U bent hier

De ouder wordende stem

Volzet

Info- en ontmoetingsdag is voor ietsje oudere zangers die graag meer willen weten over wat het voor een stem betekent om ouder te worden. Je krijgt uitleg en oefeningen rond een correct stemgebruik om op die manier zo lang en zo aangenaam mogelijk te kunnen blijven zingen.

Veroudering is meestal een zeer geleidelijk proces. Veranderingen voltrekken zich vaak onopgemerkt en dat geldt ook voor veranderingen met betrekking tot de stem. Maar wat verandert er precies en in hoeverre zijn deze veranderingen normaal? Kom luisteren én oefenen op deze dag rond ‘de ouder wordende stem’.

In de voormiddag geeft Wivine Decoster een voordracht die bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden ‘facts and figures’ rond de ouder wordende stem besproken en toegelicht. In het tweede deel overstijgen we de cijfers: we situeren de stem in de ouder wordende communicatie en beschrijven de rol van de omgeving. Met een duidelijke klemtoon op ‘welbevinden’, benadrukken we de mogelijkheden en uitdagingen binnen het proces van ouder worden.
In de namiddag is er een workshop door Kristien Vercammen rond stemvorming voor de ouder wordende zanger. Je krijgt uitleg en oefeningen rond een correct stemgebruik om op die manier zo lang en zo aangenaam mogelijk te kunnen blijven zingen.

Wanneer

27 oktober 2018 van 9:30 tot 17:00

Wat

(koren)ontmoeting

Waar

Zaal Pronkenborg
Pronkenbergstraat 1, 2550 Kontich

Prijzen

€10.00
basisprijs
incl. broodjesmaaltijd

Wie

zangers, dirigenten

Contact

Provinciale afdeling
Koor&Stem Antwerpen
Marjolein Braspenningx
inschrijvingen@koorenstemantwerpen.be
Terug naar boven