U bent hier

Galicische zang

 

In deze cursus leer je zingen binnen de Galicische traditie met Veronica Codesal. Hoewel Galicië, bekend van bedevaartsoord Santiago de Compostella, slechts een kleine regio in het noorden van Spanje is, heeft ze toch een sterke muziektraditie die ondermeer onderzoekers als Alan Lomax wist te bekoren.

Artiesten als Carlos Nuñez, Mercedes Peon of ons eigen Galicisch-Belgische Ialma wisten met hun vurige Galicische muziek en zang de wereld te veroveren. De cursus is gericht op iedereen die graag in groep zingt en baseert zich op mondelinge overdracht. Notenleer of muzikale voorkennis zijn dus niet nodig! Je leert verschillende ritmes (Muiñeira, Xota, Pasodoble, Mazurka, rumba …) en verdiept je in het rijke Galicische repertoire begeleid door de pandeireta, het typische percussie instrument uit Galicië. Daarnaast zullen ook interpretatie, ornamentatie en vocaal timbre centraal staan.

Verónica Codesal

Van Galicische afkomst, heeft Veronice Codesal altijd interesse gehad in Galicische dans, zang en muziek. Ze heeft jaren dans en pandeireta gegeven in het Centro Galego de Bruxelas. Al meer dan 20 jaar toert zij met de groep “ialma”, waarvan ze een van de oprichters is. Ze was ook lid van de groep “Urban Trad”, die België bijna naar de overwinning leidde op de Eurovisie 2003. Door al deze artistieke activiteiten heeft ze altijd de Galicische cultuur en taal willen promoten.

 

Wanneer

9 januari 2024 tot 5 maart 2024

Wat

meerdaagse opleiding

Waar

MABO - Maria-Boodschaplyceum
Moutstraat 22
1000 Brussel

Prijzen

€150.00
Prijs

Wie

zangers

Contact

Muziekpublique, cours@muziekpublique.be
Terug naar boven