U bent hier

Internationaal Koorfestival Vlaanderen Genk

Het Internationaal Koorfestival Vlaanderen is al aan haar 17de editie toe en zorgt voor een weekend vol wedstrijden, concerten en workshops. 

Het muzikale weekend opent traditioneel met een hoogstaand concert op vrijdagavond. Op zaterdag vindt de internationale koorwedstrijd plaats voor 12 geselecteerde koren met gelijke of gemengde stemmen. Zij zingen een wedstrijdporgramma met o.a. een verplicht werk, speciaal gecomponeerd voor IKV-Genk.  Tijdens een concert op zaterdagavond verbroederen deelnemende koren met elkaar tijdens een concert en ook nadien.

Zondag is de festivaldag met workshops voor al wie graag zingt, voor koorzangers en dirigenten. Op de mooiste locaties van C-mine zullen de internationale wedstrijdkoren een podium krijgen voor een vrij programma. Afwisselend met hen zullen koren en groepen uit Genk en heel Vlaanderen optreden. Publiek en zangers krijgen zo de kans om elkaar beter te leren kennen en samen te zingen. 

Zondagavond sluit het festival af met de bekendmaking van de resultaten, gevolgd door een spetterend concert door de prijswinnaars uit de categorieën gelijke stemmen én gemengde stemmen.

 

Koren kunnen zich momenteel inschrijven voor de wedstrijd of voor het festival. 

 

Wanneer

4 oktober 2024 tot 6 oktober 2024

Wat

podiumkans voor koren, (koren)ontmoeting, workshop

Waar

C-Mine
C-Mine 10
Genk

Prijzen

€0.00
(ticketverkoop is nog niet geopend)

Wie

zangers, dirigenten, koorgroepen

Contact

info@ikv-genk.be
Terug naar boven