U bent hier

Basistechnieken zingen in de kleuterklas

Kleuters houden van zingen en bewegen. Tijdens deze vorming werk je via grafische partituren en verhaaltjes op een speelse manier aan praktische oefeningen die je gemakkelijk met kleuters kan doen. Door te experimenteren leer je je eigen stem en die van je kleuters beter kennen.

Daarnaast duidt de lesgever, die heel wat ervaring heeft met het zingen met jonge kinderen en kleuters, welke liedjes geschikt zijn voor kleuters, hoe je ze aanleert en voor welke gelegenheden je ze kan gebruiken. Docent is Annemie Cobbaert.

Annemie is kleuteronderwijzeres en studeerde tevens klassieke zang, de unieke combi om met kinderen tussen 0 en 6 aan de slag te gaan. Aan hogeschool Thomas More geeft ze muziek aan de studenten bachelor kleuteronderwijs. Tegelijkertijd schuimt ze kleuterklassen en bibliotheken af, per fiets en met hopen licht en handig materiaal om zelf met kleuters, peuters, dreumesen en baby's actief muziek te maken.

Ondertussen groeit er een nieuwe woning in Sint-Katelijne-Waver met plaats voor een muziekruimte om samen met jonge kinderen te musiceren. Voorjaar 2021 vinden daar de eerste sessies Zingen met Kleuters op school plaats in samenwerking met Koor&Stem, een 4-delige reeks voor kleuterleerkrachten die zich willen verdiepen in het zingen met jonge kinderen. Meer info hierover volgt snel.

Wanneer

14 oktober 2020 van 9:00 tot 12:00

Wat

workshop

Waar

Thomas More Campus Kruidtuin
Lange Ridderstraat 44
2800 Mechlen

Prijzen

€55.00
standaardprijs

Wie

leerkrachten

Contact

Ilse Van Heddegem - Leen Hoste
leon@thomasmore.be
Terug naar boven