U bent hier

Cursus stemvorming

Tijdens deze driedaagse cursus stellen we het natuurlijke proces van het lichaam centraal. Door zingen te benaderen vanuit de natuur krijgt het een eenvoud mee die de zangvreugde verhoogt.

In deze cursus geen nadenken vanuit ingewikkelde motorische handelingen maar het voelen van een aantal duidelijke lichaamsschema's. Door het bewust worden, door het voelen en door in te zoomen en tijd te nemen, kunnen we groeien naar automatismen die het zingen leuk maken. Dan komt er ruimte om écht van de muziek zelf te genieten. En dat willen we toch allemaal?

De eenvoud van zingen is inademen, spreken, uitademen

We hanteren de drie pijlers van de Italiaanse zangtechniek als vertrekpunt en als opbouw van de drie namiddagen: zingen is ruim inademen; zingen is kordaat spreken; zingen is gul uitademen. En hoe doe je dat dan? Via oefeningen en repertoire ontdekken we de finesses van deze pijlers.

In dit hele proces heeft elke zanger nood aan fysieke stabiliteit in het lichaam en in de adem. Ook dit thema wordt een rode draad: je verticale middenlijn ontdekken en daarin stabiel aanwezig blijven: of je nu laag of hoog zingt, luid of zacht... Je kan steeds terug naar een stabiel contact met je basis. Een hele uitdaging, een boeiende zoektocht en 100% kans op slagen en plezier.

Met andere woorden: van harte welkom op deze cursus begeleid door stempedagoge Kristien Vercammen. Een initiatief van de provinciale afdelingen Antwerpen en Limburg. 

Wanneer

27 april 2019 tot 15 juni 2019
Lesmomenten
27 april 2019 van 13:00 tot 17:00
11 mei 2019 van 13:00 tot 17:00
15 juni 2019 van 13:00 tot 17:00

Wat

meerdaagse opleiding

Waar

Sint-Jozefkerk Holven
Kapelstraat 18, 2440 Geel

Prijzen

€40.00
basisprijs
€30.00
leden Koor&Stem

Wie

zangers, dirigenten

Contact

Provinciale afdelingen
Koor&Stem Antwerpen
Marjolein Braspenningx
inschrijvingen@koorenstemantwerpen.be
Koor&Stem Limburg
Goedele Schepers
limburg@koorenstem.be
Terug naar boven