U bent hier


De campagne Start to Sing loopt van 21 tot 29 september 2024. In die week willen we Vlaanderen massaal aan het zingen krijgen en laten proeven van het samen zingen. Want iedereen kan zingen en samen is nog leuker! 

Zangactiviteiten voor iedereen

Met Start to Sing vragen we aandacht voor de vele organisaties in Vlaanderen die op een of andere manier actief bezig zijn met zingen: verenigingen, socio-culturele organisaties, jeugdwerk, wzc’s, koren, scholen, cultuurhuizen, deeltijds kunstonderwijs, lokale besturen... Het doel? Het brede publiek een extra zetje geven om met zingen te beginnen.  
 

Tussen 21 en 29 september 2024 

Concreet vragen we om tussen 21 en 29 september 2024 een zangactiviteit te organiseren, hoe klein of groot ook. We denken aan workshops, open (koor)repetities, samenzangmomenten, een café chantant of singalong… De vorm heeft geen belang, zolang er maar voluit wordt gezongen en publiek of deelnemers kunnen participeren. Een ideale gelegenheid om een nieuwe mensen te bereiken! 

Hoe deelnemen? 

Voeg je activiteit toe in de UiTdatabank van UiTinVlaanderen en gebruik het label ‘start-to-sing’. We bundelen alle initiatieven en nemen ze op in een ruimere communicatie- en mediacampagne. Je kan ook het (digitale) promotiemateriaal gebruiken dat we ter beschikking stellen via onze website. 
 

Campagnewebsite 

De campagnewebsite lanceren we op 13 juni 2024. Jouw aangemelde activiteit verschijnt meteen in de kalender. Daarnaast delen we tips en kan je een reeks video’s volgen om thuis te starten met zingen.  Start to Sing is geen ‘one hit wonder’ maar een jaarlijkse campagne. De campagnewebsite blijft bovendien het hele jaar door een portaal om jouw zangactiviteiten gratis op te promoten. 

Timing

Hoe verloopt de campagne? Wat is de timing? Hieronder vind je de basisinformatie voor organisatoren en een tijdslijn.

Plan en registreer

Voorjaar 2024

Plan je activiteit en voeg die toe in de UiTdatabank.  Hoe eerder hoe beter natuurlijk, maar er is geen deadline.

Website online

13 juni 2024

Onze campagnewebsite gaat online op 13 juni. Heb je je activiteit voordien al ingevoerd? Dan is die meteen zichtbaar!

Promotie

Aug-sept 2024

Wij voeren een overkoepelende communicatiecampagne online, in pers en media. De werving voor jouw (locale) activiteit doe je ook zelf. Zo versterken we elkaar en bereiken we meer mensen!

Start to Sing

21-29 sept 2024

In deze week willen we Vlaanderen massaal aan het zingen krijgen en laten proeven van het samen zingen. Allemaal dankzij jouw activiteit!

Vragen? Contacteer ons via info [at] koorenstem.be of +32 (0)3 237 96 43

 

 

 

 

 

 

 

 

open repetitie

We moedigen koren aan om een open repetitie te organiseren. Het is een laagdrempelige manier om mensen uit jouw regio te laten kennismaken met je koorwerking!

Registreer jouw zangactiviteit

Wil je graag deelnemen aan onze campagne als organisator? Laat hier je gegevens na zodat we je op de hoogte kunnen houden. Voeg meteen ook zelf je activiteit toe in de UiTdatabank. 

Hoe invoeren in de UiTdatabank?

  • Log in met je UiTID op www.uitdatabank.be
    Je UiTID is het centraal profiel waarmee kan je aanmelden op de UiTdatabank.
  • Beschik je nog niet over zo'n account dan kan je die hier aanmaken
  • Maak een activiteit aan en voeg alle praktische gegevens toe. 
  • Vergeet niet om een mooie foto te uploaden van je activiteit of organisatie!
  • Hulp bij het invoeren van een activiteit nodig? Hier vind je een handleiding
  • Voeg zeker het label 'start-to-sing' toe: in de screenshots hieronder zie je hoe dat moet.

FAQ

Moeten we een koor zijn om deel te nemen?

Neen, zeker niet. Deelnemen aan de campagne kan door iedereen die een activiteit wil organiseren om mensen aan het zingen te krijgen.  Verenigingen, socio-culturele organisaties, jeugdwerk, wzc’s, koren, scholen, cultuurhuizen, deeltijds kunstonderwijs, lokale besturen, buurtcomités of ondernemende individuen... 

Wij organiseren in die periode al een zangactiviteit. Mogen we die ook aanmelden?

Uiteraard! Het is ook onze bedoeling het bestaande aanbod samen te brengen. Zolang er maar voluit wordt gezongen en het publiek kan participeren.

Terug naar boven