U bent hier

Repertoiredag Zing Nees

Op 13 maart 2023 is het al 10 jaar geleden dat Vic Nees overleed. Tijdens een repertoiredag duiken we in het werk van Vlaanderens populaire componist, dirigent, mentor en columnist.

Repertoire

We grasduinen in werk voor gemengd koor, vrouwenkoor én mannenkoor. De keuze is niet eenvoudig, er is zoveel mooie muziek die klaarligt om (her)ontdekt te worden. Fragmenten uit de Seven MadrigalsLiedjes voor de Slapelozen, Emmanuel en Van as en ander schuim staan zeker op de planning. Ook oefenen we de winnende werken van de compositiewedstrijd Vic Nees in en zoeken we enkele werken uit van collega-componisten.

Docenten

De dag wordt geleid door Geert Hendrix, groot liefhebber en gepassioneerd verteller over Nees' muziek. Hendrix wordt bijgestaand door Pascale Van Os, koor- én orkestdirigent van diverse koren en orkesten in binnen- en buitenland. Ze volgde zelf nog masterclasses koordirectie  bij Vic Nees. Pascale is verbonden aan Virago Symphonic Orchestra, het strijkorkest Stringendo, Symfonisch Orkest Artemis en werkte met het Kempens Symfonisch Orkest, the Ghent Singers, Kamerkoor Helicante, Jong Symfonisch Antwerpen, e.a.

Inbegrepen

  • partituren en materiaal
  • koffie, thee, water

Lunch dien je zelf mee te brengen.

Docenten

Pascale Van Os

Pascale Van Os is naast violiste, een getalenteerde orkest- en koordirigente. Ze studeerde aan het conservatorium van Antwerpen koordirectie bij Luc Anthonis en Geert Hendrix en orkestdirectie bij Ivo Venkov en Koen Kessels. In 2021-2022 was ze assistent dirigent van l'Orchestre Philharmonique Royal de Liège. Recent dirigeerde ze Verdi's Requiem in Bozar (Brussels) in 2022 voor A Coeur Joie en was ze te zien in de driedelige reeks Vrouwen op de bok van NPO 3.

Geert Hendrix

Geert Hendrix (°1964) studeerde godsdienstwetenschappen, muziekgeschiedenis, koor- en orkestdirectie. Hij is directeur van de Podiumacademie Lier en doceert sinds jaren koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Sinds 2006 is hij samen met Vera Van Eyndhoven artistiek leider van het orkest La Passione. Hendrix is stichter-dirigent van de Kantorij en van het concertkoor Helicon. Regelmatig geeft Hendrix conferenties, workshops en lieddagen over muzikale onderwerpen of theologisch-liturgische thema’s.

Solidaire prijzen

Koor&Stem hanteert voor deze activiteit flexibele, solidaire prijzen. Je kiest met andere woorden zelf het tarief dat op jou van toepassing is. Wie bereid is om meer te betalen, weet dat dit dient om mensen die een lagere prijs kiezen te ondersteunen.

 

Prijs

 

Plustarief 

€125 Kies dit tarief en je maakt Koor&Stem betaalbaar voor iedereen.

Standaard

€100 Tarief voor wie geen lid is van een koor dat is aangesloten bij Koor&Stem.

Ledentarief

€85 Tarief voor wie lid is van Koor&Stem, indirect via het koor of individueel.

Verminderd

€75 Tarief voor wie het niet vanzelfsprekend is om het standaardtarief te betalen.
Groepstarief €50 Wanneer minimum 5 personen uit eenzelfde koor inschrijven.

Kansentarief

€20

Wie beschikt over een UiTPAS met kansentarief krijgt 80% korting.
 

 

Inschrijven

Deelnemer(s)

Enkel velden met * zijn verplicht in te vullen. Je kan één of meerdere deelnemers toevoegen. Je kiest zelf welke prijs op jou van toepassing is. Kies je voor het kansentarief dan moet je wel verplicht een UiTPAS nr. invullen.

 

Contactpersoon

Als contactpersoon ontvang je een bewijs van inschrijving en een betalingsuitnodiging per mail. Standaard nemen we de contactgegevens van de eerste of enige deelnemer. Je kan dit hier wijzigen of aanvullen.

 

Factuur nodig?

Geef aan als je met een bestelbon werkt en/of een factuur nodig hebt voor je administratie. Facturatiegegevens zet je in de openklappende velden, het eventuele bestelbonnummer kan je in het opmerkingenvak meegeven of ons achteraf per mail bezorgen.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 5 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf doc docx odt rar zip.

Na het indienen van je inschrijving heb je de mogelijkheid om veilig online te betalen met Bancontact (QR, app of kaartlezer), overschrijving, kredietkaart, iDEAL of online banking van KBC, Belfius, … 

Wanneer

12 maart 2023 van 10:00 tot 17:00

Wat

workshop

Waar

Diocesaan Pastoraal Centrum
Frederik De Merodestraat 18
2800 Mechelen

Prijzen

€125.00
Plustarief
€100.00
Standaard
€85.00
Ledentarief
€75.00
Verminderd
€50.00
Groepstarief
€20.00
Kansentarief
Je kiest zelf welk tarief op jou van toepassing is. Het groepstarief is van toepassing wanneer min. 5 personen uit eenzelfde koor inschrijven.

Wie

zangers, dirigenten

Contact

liesbeth.segers@koorenstem.be
Terug naar boven