U bent hier

Kooratelier 'Spem in Alium'

Heb je er altijd al van gedroomd om een 40-stemmig koorwerk te zingen? Wil je weten hoe fantastisch het voelt als jouw stem zich vermengt met die van 120 anderen? Dan is dit iets voor jou.

Op zondag 26 augustus organiseert Koor&Stem Vlaams-Brabant een uniek kooratelier rond Spem in Alium van Thomas Tallis. Dit prachtig Engels renaissancemotet geldt zonder twijfel als één van de onbetwiste hoogtepunten van de koorgeschiedenis. Een niet te missen kans dus om dit mee te kunnen zingen!  Het geheel staat onder de deskundige leiding van Koen Vits.

Een uniek koorgebeuren in Leuven!

Na ontvangst van de partituur oefen je zelf de jouw aangewezen stem thuis in. Door de heldere schrijfwijze van Tallis is iedere stem gemakkelijk in te studeren. Op zondag 26 augustus repeteren we in de voormiddag dan aan het samenbrengen van de veertig verschillende stemmen, verdeeld over acht koren, waarna we richting Sint-Michielskerk trekken om het werk in de namiddag drie keer uit te voeren. De uitvoering duurt telkens een kwartier en zal gratis toegankelijk zijn. 
 

Meedoen?

Ben je geprikkeld om deze prachtige muziek mee te zingen? Wil je meedoen aan een uniek project in Vlaanderen rond dit hier nog maar zelden uitgevoerd pareltje uit de koorliteratuur? 

Inschrijven kan tot en met 12 juli en kost slechts €5 (partituur inbegrepen)

Spem In Alium (Thomas Tallis) - Tallis Scholars

Wanneer

26 augustus 2018 van 10:00 tot 16:00

Wat

repertoireworkshop

Waar

Sint-Michielskerk
Naamsestraat 57a, 3000 Leuven

Prijzen

€5.00
basisprijs

Wie

zangers, koorgroepen

Contact

Katleen de Vos, secretaris
Koor&Stem Vlaams Brabant
info@koorenstemvlaamsbrabant.be