Koorcoaching aanvragen? Dat kan hier

Sluiten

U bent hier

Solidaire prijzen en Uitpas

Koor&Stem kiest voor een solidair prijzenbeleid: Vanaf januari 2023 betaalt de deelnemer wat hij zelf kan betalen. Bovendien werd Koor&Stem bovenlokale partner van UiTPAS.

Tarieven in functie van financiële draagkracht

Uiteraard blijven het standaardtarief en het ledentarief bewaard, maar daarnaast introduceren we ook een verminderd tarief en een plustarief. De huidige kortingsformules verwijzen immers vaak naar een afbakening in leeftijd, terwijl dat helemaal geen indicatie hoeft te zijn van je financiële draagkracht. Door een solidair prijzenbeleid toe te passen voor individuele deelnemers, laten we hen kiezen hoeveel ze willen en kunnen betalen om deel te nemen aan een activiteit van Koor&Stem. Dankzij het solidaire principe ('je geeft wat je kunt') geven kapitaalkrachtige deelnemers die dat wensen deelnemers met minder middelen een duwtje in de rug. Zo hopen we onze activiteiten voor iedereen betaalbaar te houden.

Voor bedragen boven de €75 kan je een afbetalingsplan aanvagen. Neem in dit geval contact op met de projectverantwoordelijke of via onze algemene kanalen. 

Samenwerking met UiTPAS

Maar er is meer. Koor&Stem werkt vanaf januari 2023 ook structureel samen met UiTPAS, dé voordeelkaart voor vrijetijdsbesteding. Voor elke Koor&Stem-activiteit waar je aan deelneemt met je UiTPAS spaar je een punt. Deze punten kan je omruilen voor voordelen:

  • 5 punten: een balpen of een magneet.
  • 10 punten: een cd met Sinterklaasliedjes, een cd van De Stem van ons Geheugen of een totebag van Koor&Stem.
  • 15 punten: een bamboe gsm-houder.
  • 25 punten: een pakketje van negen leuke postkaartjes rond zingen.
  • 50 punten: een korting van 50% op een item naar keuze in de webshop (max. korting €30), een individueel lidmaatschap bij Koor&Stem (meer info hier) of een totebag met allerhande Koor&Stem-gadgets.

De samenwerking met de UiTPAS resulteert bovendien in ons vijfde tarief - het kansentarief - waardoor mensen in armoede aan 20% van de standaardprijs kunnen deelnemen aan Koor&Stem-activiteiten.

De tarieven op een rijtje

  • Plustarief: Met een paar euro’s extra maak je Koor&Stem betaalbaar voor iedereen.
  • Standaardtarief (niet-ledentarief): Tarief voor mensen die geen lid zijn van (een koor dat is aangesloten bij) Koor&Stem.
  • Ledentarief: Tarief voor mensen die lid zijn van een koor dat is aangesloten bij Koor&Stem of individueel lid zijn van Koor&Stem.
  • Verminderd tarief: Voor wie het niet vanzelfsprekend is om het standaardtarief te betalen.
  • Kansentarief (via de UiTPAS): Wie beschikt over een UiTPAS met kansentarief krijgt 80% korting op het standaardtarief.

Hoe werkt de UiTPAS?

Met je UiTPAS spaar je punten als je deelneemt aan activiteiten van Koor&Stem. Geef hiervoor je UiTPAS-nummer door tijdens het bestelproces. Mensen die een UiTPAS hebben met kansentarief, kunnen tijdens het bestelproces het kansentarief aanduiden.

