Koorcoaching aanvragen? Dat kan hier

Sluiten

U bent hier

Zondag 15 oktober 2023, deSingel Antwerpen

beVOICEd wil een ontmoetingskans creëren voor gelijkstemmige jeugdkoren uit het Vlaamse koorlandschap. Jonge zangers maken kennis met andere koor- en zangstijlen, met nieuw repertoire, met vernieuwende muzikale werkwijzen…  Het is een dag van workshops, open singing en concerten. Caloroso vzw organiseert beVOICEd voor de vierde keer, met de steun van Koor&Stem, Koor&Stem Antwerpen en VFJK.

Tickets & inschrijven

Workshops en open singing

Voor de editie van 2023 nodigt Caloroso vzw de befaamde dirigent Basilio Astulez (Spanje) uit voor een workshop rond Baskische muziek. Basilio Astulez is de stichter van o.a. het befaamde kinder-jeugdkoor Leioa Kantika Korala, waarmee hij al diverse prijzen won.  

De happening start met een ‘Warming up’ waarin alle deelnemende koren in samenzang kennis maken met eenvoudig samenzangrepertoire en canons. Het vreugdevol samen zingen staat in dit eerste festivalblok centraal. In de ‘Open Singing’ slaan de deelnemende koren nogmaals de handen in elkaar. Ze laten zich betoveren door enkele eenvoudige, maar pittige en swingende liederen voor gelijkstemmig jeugdkoor. De bevlogen en energieke dirigent Tom Johnson neemt de zangers mee op sleeptouw tijdens deze twee samenzangmomenten.

Gelijkstemmige jeugdkoren

De koren komen uit alle Vlaamse provincies. Amaranthe o.l.v. Johannes Dewilde (Oudenaarde), Caloroso o.l.v. Inge Sykora (Wommelgem), De Kleine Johannes o.l.v. Carine Spiloes (Blanden), Sjaloom o.l.v. Marleen Annemans en Sofie Decavel (Waregem), Gynaika & Koritsia o.l.v. Annelies De Kimpe (Sint-Niklaas), Koloriet o.l.v. Elke Vandenbogaerde (Mechelen), Leuvens meisjeskoor o.l.v. Nicole Boogaerts (Leuven), Lirica o.l.v. Rosella Miglionico (Genk), Schwoeng o.l.v. Kristof Allaert (Roeselare) en Villanella olv An Alen (Geel). Ook Waelrant kinderkoor+ olv Marleen De Boo sluit aan bij de workshop, maar staat niet op het concertpodium.

Individuele zangers en bezoekende koren

Ook individuele zangers en bezoekende koren zijn welkom op deze zangdag voor gelijke stemmen. Doe mee met de samenzang en workshops en geniet van de concerten (toegang concert in het dagticket inbegrepen).

Compositieopdracht

Lara Denies nam de compositie-opdracht voor deze editie van BeVOICEd aan. Het nieuwe werk Nebulous Awakening wordt op 15 oktober 2023 gecreëerd door de aanwezige koren tijdens het concert. Heel benieuwd!

Basilio Astulez zal alle (individuele en ) koorzangers op één lijn zetten tijdens de workshop ‘In the spotlight’. Hij gaat eveneens in gesprek met componiste Lara Denies om het werk klaar te stomen tegen het concert diezelfde dag.

Ook concert voor publiek

Op het einde van de festivaldag met workshops en open singing, geeft elk koor een kort concert waarin ze hun eigen repertoire aan de andere koren en publiek presenteren. Kom langs op zondag 15 oktober om 15.30u in deSingel Antwerpen.

Studytour en repertoiredag

Bovendien zijn er nog bijkomende vormingsmogelijkheden! Marleen De Boo neemt dirigenten en studenten koordirectie de hele dag op sleeptouw tijdens een studytour. De dag voordien, op zaterdag 14 oktober 2023, kunnen zangers ook een repertoiredag Baskische koormuziek meemaken met Basilio Astulez !

BLIJF OP DE HOOGTE

Volg beVOICEd op Facebook en YouTube. Bezoek de festivalwebsite voor meer achtergrondinfo.


Workshop en studytour

Bovendien zijn er nog bijkomende vormingsmogelijkheden! Marleen De Boo neemt dirigenten en studenten koordirectie de hele dag op sleeptouw tijdens een studytour. De dag voordien, op zaterdag 14 oktober, kunnen zangers ook een repertoiredag Baskische koormuziek (gelijkstemmig) meemaken met Basilio Atulez!

BEVOICED
Wommelgem
14 oktober 2023
Repertoiredag voor gelijke stemmen met Basilio Astulez. Aan de slag met authentieke volksliederen uit het Baskenland en van hedendaagse Baskische/Spaanse componisten!
Bevoiced
Antwerpen
15 oktober 2023
BeVOICEd is een dag vol met workshops en ontmoeting met een 10-tal gelijkstemmige jeugdkoren uit heel Vlaanderen. Je gaat op ontdekking olv Luc Anthonis.
Bevoiced
Antwerpen
15 oktober 2023
Een nieuw aanbod tijdens beVOICEd: een zangdag voor individuele zangers en bezoekende koren (gelijke stemmen 10 - 25 jaar)

beVOICEd in beeld

beVOICEd is al aan de vierde editie toe! De vorige edities uit 2017 en 2019 kan je herbeleven via de vele video-opnames hier te herbekijken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven