U bent hier

Zingen is leuk, het schept een band en een aangename sfeer in de klas en op school. Kinderen houden van zingen en bewegen. Onder de noemer Doewap organiseert Koor&Stem vormingen in heel Vlaanderen. We brengen regelmatig nieuwe leuke liedjes uit met lestips, karaokeversies, ... Daarnaast hebben we ook een aanbod op maat, zowel voor de hele school als voor leerkrachten.

Vormingen voor leerkrachten 

Zingen in de klas: kinderen vinden het vaak heel leuk, maar als leerkracht is het niet altijd gemakkelijk. Tijdens de vormingen van Doewap geven onze ervaren docenten je tips en tools om je klas stapsgewijs om te vormen tot een zingende klas. Hoe leer je liedjes aan? Waar moet je op letten als je met kinderen zingt in de klas? Hoe introduceer je ritme en beweging?  Zéér geschikte navormingen voor leerkrachten basisonderwijs, muziekinitiatie, samenzang, kinderkoordirigenten, leerkrachten DKO, ...

Nieuw lied- en lesmateriaal

Doewap werkt met nieuw liedrepertoire dat je gemakkelijk kan aanleren en dat aansluit bij de thema’s in de klas. Je leert bijvoorbeeld liedjes over lente, familie, kleuren, carnaval en verliefdheid. Onze catalogus bevat vrolijke volksliedjes van binnen Europa in het Nederlands, Frans en Spaans en van buiten Europa in het Tsonga, Arabisch, Berbers, Turks...  Sinds kort is er trouwens ook een kleuterdoewap! Inbegrepen bij onze vormingen zijn teksten, partituren, mp3’s en les- en uitspraaktips van alle gezongen liedjes. Maar je kan het materiaal ook afzonderlijker aankopen in onze webshop.

Schoolzangdagen

Wil jij de Doewapploeg in jouw school voor een zangproject op maat? Organiseer dan samen met ons een schoolzangdag. Tijdens zo’n schoolzangdag stuurt Doewap een professionele muziekpedagoog en begeleider naar je school. Alle leerlingen zingen, musiceren, knutselen, bewegen en acteren dan de hele dag. We sluiten de dag af met een spannend toonmoment. We bieden je daarvoor een aantal interessante zangprojecten en formules, een aanbod op maat van je school. Leer er meer over verder op deze pagina of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Links

Liedcatalogus op Doewap.be
Thema's uit de klas
Volg ons op Facebook

Zingen is leuk, het schept een band en een aangename sfeer in de klas. Onze ervaren docenten geven je tips en tools om je klas stapsgewijs om te vormen tot een zingende klas. 

Nieuws

Zingen op school
Een eerste collectie Doewapliedjes is nu ook verkrijgbaar via jouw favoriete online muziekwinkel of streamingplatform.
Zingen op school
Tijdens de krokus - en zomervakantie 2019 organiseert Idee Kids zingkampen in samenwerking met Koor&Stem.
Zingen op school
Kleuters houden van zingen en bewegen. We verzamelden de beste kleuterliedjesvan Doewap samen in één uitgave.
Een klasproject voor Brusselse leerlingen van het 3-6de leerjaar. Meld nu je klas aan voor de editie van het volgende schooljaar.
Zingen op school
Om onze toekomstplannen gerichter vorm te geven, hechten we veel belang aan jouw mening. Vul nu onze vragenlijst in.
Zingen op school
Met nieuwe kinderliedjes en vrolijke volksliedjes in het Nederlands, Frans, Spaans, Tsonga en Arabisch.
Tijdens het Singing Brussels Celebration Weekend geven Sterre De Raedt en Moufadhel Adhoum een gratis workshop Sing Me In.
Zingen op school
Ben je leerkracht of ken je er één? Weet dan dat er net een gloednieuwe Doewapbundel uit is. En deze keer introduceren we ook liedjes van buiten Europa.

Blijf op de hoogte

6x per jaar sturen we je onze nieuwsbrief met nieuwtjes, aankondigingen van vormingen en allerlei info over zingen op school

Kalender

Koor&Stem organiseert onder de noemer Doewap regelmatig workshops om je bekend te maken met nieuwe en vertrouwde kinderliederen die aansluiten bij de klasthema’s van de basisschool.

4 februari 2019
Hasselt
leerkrachten
Kleuters houden van zingen en bewegen. Tijdens deze vorming werk je onder begeleiding van muziekpedagoge Claudine Martens op een speelse manier aan praktische oefeningen die je gemakkelijk met kleuters kan doen.
6 februari 2019
Antwerpen
leerkrachten
Kleuters houden van zingen en bewegen. Tijdens deze vorming werk je onder begeleiding van muziekpedagoge Mirjam De Wit op een speelse manier aan praktische oefeningen die je gemakkelijk met kleuters kan doen.

Aanbod op maat

Begin bij jezelf en vorm je klas stapsgewijs om tot een zingende klas. Dat kan door korte vormingen of langere opleidingen. Activeer vervolgens de hele school en tover ze om tot een zingende school. We bieden je ook een aantal interessante zangprojecten en formules aan, op maat van je school.

