U bent hier

Repertoiredag liturgische muziek

Hier leer je allerlei koorrepertoire kennen en zingen dat bruikbaar is tijdens een kerkdienst. Naast meer ontspannen samenzangmomenten wordt er ook gewerkt tijdens partijrepetities.

De inschrijvingen van deze repertoiredag werden afgesloten. Te laat? Neem contact op met kerkmuziek [at] koorenstem.be en dan bekijken we of we nog iets voor u kunnen doen.

Deelnemende dirigenten kunnen met hetzelfde repertoire aan de slag in een dirigentenworkshop die je slagmatig wegwijs maakt in de muziek. Wat je in de voormiddag leert tijdens de partijrepetities komt in de namiddag samen in een groot tutti kooratelier. ’s Middags wordt een warme maaltijd voorzien. Ook heel fijn als kooruitstap!

Onze docenten zijn Hera Wyckers, Jos Bielen en Filip Martens. Inschrijven kan tot 14 oktober.

Hera Wyckers

Hera Wyckers behaalde haar masterdiploma voor orgel aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Reitze Smits en voor koordirectie aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen bij Luc Anthonis. Momenteel is ze leerkracht orgel, samenzang en koor in verschillende academies, dirigent van het vocaal ensemble Similare (Dendermonde) en organiste in de parochie Beveren. Ze maakt tevens deel uit van de werkgroep kerkmuziek van de Interdiocesane Commissie voor Liturgie.


Jos Bielen

Jos Bielen (Tongeren °1967) is norbertijn van de Abdij van Averbode. Naast zijn priesteropleiding studeerde hij aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij in 1993 het diploma "Meester in de muziek" behaalde. Hij is momenteel directeur van het bezinningscentrum van de abdij, maar is ook als verantwoordelijke voor de kerkmuziek in het Aartsbisdom en als docent kerkmuziek verbonden aan diverse organisaties die zich ontfermen over kerkmuziek.

Filip Martens

Filip Martens gradueerde voor piano aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Argenteuil en studeerde aan het beroemde Tsjaikowski-conservatorium van Moskou. Hij behaalde de titel Lemmens-Tinel voor piano en kamermuziek met grootste onderscheiding en felicitaties van de jury. Filip Martens is docent aan het Lemmensinstituut te Leuven en de Kunstacademie van Eeklo. Hij stichtte het orkest Nuova Sinfonia Gandavense, dirigeert koor Canta Ludens, en is tevens kapelmeester aan de Gentse Sint-Baafskathedraal waar hij de Schola Cantorum leidt.


Programma

09.00 u. Ontvangst
09.30 u. Inzingen met een eenvoudig meerstemmig lied
10.00 u. Partijrepetities voor het namiddagprogramma
11.00 u. Pauze
11.30 u. Zangers: samenzang met eenvoudig meerstemmig materiaal
  Dirigenten: workshop dirigeren i.f.v. het namiddagprogramma
12.30 u. Middagmaal
14.00 u.  Workshop met nieuwe Kyriale
15.00 u. Pauze
15.30 u.  Tutti kooratelier o.l.v. Hera Wyckers: hier komen de partijrepetities en de dirigentenworkshop allemaal samen en kom je tot een mooi eindresultaat!
   

Bereikbaarheid Drongen
U kunt het domein oprijden wanneer u op de Deinsesteenweg aan de rotonde (aan restaurant Pietje Pek) richting Drongenplein rijdt. De werken aan de straat zijn nog gaande, maar het domein is wel toegankelijk. Door werken op het terrein is er minder parkeerplaats, maar u kunt ook altijd gebruik maken van de gratis parking aan het station van Drongen. Op minder dan 10 min bent u dan in de Oude Abdij. U kunt ook parkeren aan de overkant van de Leie in de Goubaulaan of de Dijkweg aan de overkant van de Pontbrug.

Inschrijven

Deelnemer

Enkel velden met * zijn verplicht in te vullen.

's Middags serveren we een warme maaltijd. Volg je of volgt iemand uit je groep een speciaal dieet waar we rekening mee moeten houden? (vegetariër, veganist, allergie, ...)

Contactpersoon

Als contactpersoon ontvang je een bewijs van inschrijving en een betalingsuitnodiging per mail. Je kan deze gegevens eenvoudig aanpassen:

Facturatiegegevens

Geef hierboven duidelijk aan als je met een bestelbon en/of factuur wenst te werken. Facturatiegegevens zet je in de openklappende velden hieronder, het bestelbonnummer kan je in het opmerkingenvak meegeven of ons achteraf per mail bezorgen via facturatie@koorenstem.be.

We respecteren jouw privacy en verwerken persoonsgegeven met zorg. Lees hier onze privacyverklaring

Wanneer

30 oktober 2018 van 9:00 tot 17:00

Wat

workshop

Waar

Oude Abdij Drongen
Drongenplein 26-27, 9031 Drongen

Prijzen

€39.00
basisprijs (€20 + lunch €19)
€34.00
lid Koor&Stem (€15 + lunch €19)
€29.00
groepstarief 5-10 personen (€10 + lunch €19)
€25.00
groepstarief +10 personen

Wie

zangers, dirigenten, koorgroepen
cantors

Contact

Lieselotte Goessens
kerkmuziek@koorenstem.be
+32 (0)3 237 96 43
Terug naar boven