U bent hier

Observatiestage IKV Maasmechelen

Masterclass met Geert Hendrix

Van 6 tot 8 oktober vindt de 14de editie plaats van de Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen. Een tiental topkoren uit alle windstreken bewijzen hun artistieke kwaliteiten voor een internationale jury. Het hoge niveau van de deelnemende koren maakt van de wedstrijd een genietmomentje voor het publiek.

Koor&Stem en de wedstrijdorganisatie willen jonge dirigenten de kans geven om die wedstrijd van dichtbij mee te maken in de vorm van een observatiestage. De dirigenten worden tijdens de stage gecoacht door Geert Hendrix, docent koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen en directeur van de stedelijke muziekacademie te Lier.

Het is een ideale gelegenheid om nieuwe composities te leren kennen, maar ook om aandacht te hebben voor koorklank, stijlkennis, repertoirekeuze… De deelnemers bespreken de optredens tussen de wedstrijdblokken door, om op deze manier hun vragen, opmerkingen en mening te leren verwoorden. Kortom, je krijgt de kans om kritisch
te (leren) luisteren naar een live optreden. Het lijkt wel alsof je in een schaduwjury zetelt!

 

Praktisch

De inschrijving is pas definitief door overschrijving van het vooropgestelde bedrag uiterlijk tegen 15 september op rekening: IBAN BE07 3631 0344 3466 Met vermelding “Observatiestage” + naam en voornaam deelnemer.

Wanneer

7 oktober 2017 tot 8 oktober 2017

Waar

CC Maasmechelen (IVA)
Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen

Prijzen

€25.00
1 dag, incl. lunch
€50.00
weekend, incl. lunch en diner
€10.00
concert zaterdagavond
€10.00
concert zondagavond

Wie

dirigenten
Ideaal voor studenten koordirectie en jonge dirigenten!

Contact

Gert Vanderlee,
Gemeentehuis, Heirstraat 239
3630 Maasmechelen
+32 (0)89 76 96 68
info@ikv-maasmechelen.be
Terug naar boven