U bent hier

Projecten

Een nieuw jeugkoor ging van start in 2017: BEvocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.
Onvoltooid landschap is een vredesoratorium op muziek van Maarten Van Ingelgem en op tekst van Annelies Verbeke. Concerten vinden plaats op 9 en 10 november 2018 in Aalst.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie nodigen we alle Brusselse zanginitiatieven uit om iedereen in Brussel te enthousiasmeren voor zang.
Sing me in
Het project Sing Me In is een Europees samenwerkingsproject dat kinder- en jeugdkoordirigenten en muziekdocenten over heel Europa wil aanzetten om samen zingen te gebruiken als een middel tot participatie van jonge migranten en vluchtelingen in hun nieuwe land.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners. Samen zingen zorgt voor verbinding, raakt aan emoties en haalt mensen uit hun isolement.
Liturgische muziek
We ondersteunen Vlaamse koren in hun muzikale engagementen binnen de liturgie. Koor&Stem organiseert liturgische repertoiredagen, inspiratiemomenten voor dirigenten, liturgische zangavonden en koorcoaching.

Voorbij

Zingen in cultureel gemengde groepen een uitdaging? Ja, en dat biedt nog tal van muzikale en talige kansen ook! Velen leerkrachten kwamen inspiratie opdoen tijdens onze Studiedag Sing Me In, september 2018 in Leuven.
Onder de noemer Komt Allen Tezamen bracht Koor&Stem tijdens De Warmste Week 2017 koren en goede doelen samen voor een aantal benefietconcerten in heel het land.