U bent hier

Cursus stemvorming deel I

wrapper

VOLZET - inschrijven niet meer mogelijk

Tijdens deze driedaagse cursus stellen we het natuurlijke proces van het lichaam centraal. Door zingen te benaderen vanuit de natuur krijgt het een eenvoud mee die de zangvreugde verhoogt.

In deze cursus geen nadenken vanuit ingewikkelde motorische handelingen maar het voelen van een aantal duidelijke lichaamsschema's. Door het bewust worden, door het voelen en door in te zoomen en tijd te nemen, kunnen we groeien naar automatismen die het zingen leuk maken. Dan komt er ruimte om écht van de muziek zelf te genieten. En dat willen we toch allemaal?

De eenvoud van zingen is inademen, spreken, uitademen.

We hanteren de 3 pijlers van de Italiaanse zangtechniek als vertrekpunt en als opbouw van de 3 namiddagen: zingen is ruim inademen; zingen is kordaat spreken; zingen is gul uitademen. En hoe doe je dat dan? Via oefeningen en repertoire ontdekken we de finesses van deze pijlers.

In dit hele proces heeft elke zanger nood aan fysieke stabiliteit in het lichaam en in de adem. Ook dit thema wordt een rode draad: je verticale middenlijn ontdekken en daarin stabiel aanwezig blijven: of je nu laag of hoog zingt, luid of zacht... Je kan steeds terug naar een stabiel contact met je basis. Een hele uitdaging, een boeiende zoektocht en 100% kans op slagen en plezier.

Met andere woorden: van harte welkom op deze cursus begeleid door stempedagoge Kristien Vercammen. Een initiatief van de provinciale afdelingen Koor&Stem Antwerpen en Koor&Stem Vlaams-Brabant. 

Wanneer

21 april 2018 tot 9 juni 2018
Lesmomenten
21 april 2018 van 13:00 tot 17:00
26 mei 2018 van 13:00 tot 17:00
9 juni 2018 van 13:00 tot 17:00

Wat

meerdaagse opleiding

Waar

Sint-Jozefkerk Relst
Hutstraat 28, 1910 Kampenhout-Relst

Prijzen

€40.00
basisprijs
€30.00
lid Koor&Stem

Wie

zangers, dirigenten

Contact

Inschrijven is niet meer mogelijk voor deze vorming. Met vragen kan je terecht bij Marjolein Braspenningx, 03 237 96 43
Terug naar boven