U bent hier

Op weg naar Europa Cantat Junior - Gent

Volgende zomer strijkt Europa Cantat Junior van 5 tot 13 juli neer in Gent. We kijken er nu al naar uit! Voorafgaand aan dit heerlijke zomerevenement organiseert Koor&Stem deze winter overal in Vlaanderen fantastische zangnamiddagen voor kinder- en jeugdkoren tot 14 jaar.

Hier inschrijven

Deze namiddagen zijn ideaal voor jouw kinder- of jeugdkoor! Of je nu een jarenlange koorwerking hebt met verschillende concerten per jaar of nog niet zo lang bestaat en voorzichtig de eerste kooractiviteiten plant: ieder kinder-of jeugdkoor is gebaat met een aanstekelijke, laagdrempelige en behapbare activiteit waar je als dirigent ook iets van opsteekt.

In Vlaanderen en Brussel

In januari 2023 trekken we op zondag rond in Vlaanderen en Brussel en brengen de beste docenten, een pianist en leuk repertoire mee. Kijk snel wanneer we bij jou in de buurt zijn, want dit wordt een superfijne middag!

Voor kinder- en jeugdkoren uit de regio

We brengen verschillende kinder- en jeugdkoren uit de regio samen en focussen daarbij op koren met zangers van 8 tot 14 jaar. Heel leuk voor de kinderen, maar tegelijkertijd inspirerend voor de dirigenten. Met swingend repertoire dompelen we jullie onder in de typische Europa Cantat Juniorsfeer. Aan het einde van de middag kunnen ouders kort komen proeven en zelf meezingen tijdens de afsluitende Open Singing.

Topdocenten

Per locatie zochten we twee topdocenten uit die op een enthousiasmerende manier werken met de kinderen. Marleen Annemans, Kristof Allaert, Annelies De Kimpe, Marleen De Boo, Tom Johnson, Carine Spiloes, Nele Kintaert, Sterre De Raedt en Sarah Robaeys nemen allemaal per twee een provincie of Brussel voor hun rekening.

Dagindeling

14:00 - 15:00 Samen zingen, deel I
15:00 - 15:30 Pauze
15:30 - 16:15 Samen zingen, deel II
16:15 - 16:30 Korte pauze
16:30 - 16:45 Open Singing met de ouders
16:45 Einde
   

Docenten

Annelies De Kimpe

Annelies De Kimpe behaalde een bachelor muziektheorie aan het conservatorium van Gent en een master koordirectie aan het conservatorium van Antwerpen. Als muziekpedagoge is Annelies actief in de academies van Beveren en Dendermonde waar ze samenzang, muziekinitiatie en muziekatelier geeft. Tevens is ze als dirigent wekelijks terug te vinden op de repetities van meisjeskoren Gynaika en Koritsia (Sint-Niklaas).
Ze houdt ervan zangers vocaal te enthousiasmeren en focust daarbij geregeld op het werken met bewegingen die het zingen ondersteunen.

Sterre De Raedt

Sterre De Raedt is een inspirerende en ervaren muziekpedagoge die tijdens haar vormingen inzet op spel, interactie en verbondenheid. Ze werkt als muziekdocent aan het Conservatorium Antwerpen, het opMaatorkest, International School Ghent en Kunstacademie Lede. Ze is een muzikale workshopbegeleider en coach, geeft presentaties en navormingen voor Koor&Stem, Jeugd&Muziek Brussel, Bozar, BNO, OPRL, SOV e.a. muziekeducatieve organisaties in Vlaanderen en Brussel.

Wanneer

22 januari 2023 van 14:00 tot 16:45

Wat

(koren)ontmoeting

Waar

Tinnenpot
Tinnenpotstraat 21
9000 Gent

Prijzen

€5.00
basisprijs
Iedere deelnemer betaalt 5 euro, zowel kinderen als dirigenten

Wie

koorgroepen

Contact

liesbeth.segers@koorenstem.be

Inschrijven kan tot 2 weken voor DE ACTIVITEIT

Heb je geen jonge zangers ter beschikking op zondag, maar wil je de namiddag toch meemaken, je laten inspireren en nieuw repertoire mee naar huis nemen? Schrijf je dan hier in als individu. Na de sessie bezorgen we je het materiaal zodat je er sowieso ook met jouw kinderkoor mee aan de slag kan.

Jouw koor

Is je koor aangesloten bij Koor&Stem?

Wist je dat er 1000 koren in Vlaanderen lid zijn van Koor&Stem? En lid worden kan al voor €90 per jaar per groep. Lees hier alles over de voordelen van het lidmaatschap. Meer info

Wat is de samenstelling van je groep?
Hoeveel kinderen zullen deelnemen?
Dirigenten, begeleiders, ...
Op welke dag en locatie komen jullie?


Contactpersoon


Facturatiegegevens

Geef zeker aan als je met een bestelbon werkt. Facturatiegegevens zet je in de onderstaande velden, het eventuele bestelbonnummer kan je in het opmerkingenvak meegeven of ons achteraf per mail bezorgen via liesbeth.segers [at] koorenstem.be.

Waar zullen we de factuur naartoe sturen?
Wil je ons nog iets vertellen?

We respecteren jouw privacy en verwerken persoonsgegeven met zorg. Lees hier onze privacyverklaring

Terug naar boven