U bent hier

Georgische zang

 

Georgische polyfone volksmuziek is rijk en divers. Elke regio van Georgië vormde en verfijnde zijn eigen culturele kenmerken door de eeuwen heen, waardoor veel verschillende genres ontstonden. Polyfonie is het belangrijkste kenmerk van de Georgische muzikale folklore.

Elke stem die deelneemt aan het lied heeft zijn eigen unieke functie. De overgrote meerderheid van de Georgische volksliederen bestaat uit drie stemmen, maar er zijn ook één-, twee-, drie- en vierstemmige liederen. Traditionele liederen waren een integraal onderdeel van het dorpsleven. Elk sleutelmoment in het leven, elke handeling – werk, huwelijk, religieus ritueel, ziekte, dood – werd begeleid door de bijpassende muziek of zang.

Tijdens deze cursus leer je verschillende Georgische polyfone liederen uit verschillende regio’s en genres. Deze worden meestal a capella gezongen en soms begeleid door traditionele instrumenten. Al doende leer je over de context waarin deze liederen zijn ontstaan en worden gezongen en langzaamaan meer ontdekken over de geschiedenis, geografie en cultuur van Georgië. Er is geen muzikale voorkennis vereist, alle niveaus zijn welkom!

 

Nino Rekhviashvili

Nino Rekhviashvili is een Georgische traditionele zanger en multi-instrumentalist. Ze is lid van de baanbrekende vrouwelijke ensembles Ialoni (2014-2020) en Margaliti (sinds 2020). Ze studeerde traditionele Georgische zang, volksinstrumenten, kerkzang en koordirectie aan de universiteit. Ze heeft verschillende albums opgenomen en talloze masterclasses gegeven voor verschillende doelgroepen, zowel in Georgië als in het buitenland.

Wanneer

10 januari 2024 tot 20 maart 2024

Wat

meerdaagse opleiding

Waar

MABO - Maria-Boodschaplyceum
Moutstraat 22
1000 Brussel

Prijzen

€165.00
Prijs

Wie

zangers

Contact

Muziekpublique, cours@muziekpublique.be
Terug naar boven