U bent hier

Zingen is leuk, het schept een band en een aangename sfeer in de klas en op school. Kinderen houden van zingen en bewegen. Onder de noemer Doewap organiseert Koor&Stem vzw vormingen voor leerkrachten in heel Vlaanderen. We brengen regelmatig nieuwe leuke liedjes uit met lestips, karaokeversies, ... Daarnaast hebben we ook een projectaanbod voor de hele school en voor schoolteams.

Vormingen voor leerkrachten 

Zingen in de klas: kinderen vinden het vaak heel leuk, maar als leerkracht is het niet altijd gemakkelijk. Tijdens de vormingen van Doewap geven onze ervaren docenten je tips en tools om je klas stapsgewijs om te vormen tot een zingende klas. Hoe leer je liedjes aan? Waar moet je op letten als je met kinderen zingt in de klas? Hoe introduceer je ritme en beweging?  Zéér geschikte navormingen voor leerkrachten basisonderwijs, muziekinitiatie, samenzang, kinderkoordirigenten, leerkrachten DKO, ...

Nieuw lied- en lesmateriaal

Doewap werkt met nieuw liedrepertoire dat je gemakkelijk kan aanleren en dat aansluit bij de thema’s in de klas. Je leert bijvoorbeeld liedjes over lente, familie, kleuren, carnaval en verliefdheid. Onze catalogus bevat vrolijke volksliedjes van binnen Europa in het Nederlands, Frans en Spaans en van buiten Europa in het Tsonga, Arabisch, Berbers, Turks...  Sinds kort is er trouwens ook een kleuterdoewap! Inbegrepen bij onze vormingen zijn teksten, partituren, mp3’s en les- en uitspraaktips van alle gezongen liedjes. Maar je kan het materiaal ook afzonderlijker aankopen in onze webshop.

Aanbod voor scholen

Wil je gewoon een dagje zingen met de hele lagere school, dan kies je voor onze schoolzangdagen. Voor scholen die meer uitdaging zoeken, zetten we een langer traject op met een concert en heuse band. Voor kleuters pakken we het intiemer aan in de kleuterhoek van elke kleuterklas. Ook een pedagogisch studiemoment voor schoolteams behoort tot de mogelijkheden. Lees er meer over verder op deze pagina. 

Contact

Liesbeth Segers, liesbeth.segers [at] koorenstem.be
Educatie, repertoire en uitgaven
Tel. +32 (0)3 237 96 43

Blijf op de hoogte

6x per jaar sturen we je onze nieuwsbrief met nieuwtjes, aankondigingen van vormingen en allerlei info over zingen op school alle nieuwsbrieven

Aanbod voor scholen

Tover je school om tot een zingende school! Wil je gewoon een dagje zingen met de hele lagere school, dan kies je voor onze schoolzangdagen. Voor scholen die meer uitdaging zoeken, zetten we een langer traject op met een concert en heuse band. Voor kleuters pakken we het intiemer aan in de kleuterhoek van elke kleuterklas. En ook een pedagogisch studiemoment voor schoolteams behoort tot de mogelijkheden. 

Een schoolzangdag


Dat is een hele dag zingen met alle kinderen van de school bij verschillende docenten afgewisseld met creamomenten die de school voorziet in een rotatiesysteem. Twee zangdocenten en één begeleider van Koor&Stem komen naar de school. Mét toonmoment op het einde.

Doewap met band


Eén docent van Koor&Stem komt 3 dagen werken met 6 klasgroepen (1 lesuur per klas), we oefenen ook met instrumentist en op dag 4 volgt een algemene repetitie met band én een toonmoment voor (groot)ouders van 45 à 60 minuten. Dit alles gespreid over enkele weken.

Voor kleuters


Eén docent gaat in de voormiddag langs in alle kleuterklassen (2 à 4 groepen). Rond de middag zingen alle kleuters samen, eventueel samen met de kinderen uit het eerste leerjaar of de ouders. Ook fijn op grootouderdag!

