U bent hier

Let your singers play

Improviseren met je koor… het gebeurt nog niet vaak in Vlaanderen. Tijdens Europa Cantat in Tallin (2018) zagen we Michal Hájek (Tsjechië) aan het werk. Wat een plezier! Michal Hájek focust op koorimprovisatie. 

De inschrijvingen zijn afgesloten

Improvisatie en spel

Aan de hand van improvisatie en spel krijg je materiaal aangereikt dat je in je volgende repetitie meteen kan gebruiken. De oefeningen zijn bruikbaar voor grote koren en ook voor vocal groups. Verder geeft Hájek ook tips voor een geslaagde repetitie. Deze workshop helpt je om je zangers te motiveren zelf ook creatief te zijn en improvisatie in je programma in te bouwen. Of maakt van opwarming een feest én… muziek! Zelf haalt Hájek veel inspiratie uit dit heerlijke boek: Improvisation games voor classical musicians. Voertaal is Engels.

Michal  Hájek

Michal Hájek (°1982) is dirigent en pianist. Hij woont in Praag. In 2011 won hij de Choral Conductors‘ Competition in Budapest. Met zijn projectkoor Bohemiachor en het Oktet Vocal Ensemble won hij verschillende eerste prijzen op koorwedstrijden. Hij werkte als repetitor voor het ballet van het Nationaal Theater in Praag, als assistent koordirigent van het Philharmonisch koor van Praag en als dirigent bij andere gemengde koren. Hij volgde cursussen directie bij Johannes Prinz, Ragnar Rasmussen, Anders Eby, Tonu Kaljuste and Gustav Sjökvist en volgde ook koordirectie aan de Royal Academy of Music in Stockholm. 

De workshop is bedoeld voor dirigenten, zangleraars die met vocale ensemble werken en volledig op de praktijk gericht. 
Maximum aantal deelnemers: 50. 
Inclusief water/warme dranken en broodjeslunch. Andere dranken kunnen ter plekke gekocht worden.

MoSaIC artiesten

Aan het einde van de dag maak je tijdens een gezamenlijke sessie kennis met de MoSaIC-artiesten (uit Denemarken, Italië, Roemenië en België) die op hetzelfde moment in het gebouw repeteren.​ 
MoSaIC staat voor Music for Sound Integration in the Creative sector, een Europees meerjarig samenwerkingsproject waarbij muzikanten van zeer diverse origine samenwerken, gezamenlijke kennis vergaren en elkaars muzikale tradities delen. Koor&Stem is een van de vier partners. Meer informatie  over MoSaIC hier

Dagplanning

09.30 uur Aankomst en onthaal
10.00 uur Sessie 1
11.15 uur Pauze
11.30 uur Sessie 2
13.00 uur Lunch
14.00 uur Sessie 3
16.00 uur Pauze
16.30 uur Afsluitende sessie met medewerking van MoSaIC-artiesten die op hetzelfde moment in het gebouw repeteren. 

Wanneer

18 januari 2020 van 10:00 tot 17:30

Waar

GC Ten Wyngaert
Bondgenotenstraat 54
1190 Vorst

Prijzen

€55.00
basisprijs
€45.00
ledentarief
Voor leden van Koor&Stem, A coeur joie en Födekam

Wie

dirigenten

Contact

Liesbeth Segers
liesbeth.segers@koorenstem.be
Terug naar boven