U bent hier

Observatiestage voor dirigenten

VOLZET

Twee dagen lang wordt C-mine in het kader van de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen omgetoverd tot een koor-hub. Masterclasses, een openingsconcert, wedstrijdconcerten en presentatieconcerten, er valt zoveel te zien en te horen. Dirigenten kunnen deelnemen aan een observatiestage tijdens dit weekend, waarin observatie en bespreking worden afgewisseld tot een boeiend en leerzaam geheel.

De Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen

Je wordt twee dagen begeleid door dirigent, bariton en vocal coach Joris Derder, die vanuit zijn eigen ervaringen de focus legt op vocaal ondersteunend dirigeren.

Vocaal dirigeren

Als vocal coach van het nationale jeugdkoor BeVocal, is Joris Derder de geknipte persoon om dit thema met de deelnemers aan te kaarten. Derder is ook als stemcoach actief in enkele koren en merkt op dat de beste weg voor een koor naar een beter vocaal resultaat niet alleen het werken is met een vocale coach, maar in de eerste plaats de kundigheid van de dirigent om op een vocaal ondersteunende manier te dirigeren. Op basis van de observaties tijdens het wedstrijdweekend, bespreekt Joris Derder de do’s en don’t voor dirigenten om tot een goed vocaal resultaat te komen.

Observatie masterclasses

Op zaterdagvoormiddag, 5 oktober, vinden er van 9u30 tot 11u45 masterclasses plaats voor individuele koren, onder leiding van The King's Singers. Omdat deze professionele zangers zelf de nadruk in de coachings leggen op vocaal werken, is dit een perfect startpunt voor de observatiestage. De observatie wordt uitvoerig besproken met de docent.

Observatie wedstrijden en presentatieconcerten

Ook tijdens de wedstrijden van de Internationale Koorwedstrijd én de World Choir Games Presentatieconcerten op zaterdag 5 en zondag 6 oktober in C-Mine, kan je de prestaties van de deelnemende koren en dirigenten observeren en onderling bespreken.

Wanneer

5 oktober 2019 tot 6 oktober 2019
Lesmomenten
5 oktober 2019 van 10:00 tot 17:30
6 oktober 2019 van 10:00 tot 17:30

Wat

meerdaagse opleiding

Waar

C-mine
Evence Coppéelaan 91, 3600 Genk

Prijzen

€30.00
zaterdag
€30.00
zondag
€55.00
beide dagen

Wie

dirigenten

Contact

Meer info bij Erik Demarbaix
erik.demarbaix@koorenstem.be
03 237 96 43
Terug naar boven