U bent hier

Zingen is leuk, het schept een band en een aangename sfeer in de klas en op school. Kinderen houden van zingen en bewegen. Onder de noemer Doewap organiseert Koor&Stem vzw vormingen voor leerkrachten in heel Vlaanderen. We brengen regelmatig nieuwe leuke liedjes uit met lestips, karaokeversies, ... Daarnaast hebben we ook een projectaanbod voor de hele school en voor schoolteams.

Vormingen voor leerkrachten 

Zingen in de klas: kinderen vinden het vaak heel leuk, maar als leerkracht is het niet altijd gemakkelijk. Tijdens de vormingen van Doewap geven onze ervaren docenten je tips en tools om je klas stapsgewijs om te vormen tot een zingende klas. Hoe leer je liedjes aan? Waar moet je op letten als je met kinderen zingt in de klas? Hoe introduceer je ritme en beweging?  Zéér geschikte navormingen voor leerkrachten basisonderwijs, muziekinitiatie, samenzang, kinderkoordirigenten, leerkrachten DKO, ...

Nieuw lied- en lesmateriaal

Doewap werkt met nieuw liedrepertoire dat je gemakkelijk kan aanleren en dat aansluit bij de thema’s in de klas. Je leert bijvoorbeeld liedjes over lente, familie, kleuren, carnaval en verliefdheid. Onze catalogus bevat vrolijke volksliedjes van binnen Europa in het Nederlands, Frans en Spaans en van buiten Europa in het Tsonga, Arabisch, Berbers, Turks...  Sinds kort is er trouwens ook een kleuterdoewap! Inbegrepen bij onze vormingen zijn teksten, partituren, mp3’s en les- en uitspraaktips van alle gezongen liedjes. Maar je kan het materiaal ook afzonderlijker aankopen in onze webshop.

Aanbod voor scholen

Wil je gewoon een dagje zingen met de hele lagere school, dan kies je voor onze schoolzangdagen. Voor scholen die meer uitdaging zoeken, zetten we een langer traject op met een concert en heuse band. Voor kleuters pakken we het intiemer aan in de kleuterhoek van elke kleuterklas. Ook een pedagogisch studiemoment voor schoolteams behoort tot de mogelijkheden. Lees er meer over verder op deze pagina. Inschrijven voor dit aanbod kan vanaf 1 april en vóór 30 april 2019.

Contact

Liesbeth Segers, liesbeth.segers [at] koorenstem.be
Educatie, repertoire en uitgaven
Tel. +32 (0)3 237 96 43

Blijf op de hoogte

6x per jaar sturen we je onze nieuwsbrief met nieuwtjes, aankondigingen van vormingen en allerlei info over zingen op school alle nieuwsbrieven

Aanbod voor scholen

Tover je school om tot een zingende school! Wil je gewoon een dagje zingen met de hele lagere school, dan kies je voor onze schoolzangdagen. Voor scholen die meer uitdaging zoeken, zetten we een langer traject op met een concert en heuse band. Voor kleuters pakken we het intiemer aan in de kleuterhoek van elke kleuterklas. En ook een pedagogisch studiemoment voor schoolteams behoort tot de mogelijkheden. 

Een schoolzangdag


Dat is een hele dag zingen met alle kinderen van de school bij verschillende docenten afgewisseld met creamomenten die de school voorziet in een rotatiesysteem. Twee zangdocenten en één begeleider van Koor&Stem komen naar de school. Mét toonmoment op het einde.

Doewap met band


Eén docent van Koor&Stem komt 3 dagen werken met 6 klasgroepen (1 lesuur per klas), we oefenen ook met instrumentist en op dag 4 volgt een algemene repetitie met band én een toonmoment voor (groot)ouders van 45 à 60 minuten. Dit alles gespreid over enkele weken.

Voor kleuters


Eén docent gaat in de voormiddag langs in alle kleuterklassen (2 à 5 groepen). Rond de middag zingen alle kleuters samen, eventueel samen met de kinderen uit het eerste leerjaar of de ouders. Ook fijn op grootouderdag!

Voor schoolteams


Boeiende en actieve pedagogische studiemomenten voor schoolteams lager onderwijs en kleuteronderwijs op aanvraag overal in Vlaanderen of Brussel. Wij komen naar je toe voor 3 uur op maat over repertoire, lieddidactiek, zangtechniek...

Vormingen voor leerkrachten

Koor&Stem organiseert onder de noemer Doewap regelmatig workshops en opleidingen voor leerkrachten, om je bekend te maken met nieuwe en vertrouwde kinderliederen die aansluiten bij de klasthema’s van de basisschool.

4 maart 2020
Brussel
leerkrachten
Zingen is leuk, het schept een band en een aangename sfeer in de klas. Op belangrijke momenten in ons leven, zingen we, overal ter wereld. Tijdens feesten bijvoorbeeld. Tijdens deze vorming werk je onder begeleiding van muziekpedagoge Sterre De Raedt.
17 maart 2020
Mechelen
leerkrachten
Samen zingen is plezierig en gezond, het versterkt de samenhang van je klasgroep en verbetert de concentratie. Je plant het dus best regelmatig in tijdens de schooluren. Dat kan kort of lang, serieus of speels.

Lees ook

Zingen op school
Zopas lanceerden we Doewap #8, zodat leerkrachten ook in de tweede helft van het schooljaar toffe klasliedjes hebben!
Zingen op school
Tijdens Piano Days 2020 is er heel wat muzikaal moois te ontdekken. Wij sturen onze Doewapcoaches naar 4 lagere scholen uit de Brusselse noordrand.
Zingen op school
Tom Johnson zingt met kinderen en hun (groot)ouders tijdens de Kunstendag voor kinderen in AMUZ op zondagmiddag 17 november.
Zingen op school
Hilariteit bij het aanleren, daar kan je zeker van zijn. Dit klapspel vereist de nodige coördinatie en is een prima ijsbreker.
Zingen op school
3 fijne kerstliederen en 3 swingende meezingers om het eerste trimester zingend mee te vullen!
Zingen op school
Tips nodig over zingen met mensen met een migratieachtergrond op school of in het koor?
Kom (gratis) zingen, klappen, stampen, spelen en dansen met je kinderen op muziek uit de hele wereld tijdens Singing Brussels.
Zingen op school
Schrijf je school in tussen 1 en 30 april 2019 voor een onvergetelijke schoolzangdag volgend schooljaar!

Liedjes kopen

Tweemaal per jaar brengen we nieuw repertoire uit. Onze catalogus bestaat intussen uit 8 digitale bundels, samen goed voor meer dan 60 liedjes. De bundels bevatten mp3's, teksten, partituren, karaokeversies, les- en uitspraaktips. Doewap werkt met liedjes die aansluiten bij de thema’s in de klas. Je leert bijvoorbeeld liedjes over lente, familie, kleuren, carnaval, vakantie, kerst, feestdagen, verliefdheid... Wie een vorming volgt, krijgt het materiaal mee naar huis, maar evengoed kan je ze apart aankopen in onze webshop.

Doewap #7

€18
7 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap #5

€18
7 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap #6

€18
7 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap kleuters

€ 25
13 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap #4

€18
7 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap #3

€18
7 mp3's, partituren, lestips, karaoke
Type: 
Digitaal
Terug naar boven