U bent hier

Hét internationale koorevenement van 2019, in het historische Gent. Met voor elk wat wils: zingen onder leiding van internationale top-koordirigenten, koorconcerten, open singing, ....  Voor volwassenen, jeugd, individuele zangers en koorgroepen, zingende families (familieprijs!) en startende dirigenten.  Internationale koorsfeer en verbroedering gegarandeerd!

this page in English

Beautiful harmony

Van Romantiek tot Pop, speciaal voor jonge stemmen, Benoît Giaux (BE)

Benoît Giaux is dirigent van de kinder- en jeugdkoren van de De Munt en docent Zang aan het Conservatorium van Namen. Hij is ook actief als bariton-solist. Hij combineert zijn carrière in de klassieke muziek met de a capella pop-jazz wereld met zijn vocal group Witloof Bay.

Voor SA, 11-18j

Kaleido

Een kaleidoscoop van kleuren en klanken, dir. Basilio Astulez (ES)

Basilio Astulez geeft les aan het Conservatorium van Leioa in Baskenland. Hij leidt o.a. de koren Kantika Korala en La Kantoria en is een veelgevraagd atelierleider op zingweken, steeds met een origineel en enthousiasmerend programma.

Voor SATB, 16-27j

Passionate Women

Muziek van en voor vrouwen met een passie voor zingen, dir. Virginia Bono (ARG)

Virginia Bono is koordirigent, muziekpedagoge en artistiek directeur van de Estudio Coral Meridies in Argentinia. Zij is internationaal actief als atelierleider en jurylid op koorwedstrijden.

Voor SSA, dames >18j

Tempo giusto

Kies het juiste tempo, in de muziek als in het leven, dir. Carlo Pavese (IT)

Carlo is koordirigent en docent koordirectie en koorimprovisatie in zijn geboortestad Turijn. Hij leidt er o.m. het Coro-G. Hij is actief in de Italiaanse koorfederatie FENIARCO en was artistiek directeur van het Europa Cantat Festival in Turijn 2012.

Voor SATB, volwassenen > 27j

Elementary Seasons

‘Outside the box’ gemeenschappelijk atelier geleid door de 4 atelierleiders en Jeroen Beckers (B)

Jeroen Beckers leidt de Cantitare-koren in Maaseik (kinderkoor en gemengd jeugdkoor) en gemengd koor Bocanto in Bocholt. Hij geeft les aan de Academie van Maaseik en het Conservatorium Maastricht en is lid van de RvB van de Vlaamse Federatie voor Jonge Koren en de Muziekcommissie van Koor&Stem. 

Gemeenschappelijk atelier

Open singing

Dagelijkse samenzang met alle deelnemers, volwassenen, jeugd en kinderen én geïnteresseerd publiek. Licht internationaal repertoire met elementen als volkslied, beweging en body percussion. Gecöordineerd door Marleen De Boo.                 

Marleen De Boo is het gezicht van de Waelrantkoren. Ze leidt het Kamerkoor, het Jeugdkoor, het Meisjesensemble, het Kinderkoor+, het Kinderkoor en het voorbereidend Kinderkoor.

Voor iedereen

Compositieopdracht

We gaven voor het atelier Elementary Seasons de opdracht aan Jos Stroobants om teksten te schrijven. Het werd een prachtig strofisch gedicht rond de Vier seizoenen en de Vier elementen. Vier Vlaamse componisten, Ludo Claesen, Hans Helsen, Martin Slootmaekers en Maarten Van Ingelgem zetten elk een strofe op muziek, voor de verschillende bezettingen van de ateliers (jeugdkoor, volwassenen, gelijke en gemengde stemmen). Via een refrein worden de delen met elkaar verbonden. Een originele samenwerking van Vlaamse componisten die ongetwijfeld een verrassend resultaat zal geven!

Cursus voor startende koordirigenten

Leiding: Dieter Staelens -  Stemvorming: Annick Desair

Droom je ervan een koor te leiden? Hier is je kans om het eens te proberen en de smaak te pakken te krijgen! Aan de hand van bestaande muziekliteratuur krijg je de gelegenheid kennis te maken met de kunst van het dirigeren. Gedurende de hele week wordt er intens gewerkt onder de deskundige leiding van dirigent Dieter Staelens en stempedagoge Annick Desair aan alle aspecten van het dirigeren. Dagelijks wordt er in groepen gewerkt rond verschillende deelaspecten van het dirigeren, krijg je individuele stemcoaching en krijg je de kans om te dirigeren voor de eigen groep.

