U bent hier

Kooracademie: Polyfonieweekend

Polyfonieweekend 2017

Een boeiende mix tussen zingen en luisteren. Dirigent en docent Ignace Thevelein begeleidt zangers doorheen boeiende muziek en geeft tips over interpretatie, uitvoering en stemcoaching.

Liefhebbers van polyfonie kunnen tijdens dit weekend zeker hun hart ophalen! Het gekozen repertoire omvat motetten voor het Paasfeest, Hemelvaart en Pinksteren, samen met het Maria-motet Regina caeli dat in de Paastijd in de completen wordt gezongen. Composities van Giovanni Pierluigi da Palestrina, Jachet de Mantua, Francesco Soriano, Costanzo Festa, Luca Marenzio en Orlandus Lassus.

Musicoloog Simon Van Damme geeft toelichting over leven en werk van de componisten. Op het einde van het weekend wordt een toonmoment gehouden, waarbij de deelnemers de ingestudeerde werken vertolken, gebaseerd op de verschillende aspecten van het zingen van muziek uit deze stijlperiode. Het weekend staat open voor koordirigenten, koorzangers en leerlingen van muziekacademies die zich willen bijscholen in de uitvoeringspraktijk van oude muziek. De partituren worden vooraf opgestuurd en moeten voldoende ingestudeerd zijn, zodat op het weekend kan worden afgewerkt.

Wanneer

2 november 2018 tot 4 november 2018

Wat

repertoireworkshop, zangweekend of -week

Waar

't Koorhuis
Boeveriestraat 41, 8000 Brugge

Prijzen

€115.00
basisprijs

Wie

zangers, dirigenten

Contact

Kooracademie Brugge
info@kooracademiebrugge.be
0486 57 43 48
Terug naar boven