U bent hier

Zingen is leuk, het schept een band en een aangename sfeer in de klas en op school. Kinderen houden van zingen en bewegen. Onder de noemer Doewap organiseert Koor&Stem vzw vormingen voor leerkrachten in heel Vlaanderen. We brengen regelmatig nieuwe leuke liedjes uit met lestips, karaokeversies, ... Daarnaast hebben we ook een projectaanbod voor de hele school en voor schoolteams.

Vormingen voor leerkrachten 

Zingen in de klas: kinderen vinden het vaak heel leuk, maar als leerkracht is het niet altijd gemakkelijk. Tijdens de vormingen van Doewap geven onze ervaren docenten je tips en tools om je klas stapsgewijs om te vormen tot een zingende klas. Hoe leer je liedjes aan? Waar moet je op letten als je met kinderen zingt in de klas? Hoe introduceer je ritme en beweging?  Zéér geschikte navormingen voor leerkrachten basisonderwijs, muziekinitiatie, samenzang, kinderkoordirigenten, leerkrachten DKO, ...

Nieuw lied- en lesmateriaal

Doewap werkt met nieuw liedrepertoire dat je gemakkelijk kan aanleren en dat aansluit bij de thema’s in de klas. Je leert bijvoorbeeld liedjes over lente, familie, kleuren, carnaval en verliefdheid. Onze catalogus bevat vrolijke volksliedjes van binnen Europa in het Nederlands, Frans en Spaans en van buiten Europa in het Tsonga, Arabisch, Berbers, Turks...  Sinds kort is er trouwens ook een kleuterdoewap! Inbegrepen bij onze vormingen zijn teksten, partituren, mp3’s en les- en uitspraaktips van alle gezongen liedjes. Maar je kan het materiaal ook afzonderlijker aankopen in onze webshop.

Aanbod voor scholen

Wil je gewoon een dagje zingen met de hele lagere school, dan kies je voor onze schoolzangdagen. Voor scholen die meer uitdaging zoeken, zetten we een langer traject op met een concert en heuse band. Voor kleuters pakken we het intiemer aan in de kleuterhoek van elke kleuterklas. Ook een pedagogisch studiemoment voor schoolteams behoort tot de mogelijkheden. Lees er meer over verder op deze pagina. Inschrijven voor dit aanbod kan vanaf 1 april en vóór 30 april 2019.

Contact

Liesbeth Segers, liesbeth.segers [at] koorenstem.be
Educatie, repertoire en uitgaven
Tel. +32 (0)3 237 96 43

Blijf op de hoogte

6x per jaar sturen we je onze nieuwsbrief met nieuwtjes, aankondigingen van vormingen en allerlei info over zingen op school alle nieuwsbrieven

Aanbod voor scholen

Tover je school om tot een zingende school! Wil je gewoon een dagje zingen met de hele lagere school, dan kies je voor onze schoolzangdagen. Voor scholen die meer uitdaging zoeken, zetten we een langer traject op met een concert en heuse band. Voor kleuters pakken we het intiemer aan in de kleuterhoek van elke kleuterklas. En ook een pedagogisch studiemoment voor schoolteams behoort tot de mogelijkheden. 

Een schoolzangdag


Dat is een hele dag zingen met alle kinderen van de school bij verschillende docenten afgewisseld met creamomenten die de school voorziet in een rotatiesysteem. Twee zangdocenten en één begeleider van Koor&Stem komen naar de school. Mét toonmoment op het einde.

Doewap met band


Eén docent van Koor&Stem komt 3 dagen werken met 6 klasgroepen (1 lesuur per klas), we oefenen ook met instrumentist en op dag 4 volgt een algemene repetitie met band én een toonmoment voor (groot)ouders van 45 à 60 minuten. Dit alles gespreid over enkele weken.

Voor kleuters


Eén docent gaat in de voormiddag langs in alle kleuterklassen (2 à 4 groepen). Rond de middag zingen alle kleuters samen, eventueel samen met de kinderen uit het eerste leerjaar of de ouders. Ook fijn op grootouderdag!

Voor schoolteams


Boeiende en actieve pedagogische studiemomenten voor schoolteams lager onderwijs en kleuteronderwijs op aanvraag overal in Vlaanderen of Brussel. Wij komen naar je toe voor 3 uur op maat over repertoire, lieddidactiek, zangtechniek...

