U bent hier

Basistechnieken zingen in de lagere school

Samen zingen is plezierig en gezond, het versterkt de samenhang van je klasgroep en verbetert de concentratie. Je plant het dus best regelmatig in tijdens de schooluren. Dat kan kort of lang, serieus of speels. Tijdens deze workshop krijg je technieken aangereikt om op een flexibele manier tijdens de schooluren met kinderen te zingen.

Je leert hoe je met een afwisselend repertoire, beweging, bodypercussion en gebruik van klein slagwerk van iedere zangactiviteit een succes kan maken.

Ruby De Bruyne ontwikkelt muzikale, educatieve concepten voor kinderen en volwassen in opdracht van educatieve instellingen, culturele centra en muziek-educatieve organisaties. Ze specialiseerde zich in het uitwerken en initiëren van zangprojecten voor kinderen van 5 tot 15 jaar en het begeleiden van opleidingen en navormingen rond zingen met kinderen. 

Tijdens deze vorming leren we liedjes uit Doewap #2 en #4. Na de sessie krijg je een code mee. Via die code kan je één van deze twee bundels met wereldrepertoire downloaden met daarin de teksten, partituren, mp3’s en les- en uitspraaktips van alle gezongen liedjes. Koor&Stem organiseert onder de noemer Doewap regelmatig workshops om je bekend te maken met nieuwe en vertrouwde kinderliederen die aansluiten bij de klasthema’s van de lagere school.

Beluister de liedjes op doewap.be/liedjes

Wanneer

27 februari 2019 van 9:00 tot 12:00

Waar

Thomas More, Campus Mechelen Kruidtuin
Lange Ridderstraat 44, 2800 Mechelen

Prijzen

€50.00
basisprijs

Wie

leerkrachten
leerkrachten lagere school, leerkrachten DKO, kinderkoordirigenten

Contact

Liesbeth Segers, liesbeth.segers@koorenstem.be
Terug naar boven