U bent hier

Ontdek de muzieknotatie uit de Renaissance

Maak tijdens deze dag kennis met de bezetting, de notatie en de muziek uit de Renaissance. Paul Van Nevel laat je kennismaken met deze bijzondere muzieknotatie. Na deze cursus kan je zelf aan de slag met deze partituren. 

Paul Van Nevel is artistiek leider van het Huelgas Ensemble en staat gekend als pionier en boegbeeld van de Europese polyfonie van de 12de tot 16de eeuw. Zijn bronnenkennis en muzikale ervaring maken hem jouw ideale gids doorheen het ‘Landschap van de polyfonisten’ (het gelijknamige boek van zijn hand kwam uit in 2018).

Docent

Paul Van Nevel

Paul Van Nevel is artistiek directeur van het Huelgas Ensemble, dat hij in 1971 oprichtte in het verlengde van zijn activiteiten aan de Schola Cantorum Basiliensis. Hij staat bekend als een pionier en boegbeeld voor de Europese polyfonie van de twaalfde tot de zestiende eeuw. Paul Van Nevel staat voor een interdisciplinaire benadering van de originele bronnen, rekening houdend met de tijdsgeest (literatuur, oude uitspraak, temperament en tempo, retoriek...).

Inschrijven

Deelnemer(s)

Koor&Stem hanteert voor deze activiteit solidaire prijzen. Je kan kiezen om per/als deelnemer een extra bedrag te betalen of een bedrag in vermindering te brengen.  Wie bereid is om extra te betalen, weet dat dit dient om mensen die minder betalen te ondersteunen. Wie beschikt over een UiTPAS met kansentarief krijgt 80% korting op de standaardprijs. Het kansentarief is niet cumuleerbaar met een andere korting.

 

Contactpersoon

Als contactpersoon ontvang je een bewijs van inschrijving en een betalingsuitnodiging per mail. Standaard nemen we de contactgegevens van de eerste of enige deelnemer. Je kan dit hier wijzigen of aanvullen.

Werk je met een bestelbon, dan moet die in ons bezit zijn ten laatste op de datum van de inschrijvingsdeadline via info@koorenstem.be. Zoniet, dan factureren we de vorming rechtstreeks aan de deelnemer.
Bestanden moeten kleiner zijn dan 5 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf doc docx odt rar zip.

 

Facturatiegegevens

Wil je graag een factuur ontvangen voor je administratie? Bezorg ons hieronder de nodige facturatiegegevens.

Na het indienen van je inschrijving heb je de mogelijkheid om veilig online te betalen met Bancontact (QR, app of kaartlezer), overschrijving, kredietkaart, iDEAL of online banking van KBC, Belfius, … 

Wanneer

10 maart 2024 van 10:30 tot 18:30

Wat

infosessie of lezing

Waar

De Nieuwe Vrede - Tegelzaal
Vredestraat 16/22
2600 Antwerpen

Prijzen

€100.00
Standaardtarief
€85.00
Ledentarief
€20.00
Kansentarief

Wie

zangers

Contact

Valerie Konings
valerie.konings@koorenstem.be
Terug naar boven