Vormingen voor leerkrachten

Koor&Stem organiseert onder de noemer Doewap regelmatig workshops en opleidingen voor leerkrachten, om je bekend te maken met nieuwe en vertrouwde kinderliederen die aansluiten bij de klasthema’s van de basisschool. Maar naar aanleiding van de coronamaatregelen werden deze sessies opgeschort maar voor het najaar programmeren we voorzichtig enkele kleinschalige vormingen. Indien de veiligheidssituatie dat vereist, zoeken we een online alternatief.

14 oktober 2020
Mechelen
leerkrachten
Kleuters houden van zingen en bewegen. Tijdens deze vorming werk je via grafische partituren en verhaaltjes op een speelse manier aan praktische oefeningen die je gemakkelijk met kleuters kan doen.
Volzet
27 september 2020 tot 25 april 2021
Lier
dirigenten, leerkrachten
Leer het vocale talent in kinderen wakker te maken, leer hen luisteren, daag hen muzikaal uit en laat hen écht samen zingen. Plaatsen zijn beperkt (10 deelnemers), schrijf dus gauw in!
19 januari 2021
Mechelen
leerkrachten
Samen zingen is plezierig en gezond, het versterkt de samenhang van je klasgroep en verbetert de concentratie. Je plant het dus best regelmatig in tijdens de schooluren. Dat kan kort of lang, serieus of speels.
10 februari 2021 tot 5 mei 2021
Sint-Katelijne-Waver
leerkrachten
Een vierdelige sessiereeks op woensdagnamiddag helemaal gewijd aan zingen met kleuters op school. 

Lees ook

Zingen op school
Wat als... je zes superdocenten samen zet? Plezier alom, natuurlijk, dat zal je meteen merken! Het laatste filmpje...
Zingen op school
Met het liedje 'De fanfare speelt in de straat' kan je aan de slag vanaf de 2de kleuterklas. Je kan het zelfs inzetten als vaderdaggeschenk.
Zingen op school
Langzaamaan komen we terug uit ons kot. En handen wassen zàl je met dit vrolijke lied van Mirjam de Wit!
Zingen op school
#zinginuwkot met Doewap. Elke woensdag dagen we je kinderen uit met een muzisch spel voor in de klas dat je ook thuis veel plezier bezorgt!
Zingen op school
We zoeken iemand die de praktisch en logistieke werking van de schoolzangdagen in de regio coördineert.
Zingen op school
Meld je school aan voor een onvergetelijke dag volgend schooljaar. Inschrijven kan tot en met 15 juni 2020.
Zingen op school
Een eerste collectie Doewapliedjes is nu ook verkrijgbaar via jouw favoriete online muziekwinkel of streamingplatform.
Zingen op school
Zopas lanceerden we Doewap #8, zodat leerkrachten ook in de tweede helft van het schooljaar toffe klasliedjes hebben!

Liedjes kopen

Tweemaal per jaar brengen we nieuw repertoire uit. Onze catalogus bestaat intussen uit 8 digitale bundels, samen goed voor meer dan 60 liedjes. De bundels bevatten mp3's, teksten, partituren, karaokeversies, les- en uitspraaktips. Doewap werkt met liedjes die aansluiten bij de thema’s in de klas. Je leert bijvoorbeeld liedjes over lente, familie, kleuren, carnaval, vakantie, kerst, feestdagen, verliefdheid... Wie een vorming volgt, krijgt het materiaal mee naar huis, maar evengoed kan je ze apart aankopen in onze webshop.

Doewap #7

€18
7 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap #5

€18
7 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap #6

€18
7 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap kleuters

€ 25
13 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap #4

€18
7 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap #3

€18
7 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal

Filmpjes van doewap

Voorjaar 2020 publiceerden we elke woensdag 'vanuit ons kot' een muzische uitdaging voor in de klas die je ook thuis veel plezier bezorgt. We schrijven een rap, zingen in canon of leren bodypercussion en een klaplied aan.  Hier te herbekijken! Volg ook ons YouTubekanaal en onze Facebookpagina.

Terug naar boven