U bent hier

Inspiratiedag Zingen met Jongeren 2019

Deze inspiratiedag voor al wie met jongeren zingt, vindt plaats tijdens het Koorweekend voor Jongeren. De focus ligt op repertoire voor jongeren in allerlei bezettingen (gelijke en gemengde stemmen). Met aandacht voor repertoire voor jeugdkoren met weinig jongensstemmen.

Wat zingen ze graag, wat slaat aan? Welk repertoire is haalbaar van je koor? Wat als er maar enkele jongensstemmen zijn? En waar vind je de partituren? Voor deze en andere vragen zoeken we inspiratie op de praktijkgerichte repertoiredag 'Zingen met jongeren'.

Programma

Jeroen Beckers
Je volgt de warm-up en tutti van het Koorweekend voor Jongeren, en delen van de wokshops o.l.v. Kjetil Aamann (NO) en Koen Vits. Nadien bespreek je met ervaren jeugdkoordirigent Jeroen Beckers de partituren van het jongerenweekend en de didactische aanpak van de docenten.
Je kan ook partituren uit je eigen koorpraktijk uitwisselen en bespreken.
De nadruk ligt op inspirerend en motiverend repertoire voor jeugd. Niet te moeilijk en rekeninghoudend met de realiteit van vele jeugdkoren: weinig tenoren en bassen. Er is tijd om te netwerken en ervaringen uit te wisselen. Om 16u maak je het toonmoment mee van het Jongerenweekend. 
 

Doelgroep 

Iedereen die geïnteresseerd is in zingen met jongeren is welkom, zowel beginners als gevorderden. Basiskennis notenleer is aangewezen. Dirigenten van jeugdkoren, leerkrachten MO, leraars samenzang DKO, muziekstudenten, zangleiders op scholen,…

Praktisch

Prijzen inclusief cursusmateriaal en middagmaal. Vooraf te betalen door storting op BE39 731038901419 (Koor&Stem Gent) m.m.v. ’zingen met jongeren’. Betaling via stad/gemeente: bestelbon vooraf opmaken aan Koor&Stem/Koor&Stem Gent, Pater Pirestraat 50, 2018 Antwerpen.

Inschrijven met dit inschrijvingsformulier.

Wanneer

3 november 2019 van 9:00 tot 17:00

Wat

repertoireworkshop

Waar

Instituut Mariagaard
Oosterzelesteenweg 80, 9230 Wetteren

Prijzen

€50.00
basisprijs
€40.00
lid Koor&Stem
incl. warme maaltijd, cursusmateriaal

Wie

dirigenten
Iedereen geïnteresseerd in zingen met jongeren, beginners en gevorderden

Contact

Marleen Moortgat
09 220 24 84
marleen.moortgat@koorenstem.be
Terug naar boven