U bent hier

Bingen Zingen

Leer Bingen zingen – en 's avonds beleef je het URSULA11-concert van Psallentes. Een topdag in het gezelschap van een van de krachtigste vrouwen uit de muziekgeschiedenis.

Met Hendrik Vanden Abeele van Psallentes leg je je een volle namiddag toe op het zingen van de muziek van Hildegard van Bingen. Haar liederen kan je gregoriaans noemen – eenstemmig, tekstgebonden, binnen een bepaalde toonaard, liturgisch – maar de Duitse abdis gaat zoals verwacht dat stapje verder. Dit is muziek van een andere orde. Intens, bezwerend, radicaal. 

We zingen uit de twee manuscripten waarin Hildegards werk is overgeleverd (Dendermonde en Wiesbaden). We beginnen rustig en kalm met eenvoudiger werk of geïsoleerde woorden. Je hoeft geen ontwikkelde zanger te zijn om dit te kunnen. Willen volstaat. We tasten ter plekke af of we ook een gevorderd stadium van zingen kunnen bereiken. Onderweg vertelt Hendrik ook over de manuscripten: wat er in staat, hoe ze zijn opgebouwd, hoe de noten werken, wat de uitvoeringsproblemen zijn. Een beetje theorie en geschiedenis dus, maar vooral veel praktijk. 

Amarant organiseert deze activiteit in samenwerking met Festival Stroom en bestaat uit de workshop én het concert URSULA11-concert* van Psallentes. Je krijgt hierbij 10 % korting op de prijs van je concertticket.

Wanneer

2 juli 2024 van 14:00 tot 22:00

Wat

workshop

Waar

Abdij van Dendermonde
Vlasmarkt 23
9200 Dendermonde

Prijzen

€35.50
Standaardprijs

Wie

zangers

Contact

Amarant, info@amarant.be
Terug naar boven