U bent hier

Koor XL

Heb je er altijd al van gedroomd om met velen samen te zingen? Wil je weten hoe fantastisch het voelt als jouw stem zich vermengt met die van honderd anderen? Dan is Koor XL iets voor jou! 

Op de laatste zondag van augustus organiseert Koor&Stem Vlaams-Brabant een uniek kooratelier, met véélstemmige muziek. Een niet te missen kans om enkele zelden uitgevoerde pareltjes mee te kunnen zingen! Op het programma staan dit jaar Light of my soul van Robert Lucas Pearsall, dat in het begin van de Coronapandemie virtueel werd ingezongen door meer dan 240 zangers in het project ‘Koorona’, en een achtstemmig Magnificat van Michael Praetorius, die dit jaar 450 jaar geleden geboren werd en 400 jaar geleden overleed.

Na inschrijving ontvang je de partituur en studeer je zelf de jou aangewezen stem thuis in.

We repeteren in de voormiddag in het Lemmensinstituut (Luca school of Arts, Leuven) aan het samenbrengen van de verschillende stemmen, onder leiding van Koen Vits, waarna we richting de Sint-Geertruikerk trekken om de werken in de namiddag drie keer uit te voeren. De uitvoering duurt telkens een kwartier en zal gratis toegankelijk zijn.

Wanneer

28 augustus 2022 van 10:00 tot 17:00

Wat

(koren)ontmoeting, workshop

Waar

Sint-Geertruikerk
Sint-Geertruiabdij 1, 3000 Leuven

Prijzen

€0.00
gratis

Wie

zangers, koorgroepen

Contact

Koor&Stem Vlaams-Brabant, info@koorenstemvlaamsbrabant.be
Terug naar boven