Voor schoolteams


Boeiende en actieve pedagogische studiemomenten voor schoolteams lager onderwijs en kleuteronderwijs op aanvraag overal in Vlaanderen of Brussel. Wij komen naar je toe voor 3 uur op maat over repertoire, lieddidactiek, zangtechniek...

Vormingen voor leerkrachten

Koor&Stem organiseert onder de noemer Doewap regelmatig workshops en opleidingen voor leerkrachten, om je bekend te maken met nieuwe en vertrouwde kinderliederen die aansluiten bij de klasthema’s van de basisschool. 

Lees ook

Zingen op school
Thomas More startte dit jaar een podcastreeks op de Campus Kruidtuin. Koor&Stem, als partner voor de vormingen, mocht er komen praten over Doewap.
Zingen op school
Tot 5 december kan je onze Sintbundel aan 11 euro aanschaffen ipv 22 euro, inclusief didactische tips en mp3's!
Zingen op school
Doewap #9 is een pareltje: volksliederen uit Servië, Maleisië, Catalonië en uitgewerkte verhalende liederen. Met arrangementen van Ivan Smeulders. Luister en overtuig jezelf!
Zingen op school
Onze eerste online sessie over zingen met kinderen op school was een succes. Volgende afspraak op woensdagvoormiddag 3 februari!
Zingen op school
Wat als... je zes superdocenten samen zet? Plezier alom, natuurlijk, dat zal je meteen merken! Het laatste filmpje...
Zingen op school
Met het liedje 'De fanfare speelt in de straat' kan je aan de slag vanaf de 2de kleuterklas. Je kan het zelfs inzetten als vaderdaggeschenk.
Zingen op school
Langzaamaan komen we terug uit ons kot. En handen wassen zàl je met dit vrolijke lied van Mirjam de Wit!
Zingen op school
#zinginuwkot met Doewap. Elke woensdag dagen we je kinderen uit met een muzisch spel voor in de klas dat je ook thuis veel plezier bezorgt!
De herfst tovert zachtgroen om in goudgeel en de lage zon doet de najaarsmelancholie licht ontvlammen. Hoe kan die beter bezongen worden dan in dit prachtige herfstlied...
Docente Lotte Van Havere werd ingezet in een dynamoproject rond zingen met (anderstalige) kleuters in de Arteveldehogeschool in Gent. Bekijk de reportage.
Zingen op school
Iedere school in Vlaanderen of Brussel kan een Zingende School worden. Omdat het gezond én leuk is. Meld je snel aan.
Zingen op school
Meer dan 70 deelnemers verzamelden op Pinkstermaandag 6 juni in de Podiumacademie van Lier voor inspiratie bij het zingen met kinderen.
Zoals ieder jaar organiseert de Munt audities voor haar kinder- en jeugdkoor in juni en september. 
Zingen op school
Met een superleuk tafellied, verschillende bewegingsliederen en volkliederen uit Albanië en Spanje.
Zoals ieder jaar organiseert de Munt audities voor haar kinder- en jeugdkoor eind juni en in september. 
Zingen op school
In de koorwereld was het lied Wau bulan al een tijdje populair, nu kan het ook de scholen veroveren.

Liedjes kopen

Tweemaal per jaar brengen we nieuw repertoire uit. Onze catalogus bestaat intussen uit 8 digitale bundels, samen goed voor meer dan 60 liedjes. De bundels bevatten mp3's, teksten, partituren, karaokeversies, les- en uitspraaktips. Doewap werkt met liedjes die aansluiten bij de thema’s in de klas.

Doewap #7

€22
7 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap #5

€22
7 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap #6

€22
7 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap kleuters

€31
13 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal

INSTRUCTIEFilmpjes van doewap

Sinds 2020 publiceerden we regelmatig 'vanuit ons kot' een muzische uitdaging voor in de klas die je ook thuis veel plezier bezorgt. We schrijven een rap, zingen in canon of leren bodypercussion en een klaplied aan. Hier te (her)bekijken.

Terug naar boven