U bent hier

Internationale cursus voor jonge koordirigenten

Dieter Staelens

Tijdens de Internationale Zingweek Gent is er een starterscursus voor jonge dirigenten (16-33 jaar). Maak kennis met diverse aspecten van koordirectie: slagtechniek, didaktiek, repertoire en stemvorming. Je werkt in een kleine groep en individueel. Je observeert de internationale topdirigenten van de Zingweek .

Droom je ervan een koor te leiden? Hier is je kans om het eens te proberen en de smaak te pakken te krijgen! Aan de hand van bestaande muziekliteratuur krijg je de gelegenheid kennis te maken met de kunst van het dirigeren. Gedurende 5 dagen wordt er intens gewerkt onder de deskundige leiding van dirigent Dieter Staelens en stempedagoge Annick Desair aan alle aspecten van het dirigeren. Dagelijks wordt er in groepen gewerkt rond verschillende deelaspecten van het dirigeren, krijg je individuele stemcoaching en krijg je de kans om te dirigeren voor de eigen groep.

Docenten

Dieter Staelens (BE) studeerde koordirectie bij Kurt Bikkembergs. Hij is de stichter en dirigent van het kamerkoor Camerata Aetas Nova, winnaar van de Koor van het jaar 2008-2009 wedstrijd van KLARA i.s.m. Koor&Stem. Hij is lid van de RvB van de Vlaamse Federatie voor Jonge Koren en de Muziekcommissie van Koor&Stem en leidt cursussen koordirectie voor Koor&Stem.

Annick Desair (BE) is een dramatisch lyrische sopraan. Zij studeerde aan het Lemmensinsituut en het Conservatorium van Gent. Naast haar solistenopdrachten is zij actief is als vocal coach bij verschillende koren.

Programma Internationale Zingweek Gent

Wanneer

8 juli 2019 tot 14 juli 2019

Wat

meerdaagse opleiding

Waar

Sint-Bavohumaniora
Reep 4, 9000 Gent

Wie

dirigenten
16-33 jaar

Contact

Marleen Moortgat
09 220 24 84
marleen.moortgat@koorenstem.be
Terug naar boven