Koor&Stem is gesloten van 15 tot 28 juli. Prettige vakantie!

Sluiten

U bent hier

Opleiding Zingen met kinderen 2024-25

Koor&Stem
Zingen met Kinderen

Docenten Marleen De Boo en Tom Johnson hebben al vele leuke oefeningen klaarzitten, verrassend nieuw repertoire en door ervaring beproefde tips. En dit acht zondagen lang. Wie de opleiding afrondt, weet hoe je op een boeiende manier een éénstemmig lied kan aanbrengen bij een groep kinderen en heeft kennis gemaakt met alle technieken die daarbij komen kijken: stemvorming, slagtechniek, repertoire, didactiek, beweging, enz. 

Eerste opleidingsdag is zondag 29 september 2024, de laatste zondag 4 mei 2025. We richten ons tot iedereen die kinderen op een kwaliteitsvolle manier wil leren zingen: studenten in de lerarenopleiding, leerkrachten in het kleuter- of basisonderwijs, leerkrachten AMV uit het Deeltijds Kunstonderwijs, dirigenten van kinderkoren, enz. Iedereen is welkom, maar je moet wel beschikken over een basiskennis notenleer. Ook de editie 2024-2025 wordt georganiseeerd in samenwerking met de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lier. Dit geeft de mogelijkheid om met een oefenkoor aan de slag te gaan.

INHOUD

  • Didactiek & stemvorming: spelenderwijs en efficiënt een lied aanleren
  • Leren luisteren & repertoire ontdekken
  • Slagtechniek
  • Zingend repertoire verwerven
  • Actieve stage

Er is plaats voor 15 cursisten. De uiterste deadline voor inschrijven is 18 september 2024. 

Docenten

Marleen De Boo

Marleen De Boo behaalde een master in zowel muziekpedagogie als koordirectie. Ze doceert koordirectie aan het conservatorium van Antwerpen en aan de Podiumacademie Lier en is daarnaast artistiek leider van vzw Waelrantkoren waar ze ook diverse koren dirigeert. Haar werkterrein bestrijkt verschillende leeftijdsgroepen met een sterke focus op de pedagogische dimensie van koorzang. Haar belangrijkste drijfveer is amateurs, vooral kinderen en jongeren, de schoonheid van koormuziek te laten ontdekken.

Tom Johnson

Tom Johnson studeerde viool aan het conservatorium van Antwerpen, waar hij nadien ook koordirectie volgde. Hij verdiepte zich nog meer in het vak op de Kurt Thomas cursus in Nederland. Hij is vaste dirigent van Die Cierlycke en van Viermaliks en bij de C-koren in Ekeren dirigeert hij het gelijkstemmig jeugdkoor Carmina. Zijn enthousiasme maakt hem een geknipte zangleider voor grote groepen. Tom werkt als docent en coach voor een verscheidenheid aan doelgroepen: kinderen en volwassenen, koren en scholen, professionals en beginners. Het is zijn persoonlijke doel om een leuke en speelse stijl te combineren met een professionele en vocale aanpak!

Inschrijven

Deelnemer

Koor&Stem hanteert voor deze activiteit solidaire prijzen. Je kan kiezen om per/als deelnemer een extra bedrag te betalen of een bedrag in vermindering te brengen.  Wie bereid is om extra te betalen, weet dat dit dient om mensen die minder betalen te ondersteunen. Wie beschikt over een UiTPAS met kansentarief krijgt 80% korting op de standaardprijs. Het kansentarief is niet cumuleerbaar met een andere korting.


Jouw muzikale profiel

Aan welke organisatie ben je verbonden? (school, koor, ...)
Graag een korte muzikale bio toevoegen.

 

Contactpersoon

Als contactpersoon ontvang je een bewijs van inschrijving en een betalingsuitnodiging per mail. Standaard nemen we de contactgegevens van de eerste of enige deelnemer. Je kan dit hier wijzigen of aanvullen.

Werk je met een bestelbon, dan moet die in ons bezit zijn ten laatste op de datum van de inschrijvingsdeadline via info@koorenstem.be. Zoniet, dan factureren we de vorming rechtstreeks aan de deelnemer.
Bestanden moeten kleiner zijn dan 5 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf doc docx rar zip.


Facturatiegegevens

Wil je graag een factuur ontvangen voor je administratie? Bezorg ons hieronder de nodige facturatiegegevens.

Na het indienen van je inschrijving heb je de mogelijkheid om veilig online te betalen met Bancontact (QR, app of kaartlezer), overschrijving, kredietkaart, iDEAL of online banking van KBC, Belfius, … 

Wanneer

29 september 2024 tot 4 mei 2025
Lesmomenten
29 september 2024 van 10:30 tot 16:30
20 oktober 2024 van 10:30 tot 16:30
17 november 2024 van 10:30 tot 16:30
15 december 2024 van 10:30 tot 16:30
19 januari 2025 van 10:30 tot 16:30
16 februari 2025 van 10:30 tot 16:30
23 maart 2025 van 10:30 tot 16:30
4 mei 2025 van 10:30 tot 16:30

Wat

meerdaagse opleiding

Waar

SAMWD Lier
Gasthuisvest 50, 2500 Lier

Prijzen

€500.00
Standaardtarief
€425.00
Ledentarief
€100.00
Kansentarief

Wie

dirigenten, leerkrachten
studenten

Contact

Meer info bij Erik Demarbaix
erik.demarbaix@koorenstem.be

Toegankelijkheid

We vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen!
Terug naar boven