U bent hier

WORLD CHOIR GAMES UITGESTELD NAAR JULI 2021

De World Choir Games, de grootste zangwedstrijd voor koren ter wereld, die deze zomer in Vlaanderen zouden plaatsvinden, worden uitgesteld naar juli 2021. Dat beslisten de Vlaamse overheid en de internationale rechtenhouder INTERKULTUR in overleg met het lokale organisatiecomité Koor&Stem en de gaststeden Antwerpen en Gent. De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de deelnemende koren, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen is het allerbelangrijkste. Gezien de COVID-19 pandemie kunnen die momenteel niet gegarandeerd worden.

Lees verder

De World Choir Games - het grootste koorevenement ter wereld - komt voor haar 11e editie naar Vlaanderen van 5 tot en met 15 juli 2020. Dat wordt een niet te missen thuismatch voor Vlaamse koren, maar ook een onvergetelijk evenement voor heel Vlaanderen. We ontvangen maar liefst 500 koren van over de hele wereld, waaronder enkele van de beste amateurkoren ter wereld, samen goed voor 20.000 buitenlandse gasten. Het evenement vindt tegelijkertijd plaats in Antwerpen en Gent, maar heel Vlaanderen zal kunnen meegenieten van dit gigantische koorfeest.

Nieuwsgierig welke koren deelnemen? Tickets kopen? Programma in detail bekijken?

Ga naar wcg2020.be

Sponsors en partners maken het ons mogelijk om iedereen een ‘state of the art’ ervaring te bezorgen!
Informatie voor het publiek en individuele deelnemers: zelf meezingen, concerten beluisteren, prijsuitreikingen meemaken... Hier alle highlights en nieuwtjes!
Deelnemen als koor aan de World Choir Games 2020 in Vlaanderen. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe inschrijven voor de wedstrijden, coachings, vriendschapsconcerten e.a.
Steek je handen uit de mouwen! Een groot evenement als dit kan niet plaatsvinden zonder de bereidwillige inzet van heel veel vrijwilligers.
In januari 2020 al steekt Vlaanderen de KOORVLAM aan en die gaat een half jaar lang van hand naar hand, langs de warmste, mooiste en meest bijzondere zanginitiatieven.
Try-outmomenten in 2019-20 voor koren die deelnemen aan de competities van de World Choir Games in juli 2020.

blijf op de hoogte

Volg de World Choir Games Vlaanderen 2020 op Facebook, Instagram en YouTube

Brochures

In deze brochure krijg je alle details over de competitiestructuur, de verschillende categorieën, het reglement etc.

In deze brochure krijg je alle details over de deelnamemogelijkheden, een evenementenkalender, deelnamevoorwaarden, etc.

Recent nieuws

Koor&Stem vzw
De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de deelnemende koren, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen is nu het allerbelangrijkste.
Hans Primusz stelt voor de openingsceremonie van de World Choir Games een pop-upkoor samen in samenwerking met Koor&Stem. Audities verlopen nu online als gevolg van de coronamaatregelen.
Koorwereld
De prelude op de World Choir Games gaat van start: 5 maand lang reist de KOORVLAM door Vlaanderen langs 50 bijzondere plaatsen of concerten.
De openingsceremonie van de World Choir Games 2020 op zondagavond 5 juli in het Antwerpse Sportpaleis mag je niet missen!
Naar aanleiding van de World Choir Games organiseren we een koorcompositiewedstrijd voor leerlingen DKO en conservatoriumstudenten.
Koorwereld
Tijdens het weekend van 5-6 oktober vonden in C-Mine in Genk de eerste presentatieconcerten plaats. Lees hier een verslagje.
Dirigeren
Kurt Bikkembergs schreef de Official Song voor de World Choir Games 2020. Het lied 'listen' is nu reeds beschikbaar in verschillende bezettingen.
Podiumkans
330 koren uit 53 landen zijn momenteel ingeschreven voor de World Choir Games in Vlaanderen. En daarbij 109 Belgische koren!
Terug naar boven