U bent hier

Observatie- en repertoiredagen Zingen met kinderen 2022

Twee inspirerende observatie- en repertoiredagen voor iedereen die zingt met kinderen. De ervaren kinder- en jeugdkoordirigente Inge Sykora is je gids. Op dinsdag observeer je de repetities van de Koordagen voor kinderen, op vrijdag ligt de focus op repertoire.

Over de Koordagen voor kinderen

Focus op observatie

dinsdag 5 april 2022, 9.30-17u

Leren door observeren. Vraag je je ook soms af over welke pedagogische en muzikale trukendoos ervaren kinderkoordirigenten beschikken? Uit observatiestages in een ‘good practice’ omgeving kan je heel wat opsteken. Deze dag volg je de repetities van de Koordagen voor kinderen. De kinderen (8-12 jaar) zijn een week op koorkamp o.l.v. Marleen De Boo  en Tom Johnson. De kijkstage wordt gecoördineerd door de ervaren kinder- en jeugdkoordirigente Inge Sykora. Er zijn  voor- en nabesprekingen, analyse van het repertoire en van de repetitie, dirigeertips, enz.

Focus op repertoire

vrijdag 8 april 2022, 9.30-17u

Op zoek naar nieuw repertoire? Op deze dag maak je kennis met veel liederen, te beginnen met de keuze van de docenten voor de kinderateliers (verschillende leeftijden) rond het thema Heel de wereld zingt.
Maar we werken ook met drie nieuwe composities voor kinderkoor van Marc Van den Broeck, Vigdis Hansa-Elst en Sebastiaan van Steenberge, die gecreëerd worden op de koordagen. Het repertoire wordt samen doorgezongen zodat je meteen kan ondervinden wat geschikt is voor je eigen zanggroep. Ook op deze dag is Inge Sykora je gids. Om 16u volg je het toonmoment van de 50e Koordagen voor kinderen.

Praktisch

Je kan twee dagen of één van beide dagen deelnemen. Er is een maximum aantal deelnemers, met voorrang voor wie beide dagen volgt en vóór 10/3 inschrijft. Inbegrepen in de prijs: cursusmateriaal, partituren van 3 nieuwe liederen, warm middagmaal, koffie.  Inschrijven die je via onderstaand formulier.

Inschrijven

Deelnemer(s)

Enkel velden met * zijn verplicht in te vullen. Je kan één of meerdere deelnemers toevoegen.

 

Contactpersoon

Als contactpersoon ontvang je een bewijs van inschrijving en een betalingsuitnodiging per mail. Standaard nemen we de contactgegevens van de eerste of enige deelnemer. Je kan dit hier wijzigen of aanvullen.

De naam van het koor, academie, parochie, school, ... waar je aan verbonden bent.

 

Factuur nodig?

Geef aan als je met een bestelbon werkt en/of een factuur nodig hebt voor je administratie. Facturatiegegevens zet je in de openklappende velden, het eventuele bestelbonnummer kan je in het opmerkingenvak meegeven of ons achteraf per mail bezorgen.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 5 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf doc docx odt.
Wil je ons nog iets bijkomend vragen of vertellen?

We respecteren jouw privacy en verwerken persoonsgegeven met zorg. Lees hier onze privacyverklaring

Wanneer

5 april 2022 en 8 april 2022
Lesmomenten
5 april 2022 van 9:30 tot 17:00
8 april 2022 van 9:30 tot 17:00

Wat

workshop

Waar

Sint-Leo Hemelsdaele
Potterierei 11, 8000 Brugge

Prijzen

€75.00
Twee dagen
€65.00
Twee dagen - lid KoorStem
€40.00
Twee dagen - cursist ZMK 21/22
€55.00
Eén dag
€45.00
Eén dag - lid KoorStem
€30.00
Eén dag - cursist ZMK 21/22

Wie

dirigenten, leerkrachten
leerkrachten samenzang DKO, muziekstudenten, zangleiders op scholen - zowel beginners als gevorderden (basiskennis notenleer aangewezen)

Contact

Meer informatie bij
Marleen Moortgat
0496 612005
marleen.moortgat@koorenstem.be
Terug naar boven