U bent hier

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Sommige zijn evenementieel (wedstrijd, festival, samenzang), andere bouwen een werking uit en richten zich naar specifieke en bijzondere doelgroepen binnen de koorwereld en daarbuiten.

Een gezellige periode en samen zingen mag dan niet ontbreken! Met de Zingende Kerstboom tussen 19 en 22 december aan de Antwerpse Kathedraal.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Liturgische muziek
We ondersteunen Vlaamse koren in hun muzikale engagementen binnen de liturgie.
Dé grootste koorwedstrijd ter wereld komt naar Vlaanderen van 5 tot en met 15 juli 2020.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie.
Hét internationale koorevenement van 2019, in het gezellige Gent en met voor elk wat wils.
Vindt weldra plaats voor de 15e keer, in het weekend van 4 tot 6 oktober 2019 in C-mine te Genk.

Voorbij

Vredesoratorium op muziek van Maarten Van Ingelgem en tekst van Annelies Verbeke. Concerten op 9 en 10 november 2018 in Aalst.
Velen leerkrachten uit het lager onderwijs kwamen inspiratie opdoen tijdens onze Studiedag Sing Me In, september 2018 in Leuven.
Sing me in
Samen zingen gebruiken als een middel tot participatie van jonge migranten en vluchtelingen.
Tijdens De Warmste Week 2017 brachten we koren en goede doelen samen voor een aantal benefietconcerten in heel het land.