U bent hier

Koorlink workshop voor vrouwenstemmen

Johannes De Wilde, dirigent van het prijswinnende dameskoor Amaranthe, neemt je mee in de rijke wereld van de muziek voor dameskoor.

Hij werkt vooral rond harmonie en stemkleur en laat je ervaren hoe positionering in de ruimte en subtiele bewegingen kunnen bijdragen tot een mooiere homogeniteit, samenklank en muzikale betrokkenheid. Je leert er twee liederen waarin het volkslied centraal staat en later op de dag mag je die ook meezingen tijdens het concert van Amaranthe om 16:00 uur in de Brabantdamkerk (gewijzigde locatie!!).

Concert Kaipaava

‘Kaipaava‘ betekent ‘verlangen’ en gaat over authenticiteit. Amaranthe koos ervoor om het volkslied centraal te zetten en als een rode draad doorheen het programma te verweven, soms in een eigentijdse en verrassende bewerking, soms in zijn puurste vorm, dan weer enkel als suggestie. Authentieke eenvoud en hedendaagse kleur komen elkaar tegen; rustig, weemoedig repertoire staat in contrast van rebels, opzwepende en virtuoze koorzang.
Ze brengen zelden of nooit uitgevoerd werk van componisten als Zoltan Kodally, Eriks Esenvalds, Peteris Vasks, Jan Magne Forde ea, muziek uit landen als Hongarije, Letland, Finland en Georgië.
 

On suuri sun rantas - Matti Hyökki - Amaranthe

Wanneer

31 maart 2019 van 10:00 tot 12:30

Wat

repertoireworkshop

Waar

Campus Hogent
Nederpolder 26, 9000 Gent

Prijzen

€15.00
inclusief toegang tot concert

Wie

zangers, koorgroepen

Contact

Koorlink vzw
info@koorlink.be
03 227 35 37
Terug naar boven