U bent hier

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Sommige zijn evenementieel (wedstrijd, festival, samenzang), andere bouwen een werking uit en richten zich naar specifieke of bijzondere doelgroepen binnen de koorwereld en daarbuiten.

Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
Dé grootste koorwedstrijd ter wereld komt naar Vlaanderen van 2 tot en met 12 juli 2021.
Na het doven onder invloed van corona, zal de KOORVLAM in februari 2021 opnieuw aangestoken worden.
Voor alle koren die een gezellige kooruitstap en een podiumkans willen combineren met evaluatie door een professionele jury.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers samen doen zingen. Dat doen we met dit project.
Liturgische muziek
We ondersteunen Vlaamse koren in hun muzikale engagementen binnen de liturgie.

Voorbij

We helpen je door deze donkere dagen met een lichte overdosis kerstmuziek, muzikale inspiratie en een virtueel kerstkoor waar ook jij deel van kan uitmaken!
In deze coronatijden zal ook Koor&Stem jullie geregeld samen van thuis uit aan het zingen zetten!
Try-outmomenten voor koren die zouden deelnemen aan de World Choir Games in juli 2020, omwille van corona verplaatst naar juli 2021.
De volgende editie van de wedstrijd vindt plaats in het laatste weekend van september 2022, van vrijdag 30 september tot zondag 2 oktober.
23-24 augustus 2019, Drongen. Evenement voor liefhebbers van kerkmuziek met workshops voor zangers, dirigenten én organisten.
Hét internationale koorevenement van 2019, in het gezellige Gent en met voor elk wat wils.
Vredesoratorium op muziek van Maarten Van Ingelgem en tekst van Annelies Verbeke. Volgende concert op 12 oktober 2019 in Vichte!
Een gezellige periode en samen zingen mag dan niet ontbreken! Met de Zingende Kerstboom in de week voor kerst aan de Antwerpse Kathedraal.
Velen leerkrachten uit het lager onderwijs kwamen inspiratie opdoen tijdens onze Studiedag Sing Me In, september 2018 in Leuven.
Sing me in
Samen zingen gebruiken als een middel tot participatie van jonge migranten en vluchtelingen.
Tijdens De Warmste Week 2017 brachten we koren en goede doelen samen voor een aantal benefietconcerten in heel het land.
Terug naar boven