U bent hier

Polyfonieweekend 2019

Polyfonieweekend 2017

Een boeiende mix tussen zingen en luisteren. Dirigent en docent Ignace Thevelein begeleidt zangers doorheen boeiende muziek en geeft tips over interpretatie, uitvoering en stemcoaching. Liefhebbers van polyfonie kunnen tijdens dit weekend zeker hun hart ophalen!

Op het einde van het weekend wordt een toonmoment gehouden, waarbij de deelnemers de ingestudeerde werken vertolken, gebaseerd op de verschillende aspecten van het zingen van muziek uit deze stijlperiode. Het weekend staat open voor koordirigenten, koorzangers en leerlingen van muziekacademies die zich willen bijscholen in de uitvoeringspraktijk van oude muziek. Je krijgt vooraf de partituren opgestuurd en deze moeten voldoende ingestudeerd zijn, zodat op het weekend kan worden afgewerkt. Musicoloog Simon Van Damme geeft toelichting over leven en werk van de componisten.

Parodiemissen en originele modellen

Een parodiemis bevat de tekst van de 5 traditionele delen van het misordinarium (Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Agnus Dei) maar de muziek wordt overgenomen van een bestaande compositie. Dat kan een chanson of een motet zijn, maar ook een bestaande mis. De naam parodiemis is van latere datum (Missa parodia van Jacob Paix uit 1587) en klinkt nogal pejoratief. In de 16de eeuw zou men eerder spreken van 'een mis in imitatie van de muziek van …'

De componist van een consequent doorgevoerde parodiemis neemt niet alleen veel van het bestaande muzikale materiaal over, maar schept daarmee ook iets nieuws. Tijdens het Polyfonieweekend worden 5 misdelen ingestudeerd samen met hun originele modellen.

 

Wanneer

8 november 2019 tot 10 november 2019

Wat

repertoireworkshop, zangweekend of -week

Waar

Sint-Godelieveabdij
Boeveriestraat 45, 8000 Brugge

Prijzen

€125.00
basisprijs

Wie

zangers

Contact

Kooracademie Brugge
info@kooracademiebrugge.be
0486 57 43 48
Terug naar boven