U bent hier

Arrangeren voor lichte muziek

Wil je graag arrangeren voor pop-, musical- of jazzkoren of doe je dit al en wil je je techniek bijschaven? Dan is dit de ideale opleiding voor jou! Tijdens deze opleiding krijg je zowel algemene tips & tricks als persoonlijke feedback op één van je arrangementen. 

De opleiding bestaat uit twee lesmomenten: één in groep en één in groepjes van drie. Voor elk lesmoment stuur je een arrangement door.

Wat mag je verwachten?

Je hebt al enige ervaring in het arrangeren. Ter voorbereiding van deze vorming stuur je een a capella arrangement door voor gemengd koor in .pdf-formaat en bij voorkeur ook in de vorm van een Sibelius-, midi- of XML-bestand. Tijdens de eerste les (met de volledige groep) worden er tips & tricks gegeven. Hiermee ga je in de daaropvolgende weken aan de slag en je stuurt een aangepaste versie van je partituur door. Hierop krijg je individuele feedback (in groepjes van maximum 3 deelnemers). 

Over docent Erik Vinken

Erik Vinken tekende als componist/ arrangeur in het verleden voor tal van koorarrangementen, maar ook voor de muziek van heel wat grotere projecten. Sinds 2012 verleent hij als zangcoach, arrangeur en koordirigent zijn medewerking aan grote musicalspektakels, waaronder Marie-Antoinette, Albert I, Rubens en Zoo of life. Erik dirigeert daarnaast het koor Jubile, een close-harmonykoor dat haar plaats verworven heeft binnen de wereld van vocal jazz and pop. Voor deze groep schrijft hij complexe jazzy arrangementen.

Praktisch

We werken met Zoom. Enkele dagen voor de vorming krijg je een toegangslink en alle praktische informatie. 

  • 15 mei: indienen arrangement
  • 29 mei: lesmoment in groep
  • 12 juni: indienen aangepast arrangement
  • 26 juni: nabespreken arrangement (in kleine groepjes)

Wanneer

29 mei 2021 tot 26 juni 2021
Lesmomenten
29 mei 2021 om 10:00
26 juni 2021 om 10:00

Wat

webinar, meerdaagse opleiding

Prijzen

€100.00
basisprijs
€80.00
lid Koor&Stem
€80.00
studenten

Wie

dirigenten

Contact

Valerie Konings
valerie.konings@koorenstem.be
Terug naar boven