U bent hier

Observatie- en repertoiredagen Zingen met kinderen

Twee inspirerende observatie- en repertoiredagen voor iedereen die zingt met kinderen. De ervaren kinder- en jeugdkoordirigente Annelies De Kimpe is je gids. Op dinsdag observeer je de repetities van de Koordagen voor kinderen, op vrijdag ligt de focus op repertoire.

Over de Koordagen voor kinderen

Focus op observatie

dinsdag 4 april 2023, 9.30-17u

Leren door observeren. Vraag je je ook soms af over welke pedagogische en muzikale trukendoos ervaren kinderkoordirigenten beschikken? Uit observatiestages in een ‘good practice’ omgeving kan je heel wat opsteken. Deze dag volg je de repetities van de Koordagen voor kinderen. De kinderen (8-12 jaar) zijn een week op koorkamp o.l.v. Marleen De Boo, Tom Johnson en Inge Sykora. De kijkstage wordt gecoördineerd door de ervaren kinder- en jeugdkoordirigente Annelies De Kimpe. Er zijn  voor- en nabesprekingen, analyse van het repertoire en van de repetitie, dirigeertips, enz.

Focus op repertoire

vrijdag 7 april 2023, 9.30-17u

Op zoek naar nieuw repertoire? Op deze dag maak je kennis met veel liederen, te beginnen met de keuze van de docenten voor de kinderateliers (verschillende leeftijden) rond het thema Heel de wereld zingt.
Maar we werken ook met drie nieuwe composities voor kinderkoor van Lara Denies, Hans Helsen en Sebastiaan van Steenberge, die gecreëerd worden op de koordagen. Het repertoire wordt samen doorgezongen zodat je meteen kan ondervinden wat geschikt is voor je eigen zanggroep. Ook op deze dag is Annelies De Kimpe je gids. Om 16u volg je het toonmoment van de 50e Koordagen voor kinderen.

Praktisch

Je kan twee dagen of één van beide dagen deelnemen. Er is een maximum aantal deelnemers, met voorrang voor wie beide dagen volgt en vóór 10/3 inschrijft. Inbegrepen in de prijs: cursusmateriaal, partituren van 3 nieuwe liederen, warm middagmaal, koffie.  Inschrijven doe je via onderstaand formulier.

Docent

Annelies De Kimpe

Annelies De Kimpe behaalde een bachelor muziektheorie aan het conservatorium van Gent en een master koordirectie aan het conservatorium van Antwerpen. Als muziekpedagoge is Annelies actief in de academies van Beveren en Dendermonde waar ze samenzang, muziekinitiatie en muziekatelier geeft. Tevens is ze als dirigent wekelijks terug te vinden op de repetities van meisjeskoren Gynaika en Koritsia (Sint-Niklaas).
Ze houdt ervan zangers vocaal te enthousiasmeren en focust daarbij geregeld op het werken met bewegingen die het zingen ondersteunen.

Solidaire prijzen

Koor&Stem hanteert voor deze activiteit flexibele, solidaire prijzen. Je kiest met andere woorden zelf het tarief dat op jou van toepassing is. Wie bereid is om meer te betalen, weet dat dit dient om mensen die een lagere prijs kiezen te ondersteunen.

 

2 dagen

1 dag  

Plustarief 

€110 €75 Kies dit tarief en je maakt Koor&Stem betaalbaar voor iedereen.

Standaard

€90 €65 Tarief voor wie geen lid is van een koor dat is aangesloten bij Koor&Stem.

Ledentarief

€70 €55 Tarief voor wie lid is van Koor&Stem, indirect via het koor of individueel.

Verminderd

€60 €45 Tarief voor wie het niet vanzelfsprekend is om het standaardtarief te betalen.

Kansentarief

€18 €13

Wie beschikt over een UiTPAS met kansentarief krijgt 80% korting.
 

 

Inschrijven

Deelnemer(s)

Enkel velden met * zijn verplicht in te vullen. Je kan één of meerdere deelnemers toevoegen.

 

Contactpersoon

Als contactpersoon ontvang je een bewijs van inschrijving en een betalingsuitnodiging per mail. Standaard nemen we de contactgegevens van de eerste of enige deelnemer. Je kan dit hier wijzigen of aanvullen.

De naam van het koor, academie, parochie, school, ... waar je aan verbonden bent.

 

Factuur nodig?

Geef aan als je met een bestelbon werkt en/of een factuur nodig hebt voor je administratie. Facturatiegegevens zet je in de openklappende velden, het eventuele bestelbonnummer kan je in het opmerkingenvak meegeven of ons achteraf per mail bezorgen.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 5 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf doc docx odt.
Wil je ons nog iets bijkomend vragen of vertellen?

We respecteren jouw privacy en verwerken persoonsgegeven met zorg. Lees hier onze privacyverklaring

Wanneer

4 april 2023 en 7 april 2023
Lesmomenten
4 april 2023 van 9:30 tot 17:00
7 april 2023 van 9:30 tot 17:00

Wat

workshop

Waar

Sint-Leo Hemelsdaele
Potterierei 11, 8000 Brugge

Prijzen

€110.00
2 dagen - Plustarief
€90.00
2 dagen - Standaard
€70.00
2 dagen - Ledentarief
€60.00
2 dagen - Verminderd
€18.00
2 dagen - Kansentarief
€75.00
1 dag - Plustarief
€65.00
1 dag - Standaard
€55.00
1 dag - Ledentarief
€45.00
1 dag - Verminderd
€13.00
1 dag - Kansentarief
Je kiest zelf welk tarief op jou van toepassing is.

Wie

dirigenten, leerkrachten
leerkrachten samenzang DKO, muziekstudenten, zangleiders op scholen - zowel beginners als gevorderden (basiskennis notenleer aangewezen)

Contact

Meer informatie bij
Marleen Moortgat
0496 612005
marleen.moortgat@koorenstem.be
Terug naar boven