U bent hier

Repertoiredag gospels & spirituals

Laat je een hele dag leiden door Ken Burton, een toonaangevende Britse dirigent, componist en arrangeur met een bijzondere voorliefde voor het genre. Deelnemers aan deze repertoiredag vormen een reusachtig koor dat zijn zorgen, verlangens en protest met hart en ziel bezingt!

Tijdens deze repertoiredag vullen we het Concertgebouw Brugge met de meeslepende klanken van gospels en spirituals. Deze expressieve, melodieuze slavenliederen uit de late 19e eeuw worden in de VS, maar ook elders ter wereld met succes op de kunstpodia onthaald. In de loop van de dag ontdek je zelf deze Afro-Amerikaanse vocale muziek o.l.v. Ken Burton.

 Bekijk op Facebook

Concert Vlaams Radio Koor

Het concertgebouw biedt deelnemers aan de workshop bovendien in de namiddag een goed zaalplaatsje aan voor het concert met het Vlaams Radio Koor o.l.v. Ken Burton. 
In Europa was de religieuze muziek steeds nauw verbonden met de maatschappelijke elites. Hoe anders gaven de slaven in de Nieuwe Wereld uiting aan hun religieuze gevoelens. De Afrikaanse ritmes, de erbarmelijke werkomstandigheden, de hoop die ze koesterden: al deze elementen samen vormden een voedingsbodem voor de negro spirituals. Deze eenvoudige a capella liederen die op de katoenvelden ontstonden waren zo sterk, dat ze nadien door de beweging voor burgerrechten werden overgenomen. Vandaag zijn ze deel van de mondiale muzikale canon. Het Vlaams Radio Koor (VRK) neemt je mee op een ‘gospel train’, en vond de ideale dirigent voor deze trip in gospelspecialist Ken Burton. 
 

Praktisch

Warme dranken en water zijn inbegrepen in de prijs. Je kan eigen lunch meebrengen en ter plaatse nuttigen. De workshop vindt plaats van 10.30 uur tot 16.00 uur, het concert gaat van start om 17.00 uur.  Graag inschrijven voor 15 januari 2019.

For members of A Coeur Joie and Födekam the participation fee is 55 euros (workshop & concert - lid K&S ) or 30 euros (workshop - lid K&S)
 

Soweto Gospel Choir - Amazing Grace (Most beautiful version!!)

Inschrijven

Deelnemer(s)

Enkel velden met * zijn verplicht in te vullen. Je kan hier één of meerdere deelnemers toevoegen.

 

Contactpersoon

Als contactpersoon ontvang je een bewijs van inschrijving en een betalingsuitnodiging per mail. Standaard nemen we de contactgegevens van de eerste of enige deelnemer. Je kan dit hier wijzigen of aanvullen.

 

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog bijkomende vragen of opmerkingen? Die kan je ons melden via het opmerkingenvak hieronder.

We respecteren jouw privacy en verwerken persoonsgegeven met zorg. Lees hier onze privacyverklaring

Wanneer

3 februari 2019 van 10:30 tot 16:00

Wat

repertoireworkshop

Waar

Concertgebouw Brugge
‘t Zand 34, 8000 Brugge

Prijzen

€65.00
workshop & concert
€55.00
workshop & concert - lid K&S
€40.00
workshop
€30.00
workshop - lid K&S

Wie

zangers, dirigenten, koorgroepen

Contact

Liesbeth Segers
liesbeth.segers@koorenstem.be