U bent hier

Ontmoetings- en inspiratiemoment voor wereld-, solidariteits- en strijdkoren

Op zaterdag 18 februari hoor je in Amuz klanken van over de hele wereld: Colombia, Senegal, Marokko, België, ... Het koor Notches stelt er hun project 'Voice your diversity' voor aan het brede publiek.

Met in de namiddag een speciale inspiratiesessie voor koorbesturen van wereld-, solidariteits- en strijdkoren, geeft Tine Joris van het koor Notches de aftrap voor een interessante namiddag. Tijdens deze sessie vertelt zij over hun project 'Voice your diversity' dat in 2022 van start ging en deelt zij haar ervaringen met koorbesturen van gelijkaardige koren. 

"“Voice Your Diversity” is een project waarbij zangers met diverse culturele achtergronden samen zingen als een koor en op een podium. Het doel van dit project is om mensen samen te brengen en culturele diversiteit en een open houding te promoten door enerzijds een traject op te zetten met zangkoor Notches (koor van ‘t Werkhuys in Borgerhout, Antwerpen), met professionele zangers en muzikanten en anderzijds de concerten te organiseren voor een breed publiek. In samenwerking met vier professionele zangers uit Colombia, Senegal en Marokko—Paola Marquez, Aicha Haskal, Pathé Thiam en Malick Fall—de muzikanten in dit project duiken in de muziekstijlen, stemmen, talen en culturen van verschillende continenten en voeren ze uit op één podium.“

De namiddag wordt afgesloten met een netwerkmoment tijdens een gezellige broodjesmaaltijd.

Om 18.00 uur zet het koor Notches samen met haar band en solisten de deuren van Amuz wagenwijd open voor een performance vol creativiteit, nieuwsgierigheid en culturele rijkdom. Hierop is iedereen welkom! 

Het project heeft financiële steun gekregen van Sfinks Mixed Festival 2002, District Borgerhout (Antwerpen), Koor&Stem Antwerpen en het FAMEUS-fonds voor talentontwikkeling. 

Programma 

  • 15.30 uur: onthaal 
  • 16.00 uur: start infomoment (enkel voor koorbesturen)
  • 17.15 uur: netwerkmoment en broodjesmaaltijd (aangeboden door Koor&Stem Antwerpen)
  • 18.00 uur: concert Notches met band en solisten (iedereen welkom)
    Een performance vol creativiteit, nieuwsgierigheid en culturele rijkdom
  • 19.00 uur: einde

Wanneer

18 februari 2023 van 16:00 tot 19:00

Wat

infosessie of lezing, (koren)ontmoeting

Waar

AMUZ
Kammenstraat 81
2000 Antwerpen

Prijzen

€0.00
Prijs
vrije bijdrage

Wie

zangers, koorgroepen, koorbesturen

Contact

Koor&Stem Antwerpen, inschrijvingen@koorenstemantwerpen.be
Terug naar boven