U bent hier

We ondersteunen Vlaamse koren in hun muzikale engagementen binnen de liturgie. Koor&Stem organiseert liturgische repertoiredagen, inspiratiemomenten voor dirigenten, liturgische zangavonden en koorcoaching.  Bij het uitwerken van onze activiteiten krijgen we advies van het Vlaams Centrum Liturgische Muziek (VCLM) en bijhorende uitgeverij Het Madrigaal. 

Liturgische zangavonden en koorcoaching

Jaarlijks vinden er in Vlaanderen een twintigtal zangavonden plaats. Dat kan ook in jouw parochie!  Liturgische zangavonden worden geleid door ervaren docenten of zangleiders. Zij komen op aanvraag naar jouw koor of gemeenschap en gedurende een tweetal uur werken zij op een overeengekomen muzikaal programma. Misschien wil je dat hij of zij gekend repertoire komt opfrissen en uitdiepen of misschien vind je het tijd voor wat nieuwe muziek. De zangleider werkt steeds met aandacht voor tekstverklaring, muzikale afwerking, vocale tips of inleving. 

Aangesloten koren of leden kunnen eens per jaar voor zo een zangavond een financiële tegemoetkoming krijgen voor de vergoeding van de zangleider. In bepaalde gevallen kan Koor&Stem ook voor liedmateriaal zorgen (bv. leenboeken Zingt Jubilate; liturgische liedbundel Dag Na Dag,....) Voor de vergoeding van een begeleider (orgel/piano) moet de organisator zelf instaan. Ben je niet aangesloten? Dan kunnen wij je in contact brengen met onze docenten, maar je staat zelf in voor de kosten. 

Let wel: Koor&Stem staat niet in voor de organisatie en communicatie van jouw zangavond. Hou je ons op de hoogte, dan nemen we het evenement op in onze liturgische nieuwsbrief.

Liturgische repertoiredagen

Drie keer per jaar organiseren we een repertoiredag of -namiddag rond liturgische muziek. Repertoiredagen bestaan uit workshops en zangsessies voor zangers en dirigenten. Je kan er allerlei nieuwe muziek leren kennen en samen zingen, begeleid door ervaren docenten en zangleiders. Het accent ligt op het leren kennen en verkennen van nieuw en eenvoudig liedmateriaal voor een doorsnee parochiekoor. Gewoonlijk in het Lemmensinstituut in Leuven, maar ook elders in Vlaanderen.

Inspiratiemomenten voor dirigenten

Gespreid over het hele jaar organiseren we inspiratiemomenten rond liturgische muziek, vooral bedoeld voor dirigenten. Meestal bestaan deze inspiratiemomenten uit twee avonden. Er wordt ook wel gezongen, maar de nadruk ligt op vorming, het uitwisselen van ideeën en (repertoire)tips. 

Meer info

Koorcoaching aanvragen
Bezoek website Vlaams Centrum Liturgische muziek

Nieuwsbrief liturgische muziek

4 x per jaar krijg je een nieuwsbrief van ons.  Blijf zo op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in de liturgische muziek.

Vormingen kerkmuziek

We organiseren dirigentenopleidingen, liturgische repertoiredagen, inspiratiemomenten voor dirigenten, liturgische zangavonden ...

O Rosa Bella

Peter Pazmany lanceert O Rosa Bella, een koorwerk voor SATB. De eerste 10 koren krijgen de partituur van het werk gratis toegestuurd. 

O Rosa Bella

Peter Pazmany lanceert O Rosa Bella, een koorwerk voor SATB. De eerste 10 koren krijgen de partituur van het werk gratis toegestuurd. 

Terug naar boven