U bent hier

Opleiding Zingen op maat

Zingen is een universele taal waarmee we taalbarrières, sociale en culturele verschillen kunnen overbruggen. Samen zingen verbindt en brengt mensen samen, dat is al jaren het motto van Koor&Stem. Met onze nieuwe opleiding 'Zingen op maat' gaan we nog een stapje verder.

In deze opleiding leer je hoe je met gevarieerde werkvormen en methodieken diverse groepen met plezier aan het zingen kunt krijgen, ook al lezen je zangers geen noten of spreken ze geen Nederlands. De opleiding komt tot stand in samenwerking met onze partners Kunst in Zicht en Polyfante.

Ben je koordirigent of samenzangleider? Of leerkracht DKO? Studeer je aan een conservatorium of ben je net afgestudeerd en vind je de opleiding interessant als aanvulling op je studie? Of ben je misschien leraar of workshopleider met al wat ervaring met de non-formele sector en met het werken met diverse groepen en wil je je meer verdiepen in de link tussen theorie en praktijk? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Onze docenten

Onze docenten zijn Greet Wielemans en Luk Lenoir, beiden veelzijdige kunstenaars en bedreven in diverse methodieken. Greet is orthopedagoog, zangeres en sound-therapeut. Luk is filmmaker en kunsteducatief ontwikkelaar-docent. We ontvangen ook enkele gastsprekers.

4 lesdagen

De opleiding bestaat uit 4 lesdagen. We behandelen thema's als: op welke manier creëer je veiligheid in een groep om groepsprocessen te kunnen stimuleren. Hoe krijg je niet-zangers aan het zingen? Hoe kan je een meerstemmig lied op het gehoor aanleren? Wat is het effect van opstellingen van een zanggroep, hoe werk je empowerend met je groep. Wat zijn de valkuilen en houvasten bij het omgaan met diversiteit. Hoe schrijf en creëer je samen met je groep nummers en welke methodieken zijn hiervoor. Hoe gaan we 'voorbij' het sociaal artistieke project en kan elk project/ koor inclusief zijn, sociaal artistiek, en tegelijk zijn eigenheid behouden...

Stage

De opleiding is nauw verbonden met de praktijk. De theorie en workshops worden aangevuld met een observatie- en praktijkstage. Na dag 2 en dag 3 van de opleiding krijg je opdrachten mee waarbij je projecten en vormingen in de praktijk kunt meemaken en observeren.

Cursusmateriaal

In het deelnamegeld zijn volgende zaken inbegrepen:

  • vier opleidingsdagen 

  • twee praktijk- en observatiestages
  • toegang tot een breed netwerk in het werkveld
  • catering (indien de coronamaatregelen dit toelaten)

Inschrijven

Deelnemer(s)

Enkel velden met * zijn verplicht in te vullen. Je kan één of meerdere deelnemers toevoegen.

 

Contactpersoon

Als contactpersoon ontvang je een bewijs van inschrijving en een betalingsuitnodiging per mail. Standaard nemen we de contactgegevens van de eerste of enige deelnemer. Je kan dit hier wijzigen of aanvullen.

 

Factuur nodig?

Geef aan als je met een bestelbon werkt en/of een factuur nodig hebt voor je administratie. Facturatiegegevens zet je in de openklappende velden, het eventuele bestelbonnummer kan je in het opmerkingenvak meegeven of ons achteraf per mail bezorgen.

We respecteren jouw privacy en verwerken persoonsgegeven met zorg. Lees hier onze privacyverklaring

Wanneer

6 februari 2022 tot 13 maart 2022
Lesmomenten
6 februari 2022 van 9:30 tot 17:00
13 februari 2022 van 9:30 tot 17:00
27 februari 2022 van 9:30 tot 17:00
13 maart 2022 van 9:30 tot 17:00

Wat

meerdaagse opleiding

Waar

't Werkhuys
Zegelstraat 13, 2140 Borgerhout

Prijzen

€350.00
basisprijs
€325.00
leden Koor&Stem
€325.00
studenten

Wie

dirigenten, leerkrachten

Contact

Lise Polfliet
lise.polfliet@koorenstem.be
Terug naar boven