U bent hier

Koor&Stem lanceert een nieuwe reeks evenementen voor de Vlaamse koorwereld: de presentatiefestivals. Koren die zijn ingeschreven voor de World Choir Games konden vorig jaar reeds kennismaken met het concept van de presentatieconcerten, maar vanaf 2021 zullen er geregeld presentatiefestivals plaatsvinden voor alle koren die een gezellige kooruitstap en een podiumkans willen combineren met de kans om zich te laten evalueren door een professionele jury of in workshops te werken met deskundige docenten.

Wat zijn presentatiefestivals?

Presentatiefestivals zijn koordagen waarop koren zich aan een publiek en aan een professionele jury kunnen voorstellen. Naast de presentatieconcerten kan je er ook genieten van andere activiteiten, zoals koorcafé, gezellige foodtrucks en workshops, masterclasses, speciale optredens,… Elk festival heeft weer wat anders in petto!

Je als koor presenteren

Of je nu aan je allereerste publieksoptreden toe bent of je voorbereidt op een wedstrijd zoals de World Choir Games of gewoon wil profiteren van de expertise van onze professionele jury, ieder koor dat is aangesloten bij Koor&Stem kan zich inschrijven om aan een presentatieconcert mee te doen. Het is een degelijke podiumkans, een leerrijke ervaring, een leuke manier om andere koren te leren kennen.

Wat wordt er voorzien?

Uiteraard voorzien we een concertzaal met professioneel uitgerust podium. Er is steeds een piano aanwezig. Tijdens de concerten voor lichte muziek kunnen koren die werken met versterking, instrumenten,… gebruik maken van een hedendaagse basisinfrastructuur (koorversterking, handmicro’s voor solisten, versterking instrumenten, ook gebruik van mp3,…). Hou er rekening mee dat je geen tijd krijgt voor een ingewikkelde opbouw, aangezien alle optredens vlot op elkaar volgen.

Wat je moet doen

Presenteer je met 15 minuten muziek. Er zijn geen opgelegde werken en geen restricties: kies repertoire waar het koor zich goed in voelt of waar je op dat moment volop mee bezig bent.

Evaluatie door een jury

Na je optreden gaat de jury graag met elk koor in gesprek. De jury bestaat uit ervaren koordirigenten en -coaches, die klaarstaan met constructieve tips. Elk koor kan tot 6 mensen afvaardigen voor de babbel met de jury, in alle privacy en zonder de aanwezigheid van externen.

Contactpersoon

Lieselotte Goessens, Koor&Stem vzw
Pater Pirestraat 50, 2018 Antwerpen
lieselotte.goessens [at] wcg2020.be

Jouw optreden op facebook en youtube

De concerten worden live gestreamd op Facebook en achteraf verschijnt er van je favoriete nummer een afgewerkt filmpje op het YouTube kanaal van Koor&Stem.


Inschrijven

Koren die lid zijn van Koor&Stem kunnen deelnemen aan de presentatieconcerten. Er zijn presentatieconcerten voor kinder- en jeugdkoren, presentatieconcerten specifiek voor koren die zich toeleggen op de lichte muziek (pop, jazz, gospel, barbershop,…) en algemene, akoestische presentatieconcerten.

Kinderen en jeugd

I.s.m. het Europees Muziekfestival voor de Jeugd organiseert Koor&Stem presentatieconcerten in Pelt. Die vinden plaats tijdens EMJ zelf, zo kan je meteen proeven van het festival, zonder meteen in te stappen in de wedstrijden.
Inschrijving geeft je dan ook toegang tot de kernactiviteiten van het festival, zoals parade, supertoffe prijsuitreikingsshow,... en je krijgt de kans te profiteren van het deskundige advies van een internationale jury!

1-2 MEI 2021 - PELT

INSCHRIJVEN

Lichte muziek

Net als vorig jaar kunnen pop-, jazz- en andere koren die zich bekwamen in de lichte muziek terecht op deze dag speciaal voor hen. Koren kunnen er op het podium gebruik maken van de nodige technische ondersteuning (versterking) en de jury wordt samengesteld uit deskundigen met ervaring in niet-klassieke koorgenres. Naast de presentatieconcerten kan je er ook genieten van andere kooractiviteiten, zoals een workshop, coaching,...

28 MAART 2021, DEN EGGER, SCHERPENHEUVEL - ZICHEM

INSCHRIJVEN

Algemeen / akoestisch

Op de algemene presentatieconcerten zijn alle koren welkom. Concerten vinden plaats in de concertzaal en in de kapel. Let wel, concerten gebeuren enkel akoestisch, koren die versterking nodig hebben kunnen terecht op het presentatieconcert voor lichte muziek.
Naast het voorstellen van je koor met een concert, kan je er ook tal van andere dingen doen. Meer info volgt nog.

18 APRIL 2021, OLVP SCHOOL, SINT-NIKLAAS

INSCHRIJVEN

Het programma van workshops, coachings en andere zal binnenkort beschikbaar zijn. Inschrijven voor de presentatieconcerten kan vanaf 1 augustus.

2019-20 waren we te gast in Genk, Gent, Roeselare en Scherpenheuvel

 

 

Terug naar boven