U bent hier

Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Let's Zing Ensemble wil. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie bouwen we aan een zingende stad over generaties, gender, etnische en culturele identiteit en geloofsovertuiging heen. Let's Zing Ensemble is voor iedereen die graag zingt of wil leren zingen. 

10 jaar Singing Brussels

Let's Zing Ensemble is ontstaan uit een verlangen om de ontmoeting tussen mensen en het plezier van samen zingen te verspreiden. Na 10 succesvolle jaren met Singing Brussels vieren we het jubileum van dit project met een nieuw muzikaal repertoire voor de stad Brussel.

Een Brussels songbook 

10 getalenteerde componisten werden uitgenodigd om een volledig nieuw muziekrepertoire te creëren, geïnspireerd door de stad Brussel zelf. Deze componisten vertegenwoordigen verschillende generaties en stijlen, van klassiek tot elektronisch en alles daar tussenin. Dit repertoire is gratis beschikbaar.

De componisten

Kim, Cabane, Francoiz Breut, Avalanche Kaito, Oriana Ikomo, Judith Kiddo, Nicholas Michaux, Laïla Amezian & Tuur Florizoone en Maarten Van Ingelgem en Els Moors.

Serie workshops

In Bozar zullen deze 10 nieuwe liederen worden ingestudeerd tijdens een reeks workshops. De workshops staan open voor alle individuele zangers en amateurkoren die willen deelnemen. 

Grote finale

Na deze repetities is het tijd voor het hoogtepunt: een groots samenzang concert op zondag 23 juni 2024 in Bozar tijdens het Fêtes de la Musique. Tijdens dit concert zal het nieuwe repertoire worden uitgevoerd, begeleid door professionele muzikanten.

Meer info

À Cœur Joie
Födekam
op de website van Bozar
 

Nieuws

Festival
Het hoogtepunt van Let’s Zing Ensemble is een korenparcours en groots samenzangconcert op zondag 23 juni, tijdens het Fête de la Musique!
Podiumkans
Op 23 juni kan je met je koor deelnemen aan een korenparcours én groots samenzang concert in en rond Bozar.
Podiumkans
Let's Zing Ensemble! is de nieuwe naam voor Singing Brussels. Dit seizoen wordt er gewerkt aan nieuw repertoire, volgend seizoen kan je deze nieuwe muziek ontdekken!
Podiumkans
Kom op zondag 19 juni met je koor zingen op het korenparcours van Singing Brussels!
Podiumkans
Op 19 juni kan je komen zingen in Brussel. Singing Brussels opent dit jaar de straten van de stad, en nodigt je uit om samen de stad te vullen met prachtige gezangen.
Festival
Bedankt iedereen om editie 2021 van Singing Brussels zo memorabel te maken! Bekijk hier de aftermovie.
Festival
Tussen 8 mei en 6 juni kan je deelnemen aan verschillende (online) workshops en ateliers.
Festival
Op 7 juni nodigen BOZAR en Koor&Stem je uit om deel te nemen aan verschillende online workshops over zingen, ritme en ademtechnieken...
Paul Smith
Festival
Op zondag 10 mei kan je de workshop voor Singing Brussels met Paul Smith live volgen via verschillende online kanalen.
Podiumkans
Doe op zondag 19 juni mee met Singing Brussels Marolles, een grote stadscantate in het kader van Fête de la Musique. Iedereen is welkom om mee te zingen.
Koorwereld
Op woensdag 2 oktober concerteren Voces8 en BEvocaL samen in BOZAR. Dat wordt een zeer interessante en dynamische kruisbestuiving!
Festival
Adem in en zing uit volle borst mee in BOZAR. Gratis zangfestijn met workshops en vele koorconcerten! Hier het programma.

Singing Brussels voorbije edities

In 2020 en 2021 nodigden BOZAR en Koor&Stem je uit om online deel te nemen aan verschillende workshops. Onze doelstelling: met elkaar in contact te blijven, ondanks de afstand. De filmpjes van de voorbereidende workshops, de sessies van de dag zelf én de aftermovie kan je hier herbekijken en herbeleven!

Terug naar boven