U bent hier

Projecten

Zingen in cultureel gemengde groepen een uitdaging? Ja, en het biedt nog tal van muzikale en talige opportuniteiten ook! Kom inspiratie opdoen tijdens de Studiedag Sing Me In in Leuven op zaterdag 15 september 2018.
Onvoltooid landschap is een vredesoratorium op muziek van Maarten Van Ingelgem en op tekst van Annelies Verbeke.Concerten vinden plaats op 9 en 10 november 2018 in Aalst.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie nodigen we alle Brusselse zanginitiatieven uit om samen te werken en iedereen in Brussel te enthousiasmeren voor zang.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners. Samen zingen zorgt voor verbinding, raakt aan emoties en haalt mensen uit hun isolement. Hernieuwd contact met mensen met dementie en hun familie en zorgverleners
Een nieuw koor ging van start in 2017: BevocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien.
Sing me in
Het project Sing Me In is een Europees samenwerkingsproject dat kinder- en jeugdkoordirigenten en muziekdocenten over heel Europa wil aanzetten om samen zingen te gebruiken als een middel tot participatie van jonge migranten en vluchtelingen in hun nieuwe land.
Liturgische muziek
We ondersteunen Vlaamse koren in hun muzikale engagementen binnen de liturgie. Koor&Stem organiseert liturgische repertoiredagen, inspiratiemomenten voor dirigenten, liturgische zangavonden en koorcoaching.

Voorbij

Onder de noemer Komt Allen Tezamen bracht Koor&Stem tijdens De Warmste Week 2017 koren en goede doelen samen voor een aantal benefietconcerten in heel het land.