U bent hier

Liedjes voor in de klas: Doewap #5

Doewap An Meeusen

Hoe leer je liedjes aan? Waar moet je op letten als je met kinderen zingt in de klas? Hoe introduceer je ritme en beweging? Hoe gebruik je zingen in combinatie met meertaligheid? In deze navorming vind je nieuw liedrepertoire voor in de klas dat je gemakkelijk kan aanleren én dat aansluit bij de thema's in de klas. We werken ook met liedjes van buiten Europa. Zodat kinderen van hier liedjes van daar leren en andersom. 

Wil je met me naar? is een jazzy nummer van Mirjam de Wit op tekst van Joke Van Leeuwen, Nieuwjaarsbrief is een gezongen nieuwjaarswens van Hans Helsen op tekst van Sien De Smet die de gesproken brief kan vervangen, Laci en ik een stevig rocknummer van Hans Primusz dat alle stoere kinderen zal aanspreken. Met het weemoedige Ilgaz reizen we naar Turkije, Plouf tizen leert je acht woorden berbers en Ya tir brengt ons naar Irak. An Meeusen geeft vocaal en educatief advies. Schrijf snel in! 

Beluister demo's van de liedjes op Doewap.be

Na de vorming kan je via een code de liedjes downloaden met de teksten, partituren, mp3's en les- en uitspraaktips van alle gezongen liedjes. Dit is inbegrepen in de prijs. Koor&Stem organiseert onder de noemer Doewap regelmatig workshops om je bekend te maken met nieuwe en vertrouwde kinderliederen die aansluiten bij de klasthema's van de lagere school.

Wanneer

11 oktober 2017 van 9:00 tot 12:00

Waar

Thomas More, Campus Mechelen Kruidtuin
Lange Ridderstraat 44, 2800 Mechelen

Prijzen

€52.50
basisprijs

Wie

leerkrachten
lagere school, muziekinitiatie, AMV, samenzang kinderkoordirigenten

Contact

Liesbeth Segers
liesbeth.segers@koorenstem.be
Terug naar boven