Ontdek nieuwe liedjes voor de basisschool

Een middag of avond lekker zingen, nieuwe liedjes leren en handvaten aangereikt krijgen om er direct zelf mee aan de slag te gaan, dat is vintage Doewap. Koor&Stem organiseert twee maal per jaar repertoireworkshops om je bekend te maken met een boel nieuw materiaal. In onze vormingskalender zie je wanneer we bij jou in de buurt zijn, maar je kan ook Doewapworkshops aanvragen voor je school!

Opleiding zingen met kinderen

De opleiding Zingen met kinderen richt zich tot iederen die op een kwaliteitsvolle manier wil leren zingen met kinderen: studenten in de lerarenopleiding, leerkrachten in het basisonderwijs, leerkrachten uit het DKO, dirigenten van kinderkoren.
Vaste docenten zijn Marleen De Boo en Tom Johnson. Ze hebben vele leuke oefeningen klaarzitten, verrassend nieuw repertoire en door ervaring beproefde tips. Acht zondagen lang. Wie de opleiding afrondt, weet hoe hij of zij op een boeiende manier een eenstemmig lied kan aanbrengen bij een groep kinderen en heeft kennis gemaakt met alle technieken die daarbij komen kijken: stemvorming, slagtechniek, repertoire, didactiek, beweging, enz. 
De opleiding vindt plaats in Lier en wordt georganiseeerd in samenwerking met de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Dit geeft o.a. de mogelijkheid om meermaals met een oefenkoor aan de slag te gaan! De opleiding gaat jaarlijks van start eind september / begin oktober.

Pedagogische studiedag

Zorg voor bewustwording rond stemgebruik. Wij komen graag bij je op bezoek om met het hele schoolteam te zingen, maar ook om dieper in te gaan op stemproblemen, ademhaling of didactische vaardigheden gelinkt aan zingen. 

Schoolzangdag

Tijdens een schoolzangdag sturen we een professionele muziekpedagoog en begeleider naar je school. Alle leerlingen zingen, musiceren, knutselen, bewegen en acteren dan de hele dag. Een hele dag zingen en creatieve activiteiten waaraan de hele school mee kan doen. De dagindeling bestaat meestal uit verschillende blokken zingen en creatieve activiteiten. De blokken zingen staan onder leiding van ervaren docenten van Koor&Stem. De leraren van de school zorgen voor de creatieve blokken. De blokken worden meerdere malen gegeven en de kinderen schuiven door met een rotatiesysteem, waardoor ze alles kunnen volgen. Als er ruimte en tijd is, kan de dag worden afgesloten met een toonmoment, waarop ook de kleuters van de school, familieleden en verzorgers uitgenodigd kunnen worden.
Afhankelijk van de invulling van een schoolzangdag kan die aan verschillende leerdoelen beantwoorden, bijv. op het gebied van muzische vorming, beweging en sociaal gedrag. Voorbeelden: de kinderen leren bepaalde liedjes zingen, ze leren openstaan voor het beluisteren van muziek uit andere tijden en culturen, ze leren aandachtig luisteren naar signalen en hier een beweging bij uitvoeren, ze leren verschillende instrumenten herkennen, ze leren een lied transformeren in een andere kunstvorm (beeldend, beweging, drama) en ze leren samenwerken aan een project.

Zingen en swingen met Attakatamoeva

Attakatamoeva is een muzisch schoolproject dat zingen in de lagere school op het hoogste schavotje wil plaatsen aan de hand van leuk liedmateriaal. We sturen docenten naar je klas die gedurende 3 sessies met de kinderen en de leerkrachten werken. Als je school dat wenst, kan de derde sessie ingevuld worden met begeleiding van de live Attakatamoevaband. Enthousiasme verzekerd! Bij dit project krijgt ieder kind ook een leuk liedbundeltje met cd mee om thuis verder te zingen.

Het podium op met Pluis het uit

Maak kennis met een geïntegreerd pakket muzische vorming! Pluis het uit is een knotsgek multidisciplinair project voor de tweede graad van het lager onderwijs dat je zowel in de klas als op een podium kan gebruiken. Een vruchtpluis wordt meegevoerd door de wind. Ze leidt de leerlingen langs flexibele opdrachten en liedjes. De basis van het pakket is uiterst geschikt voor de lessen muzische vorming (30u.), maar werkt ook rond doelen voor de vakken Nederlands, wereldoriëntatie, wiskunde, e.a. De leerlingen krijgen een portfolio, de leerkrachten een didactisch pakket met fiches per opdracht, partituren, verhaalteksten, cd met liedjes, afbeeldingen, pictogrammen. Boeiend project voor 1 klas met eindeloze mogelijkheden voor de hele school.

 

Voor alle vormingen en projecten kan je contact met ons opnemen via 03 237 96 43 of info [at] koorenstem.be
De liedjes van Doewap sluiten aan bij de thema's van de lagere school

Liedjes kopen

Doewap voor kleuters

€ 25
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap #5

€18
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap #3

€18
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap #6

€18
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap #4

€18
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

Maak kennis met Doewap

GRATIS
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

Tweemaal per jaar brengen we nieuw repertoire uit. Onze catalogus bestaat intussen uit 8 digitale bundels, samen goed voor meer dan 60 liedjes. De bundels bevatten mp3's, teksten, partituren, karaokeversies, les- en uitspraaktips.

Meer in webshop


Tijdens een schoolzangdag sturen we een professionele muziekpedagoog naar je school

Luisteren

Beluister hier enkele demo's uit onze Doewapcatalogus.