U bent hier

Nog maar net het dirigeerstokje ontdekt of heb je al wat ervaring? Of je nu éénstemmige samenzang leidt of complexe koorpartituren aanleert, iedereen komt op een punt dat hij zijn kennis en techniek wil bijschaven of verdiepen. Iedere dirigent kan groeien met de juiste opleiding! 

Opleiding Zingen met kinderen

JAARLIJKS IN LIER, 8 LESDAGEN

Voor iedereen die kinderen op een kwaliteitsvolle manier wil leren zingen. Leer het vocale talent in kinderen wakker te maken, leer hen luisteren, daag hen muzikaal uit en laat hen écht samen zingen! Daar draait het allemaal om in deze opleiding. De opleiding vindt jaarlijks plaats in Lier, in samenwerking met de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, en is verspreid over 8 zondagen.


Basisopleidingen koordirectie

JAARLIJKS, 2 à 3 LESDAGEN

We organiseren elk jaar een aantal korte basisopleidingen in verschillende Vlaamse provincies.. Tijdens een drietal sessies sessies doe je basiskennis en vaardigheden op en kan je jouw dirigeerskills verfijnen. We werken veel aan slagtechniek en je krijgt de kans om actief met een oefenkoor te werken. De basisopleidingen zijn bedoeld voor beginnende dirigenten en repetitoren die zich willen bekwamen in het dirigeren. Ook dirigenten met ervaring die zich verder willen bijscholen, zijn welkom. We werken met kleine groepen en staan garant voor een individuele aanpak!

Repertoireworkshops en losse vormingen

DOORLOPEND, 1/2 OF 1 LESDAG

Onze repertoireworkshops staan uiteraard ook open voor dirgenten en samenzangleiders. Het is een ideale gelegenheid om nieuwe composities te leren kennen, maar ook om aandacht te hebben voor koorklank, stijlkennis, repertoirekeuze… Een inspiratiemomentje voor tussendoor!
raadpleeg kalender

Contact

Erik Demarbaix, erik.demarbaix [at] koorenstem.be
Koorconsulent, dirigentenopleidingen
Tel. +32 (0)3 237 96 43

Vorming voor dirigenten

26 september 2020
Lauwe
zangers, dirigenten, koorgroepen
Bijzondere kerstpareltjes ontdekken voor tijdens de kerstviering? Dit is dé ideale gelegenheid!

Of misschien is een opleiding in het Deeltijds Kunstonderwijs of aan het conservatorium iets voor jou?

Koordirectie in het DKO

Sinds enige jaren zijn er vier muziekacademies waar je een intensieve opleiding koordirectie kan volgen en waar je een sterke, persoonlijke begeleiding krijgt. Geregeld kan je er beschikken over een oefenkoor.
De muziekacademies van Hasselt (Jos Cuppens & Marcel Lambrichts), Lier (Geert Hendrix & Marleen Deboo), Waregem (Jan Vuye & Wim Verdonck) en Gent (Patrick Debrabandere & Marian Steyaert) bieden deze opleiding aan.

Professionele opleiding aan de hogeschool

In principe gelden alle hier vermelde cursussen en opleidingen voor amateurkoordirigenten. Een professionele opleiding met een bachelor- of masterdiploma als finaliteit kan je volgen aan de Vlaamse hogescholen: LUCA School of Arts (campus Lemmens) en het Koninklijk Conservatorium AP Hogeschool Antwerpen (www.artesis.be/conservatorium)

Lees ook

Zingen op school
Langzaamaan komen we terug uit ons kot. En handen wassen zàl je met dit vrolijke lied van Mirjam de Wit!
Festival
Op 7 juni nodigen BOZAR en Koor&Stem je uit om deel te nemen aan verschillende online workshops over zingen, ritme en ademtechnieken...
Dirigeren
Je mag je individueel kandidaat stellen of in duo met een dirigent uit een andere taalgemeenschap.
Wie dit traject succesvol afrondt, kan bij ons aan de slag als coach om zich in de praktijk verder te verdiepen. 
Terug naar boven