U bent hier

Repertoiredag miscomposities

Met de hulp van een ondersteunend koor stelt Jeanine Lambrechts twee zeer bruikbare missen voor die de deelnemers samen kunnen instuderen: de Missa Lumen van Lorenz Maierhofer en de Missa Christus Sacerdos van Marc Van Hoorick.

Jeanine Lambrechts is soliste en stempedagoge. Zij gaf in 2010 een boek uit over stemvorming, een doe-boek voor dirigenten en koorzangers. Met Jeanines deskundigheid in stemvorming zal deze workshop veel meer zijn dan het leren van twee nieuwe composities alleen!

lorenzmaierhofer_10.jpg

Lorenz Maierhofer
Laat ons eens verder kijken dan de mis van Schubert of Gounod! Missa Christus Sacerdos is vooral gebaseerd op sfeer, kleur en mooie zangerige passages. Hier en daar zijn er maatwisselingen en de modulaties. In het Kyrie kunnen zij in een beginstadium door orgel opgevangen worden. Het Gloria is compact met afwisseling van vlotte en langzame delen. Het credo is een eenstemmige beurtzang en het Sanctus is gebaseerd op klokkengeluid. Het Agnus Dei brengt ons terug naar de gregoriaans oorsprong en is gedeeltelijk  unisono afwisselend vrouwen en mannen.


Missa Lumen kan op verschillende wijze uitgevoerd worden: vierstemmig koor met orgel, vierstemmig koor met strijkers en orgel (eenvoudige partituur) of  vierstemmig koor met sopraan en baritonsolo (met koor en strijkers) Deze muziek combineert klassiek met het meer populaire genre en zal jullie zeker bekoren! Beide missen worden zeer goed ontvangen door het publiek. Ze zijn bondig en maken de misvieringen ook niet extra lang.

Wanneer

22 september 2018 van 13:00 tot 17:00

Wat

repertoireworkshop

Waar

Kerk Schilde-Bergen
Pater Nuyenslaan 70, 2970 Schilde

Prijzen

€15.00
basisprijs

Wie

zangers, dirigenten, koorgroepen

Contact

Provinciale afdeling
Koor&Stem Antwerpen
Marjolein Braspenningx
inschrijvingen@koorenstemantwerpen.be
Terug naar boven