugdkoor olv Maria van Nieukerken? We houden auditie in de SAMWD te Lier op 26 januari 2019.
Het Belgisch Nationaal Jeugdkoor treedt op tijdens het slotspektakel van OdeGand 2018 op zaterdag 15/09!
Kom luisteren naar het eerste officiële concert van BEvocaL op 12 november te Brussel.

Audities

  • Je bent tussen 18 en 27 jaar op het moment van de auditie
  • Je zingt een eigen partij uit je favoriete koorwerk
  • Je zing een stuk uit een partituur die we jou opsturen
  • Je kan goed zichtlezen
  • Je bent beschikbaar op de repetitiedata
  • Je engageert je voor 2 à 3 jaar
  • Je spreekt een woordje Engels
  • ...

Binnenkort

Op 26 januari (Lier) a.s. zijn er nieuwe audities voor BEvocaL. We zoeken vooral alten en tenoren. Interesse? Meld je dan meteen aan via onderstaand formulier, dan sturen we je alle praktische informatie toe. Heb je nog vragen over BEvocaL of over de audities? Neem dan contact met ons op via het mailadres info [at] bevocal.be.

Het jonge koor BEvocaL verrast je telkens met een knap en gevarieerd repertoire, van Nielsen over Todd tot Queen en Stromae...

Trailer BEvocaL 2018

BEvocaL: Bridge over troubled water

Met dank aan

BEvocaL – het Belgisch Nationaal Jeugdkoor is een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien. BEvocaL mag rekenen op de gewaardeerde steun van onze partners: Cultuur-Culture - Cultureel samenwerkingsakkoord van de Vlaamse Gemeenschap en de Franse Gemeenschap, de Duitstalige Gemeenschap, BOZAR, Paleis voor Schone Kunsten Brussel, de Nationale Loterij, het Vlaams Radio Koor, CAV&MA en Musiq3.

Terug naar boven