UiTPAS met kansentarief

Als je die nodig hebt, krijg je met je UiTPAS ook heel wat kortingen. Met een attest van je kansenstatuut (vraag ernaar bij het OCMW of je ziekenfonds) kost je UiTPAS maar € 1. Bovendien krijg jij 80% korting op alle activiteiten met je UiTPAS: op culturele activiteiten zoals een concert of een theatervoorstelling, maar ook op kampen, speelpleinwerking, je zwembeurt en zoveel meer. Koor&Stem biedt deze korting aan op al haar activiteiten. Geeft tijdens het bestelproces jouw persoonlijke UiTPAS-nummer in en wij doen het nodige. Je kan een UiTPAS met kansentarief verkrijgen via deze website

Punten sparen en omruilen

Geef tijdens het bestelproces op de website je persoonlijke UiTPAS-nummer in. Dat wordt door één van onze medewerkers opgepikt waarna je een punt toegekend krijgt!

Klaar om je UiTPAS-portefeuille leeg te maken? Er is altijd wel iets leuks te vinden voor jouw aantal punten, of je er nu 5 of 500 bij elkaar gespaard hebt. Bekijk het overzicht van de omruilvoordelen van alle vrijetijdsaanbieders hier. Je kan je punten ook bij Koor&Stem omruilen voor toffe gadgets, een bibkaart, enz. Neem hiervoor contact op met Koor&Stem. 

Waar koop ik een UiTPAS?

Ga met je identiteitskaart langs bij een van de verkooppunten in jouw buurt. Woon je niet in een UiTPAS-regio of ben je niet zeker dat jouw gemeente de UiTPAS verkoopt? Dan kan je op de website van UiTPAS een overzicht vinden van de verkooppunten. Wens je een UiTPAS met kansentarief? Dan kan je hier terecht.

FAQ

Wat is UiTPAS?

UiTPAS is een voordeelkaart voor cultuur en vrije tijd: met een UiTPAS spaar je punten bij heel wat activiteiten, die je vervolgens kan omruilen voor kortingen en andere voordelen. Mensen met een beperkt budget krijgen met UiTPAS bovendien een straffe korting op alle activiteiten. Meer dan honderd steden en gemeenten bieden UiTPAS al aan, maar ook bovenlokale organisaties zoals Koor&Stem laten hun publiek meegenieten van alle voordelen.

Zijn alle activiteiten van Koor&Stem UiTPAS-activiteiten?

Ja. Alle activiteiten die door Koor&Stem worden ingericht, zijn UiTPAS-activiteiten. Dat wil zeggen dat je bij elk van onze activiteiten een punt kan sparen en/of kan deelnemen aan kansentarief wanneer je daar recht op hebt. Opgelet, activiteiten van partners (zoals onze provinciale afdelingen) vallen hier niet onder. 

Hoe kan ik punten sparen?

Geef tijdens het bestelproces jouw persoonlijk UiTPAS-nummer door. Een medewerker van Koor&Stem kent je het gespaarde punt toe. Dit gebeurt dus niet tijdens de activiteit zelf.

Wat als ik het kansentarief aanduid?

Indien je tijdens het bestelproces aangeeft dat je gebruik wenst te maken van het kansentrief, geef je (verplicht!) eveneens je UiTPAS-nummer in. Een medewerker kijkt na in het systeem van Publiq, de aanbieder van de UiTPAS, of je daadwerkelijk recht hebt op het kansentarief. Indien dat het geval is, kan je aan 20% van de standaardprijs deelnemen.

Kan ik met mijn UiTPAS ook aan andere activiteiten deelnemen?

Uiteraard. Je kan met elke UiTPAS punten sparen en ruilen bij elke UiTPAS-organisatie van alle deelnemende steden en regio’s (een overzicht hier).

Voor welke voordelen kan ik mijn gespaarde punten omruilen?

Je kiest zelf welke voordeelactie je haalt uit de gespaarde punten. Een overzicht van het aanbod van de UiTPAS-organisaties vind je hier. Ook bij Koor&Stem kan je je gespaarde punten omruilen voor toffe gadgets. Neem hiervoor contact op met Koor&Stem. 

Kan ik een afbetalingsplan aanvragen?

Ja, dat kan voor bedragen boven de €75. Neem in dat geval contact met ons op en we volgen je vraag snel en discreet op.  

Terug naar boven