Meer info

Dieter Staelens (BE) studeerde koordirectie bij Kurt Bikkembergs. Hij is de stichter en dirigent van het kamerkoor Camerata Aetas Nova, winnaar van de Koor van het jaar 2008-2009 wedstrijd van KLARA i.s.m. Koor&Stem. Hij is lid van de RvB van de Vlaamse Federatie voor Jonge Koren en de Muziekcommissie van Koor&Stem en leidt cursussen koordirectie voor Koor&Stem. Annick Desair (BE) is een dramatisch lyrische sopraan. Zij studeerde aan het Lemmensinsituut en het Conservatorium van Gent. Naast haar solistenopdrachten is zij actief is als vocal coach bij verschillende koren.

Muzikaal programma voor kinderen

Zingende (groot)ouders kunnen hun (klein)kinderen (7-12 jaar) meebrengen naar de Singing Week. De kinderen sluiten aan bij de jaarlijkse Vlaamse kinderweek Zinge-zange-Zon! Het programma is internationaal en vrolijk. Zangmomenten o.l.v. Carine Spiloes worden afgewisseld met creatieve animatie door jonge monitoren. Van 9-17u en telkens wanneer de ouders zingen is muzikale opvang voorzien. 

Estudio Coral Meridies - "Laudate Dominum", de Josep Vila, dir. Virginia Bono

Virginia Bono is koordirigent, muziekpedagoge en artistiek directeur van de Estudio Coral Meridies in Argentinia. Zij is internationaal actief als atelierleider en jurylid op koorwedstrijden.

Atelier 2018 | Mare Nostrum | Basilio Astulez Duque

Basilio Astulez heeft les aan het Conservatorium an Leioa in Baskenland. Hij is een actieve promotor van het zingen voor kinderen en jongeren en leidt o.a. de koren Kantika Korala en La Kantoria.

Praktische info

Contact

Marleen Moortgat
Rijsenbergstraat 150
B-9000 Gent
+32 9 220 24 84
zingweek@koorenstem.be
 Evenement op Facebook

Accommodatie

Ateliers, maaltijden en verblijf zijn op één locatie: de Sint-Bavohumaniora in het centrum van Gent:  Verblijf in éénpersoons internaatkamers (enkele dubbele kamers mogelijk). Douches en sanitair op de gang. Wi-fi in de meeste kamers en de gemeenschappelijke ruimtes. Deze accommodatie is ideaal voor wie jong (van hart) is. Deelname in half-pension of enkel cursus is ook mogelijk. 

Inschrijven

Inschrijven kan via dit formulier.

* onder voorbehoud van wijzigingen

Prijzen

Voorschot € 150 pp voor 1/3/2019, (geen voorschot nodig voor kinderen met familietarief) Op rek. Koor&Stem Gent BE39 7310 3890 1419 m.v.v. “Zingweek” en naam deelnemer, familie of groep. Saldo te betalen voor 1/6/2019. Wanneer een atelier of de accomodatie volzet is geldt de chronologie van betaling voorschot. Annulatie voor 1/3/19: terugbetaling voorschot. Annulatie 1/3-1/6: terugbetaling 50% voorschot. Bij annulatie na 1/6/19 kan het voorschot niet terugbetaald worden. De ledenprijs is van toepassing op alle leden van de drie Belgische koorfederaties: Koor&Stem, A Coeur Joie Belgique en Födekam Ostbelgien.

  Leden Niet-leden < 27 jaar Familietarief*
Volpension (a) € 400 € 440 € 295 € 120
Met lunch / avondmaal (b) € 300 € 335 € 210 € 100
Met lunch (c) € 250 € 275 € 180 € 75
Enkel cursus (d) € 200 € 225 € 150  


(a) Inbegrepen: volpension in Sint-Bavo en maaltijden,  vanaf ma 8/7/19-avondmaal t.e.m. zo 14/7/19-lunch (vertrek na het slotconcert 14/7); cursus, muziekmateriaal, concerten. 
(b) Inbegrepen: lunch en avondmaal, excl. overnachting/ontbijt, verder zoals hoger.
(c) inbegrepen:  zoals hoger, excl. overnachting en maaltijden. 
(*) Kom met heel de familie ! Zingende kinderen (7-18j) van deelnemende (groot)ouders genieten van een forse reductie.  

Voorbije editie 2016

De allereerste editie van de Internationale Zingweek Gent was een schot in de roos. We zongen onder leiding van gerenommeerde dirigenten, genoten van koorconcerten, cultuur en cuberdons, van 11 tot 17 juli 2016. Dat was met Brady Allred (US), Jean-Marie Puissant (FR), Marleen Annemans, Dieter Staelens, Carine Spiloes, Jeroen Beckers, e.a. 

Partners

Een organisatie van Koor&Stem vzw in samenwerking met VFJK (Vlaamse Federatie van Jonge Koren) en ECA-EC (European Choral Organisation- Europa Cantat) met steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent.

Terug naar boven